Donderd 23 september 2021. Dagrit. "Vlaamse Ardennenroute".

 

Een organisatie op de kalender van de BPSB. Er waren 34 deelnemers voor deze rit. Met drie werd een recreatieve versie van de rit gereden. Er waren elf leden aan de start voor deze rit. Peter was ook van de partij en schreef volgend relaas.

Vlaamse Ardennenroute, "HET GING VOORUIT".Van bij de start namen Daniel en ik de koppositie. We reden een constante snelheid van 27 à 28 km/u. Enkele kilometers voor de middagstop was er een plaspauze. We kregen er te horen dat ons tempo voor velen te hoog was. In "vroegere" tijden vond men 27 km/u. te traag. Vandaag bleek 27km/u. te vlug. Ik heb dan de koppositie afgegeven aan Ludo. We vertrokken opnieuw voor de laatste kilometers, mijn kilometerteller gaf 27km/u. en toch was iedereen tevreden. Achteraf vernam ik dat men vooral last had van het "optrekken" na bochten. Al bij al kwamen we goed aan bij de sporthal zonder valpartijen of lekke banden .Onze Frank Maryns reed de volledige rit uit en had op het einde nog overschot.🤓🚲

In de tweede groep was er geen discussie betreffende de snelheid. Voor ééntje was het stampen en duwen om het hoogteverschil tussen de Scheldevallei en de Romansite te overwinnen. In de namiddag was het slechts een kleine 30 km tot bij onze sponsor waar er werd nagepraat over de hoge snelheid bij de eerste groep en de aangename voorbije rit.

Voor meer foto's: klik hier.

Zaterdag 18 september 2021. Zaterdagrit "Waregem 'omgekeerd" en "Kraenepoel".

Van bij het vertrek van de "Waregem (omgekeerd) rit" was het zonneken van de partij. Elektro Marcel en Frank reden met de A groep mee. Het werd wederom een rit om van te genieten.De panoramische vergezichten van de VLAAMSE ARDENNEN wisselden zich af en zijn fantastisch. Tevreden kwamen we aan 't Veer aan. Groep B: Fernand en Piet zaten reeds op het terras. We kregen nog het gezelschap van onze tandem. Phil en Ruth,,die door technische problemen, de start hadden gemist kwamen ons eveneens vervoegen,net als Marc en Goedele en Chantalleke, die van de opening van het cultuurhuis Merelbeke, kwam. We dronken er eentje op Peter zijn 60 ste verjaardag. De leuze van Peter : "ONDERSCHAT NOOIT EEN OUDE MAN MET EEN FIETS.

Fernand offerde zich op om met mij de rit "Kraenepoel" te rijden niettegenstaande de andere groep de mooie rit "Waregem (omgekeerd)" reed. Ik had de rit gedownload op mijn nieuwe GPS en wou deze testen. De test was vrij positief. Nog een beetje ervaring opdoen en het komt in orde. Aan de Kraenepoel namen we een selfie waarop we na heel wat gesukkel samen op staan. Althans toch gedeeltelijk. Tussen ons zie je de Kraenepoel.

Voor meer foto's: Klik hier.

Woensdag 15 september 2021. Dagrit "Terneuzen".

De deelnames aan de dagritten is dit seizoen bedroevend. Deze mooie dagrit van Eddy werd slechs met vier deelnemers gereden. Het weer was niet ideaal en m!sschien was dit de reden. We vernamen van Eddy dat het toch droog was gebleven met een best aangename temperatuur wel zonder zon maar met veel wind. De twee electro-glides kwamen goed van pas en leverden tof werk. De middagstop in de brasserie "Westbeer" was opnieuw perfect en met een vriendelijke bediening.

Zaterdag 11 september 2021. Zaterdagrit "Berendries en Oombergen".

De Moezelrijders met uitzondering van Eddy waren nog aan het bekomen van hun "hoogtestage". Met 6 man gingen we op pad voor een mooie en lastige rit met de BERENDRIES als hoogtepunt. Frank liet de Berendries links liggen en maakte de lus zodat hij verderop terug bij ons kon aansluiten. We reden aan een goed tempo doorheen de prachtige Zwalmstreek. Eens op het jaagpad langs de Schelde werden we voorbij gereden door een viertal fietsers, We konden dit niet zomaar laten gebeuren. We hebben aan een hels tempo de koppositie overgenomen (volgens Daniel tegen 45km/u). Van onze eigen groep bleven we in Zwijnaarde nog slechts met 3 over. Van het viertal dat ons aan het begin van het jaagpad voorbij gereden was er in de verste verte niemand meer te zien. Onze tandem kwam ons op het terras vervoegen. Net toen we huiswaarts wilden vertrekken kwam er een fikse regenbui opzetten zodat we noodgedwongen overuren moesten doen op het terras.🚲🚲

De tweede groep vertrok met 3 man richting Oombergen. Het werd de verkenning van een nieuw ritje voor de toekomst. De conclusie was best positief. Veel klein landwegen en over het algemeen een rustig parcours. Een rit die volgens seizoen op de kalender zal komen.

Woensdag 8 september 2021. Avondrit door Peter..

Het was de laatste mooie avond van een korte nazomer. Peter kreeg het gezelschap van twee rijders voor zijn avondrit. Of er veel gereden is weet ik niet maar ik kreeg volgende foto met onderschrift.

In het Neerhof in Moortsele. SINT BERNARDUS ABT van 't vat. Amaai is da een lekker en straf bierken.

Zaterdag  4 september 2021. Zaterdagrit  "Blote en Verkenning rit deel 3".

Voor foto's: klik hier.

Bij afwezigheid van onze "MOEZELRIJDERS"gingen we met 4 van start. De "ochtendmist" bleef gans de rit hangen zodat we niet ten volle konden genieten van de prachtige landschappen. Traditiegetrouw maakten we onze foto aan het open uitzichtpunt boven de Volkegem.Daarna gingen we in dalende lijn terug naar het jaagpad van de schelde.Met de wind op de kop reden we aan 33km/u richting 't VEER waar onze tandem reeds aan het genieten was van een heerlijk terrasje.De Volkegemrijders hadden het over DE CONDITIE Van Peter,die volgens hen heeeel erg goed is. Peter sloot zich bij hen aan en vertelde het geheim achter die goede conditie namelijk Peter was maar liefst 8 kilo LICHTER geworden. Tevreden keerden we huiswaarts en ondertussen was de mist verdwenen en was  het zonneken van de partij. De belevenissen van onze B- groep beschrijft Piet in volgend verslag.

We hadden er zo naar uitgekeken maar het werd een teleurstelling. Van het mooie weer van de dag voordien was niets meer te merken. Het was mistig, kil en fris. De B groep zou nochtans een mooi rit rijden richting Waregem, ter verkenning van de rit uitgetekend voor Ludo. Hierdoor ging veel van de beleving van het mooie landschap verloren. Conclusie na de verkenning een mooi parcours met rustige wegen en slechts op één plaats waren er wegenwerken aan de gang die vermoedelijk volgende maand wel zullen beëindigd zijn. Eenmaal langs de Schelde nam Frank de kop en ging het tegenwind toch meerder malen rond de 27 à 28 km/u. Deze snelheid werd nog iets opgedreven toen Fernand de kop over nam. Al bij al tevreden over de rit en vooral een lekkere pint na de rit. (dit laatste voor ikke)

Woensdag 1 september 2021. Dagrit "St. Amands"

Zes deelnemers. Droog weer. Geen spaghetti in Cuytegemhoeve. Verder geen beeldmateriaal of verslag.

Zaterdag 28 augustus 2021. Zaterdagrit. " Nevele (omgekeerd) en verkenning Aalter".

Verslagje "DE NEVELE RIT " Met 6 gingen we van start voor de Nevele rit. Piet en Hans deden een alternatieve rit. Met dreigende wolken aan de hemel reden we aan een goed tempo onze rit onder leiding van Eddy gps. De weergoden waren ons gunstig gezindwant waar we langs kwamen was de regenvlaag juist voorbij getrokken. Eens op de terugweg in Vinderhoute zagen we de "bui " letterlijk hangen enkele regendruppels probeerden ons nat te maken, doch dat was buiten Peter en Wim gerekend. Tegen een snelheid van rond de 40km/u gingen we richting Zwijnaarde achtervolgd door de regenvlaag. We hadden opnieuw geluk,want we hielden de " bui" letterlijk af en bereikten  DROOG 'T VEER. Op het terras had Eddy het over het feit dat er gewacht werd tot we de wind in de rug kregen om de koppositie van hem over te nemen. Peter vertelde hem dat we gereden hebben op het systeem "Michel Wuyts" dat zegt:"EET EERST HET BORD VAN EEN ANDER LEEG VOORALEER JE AAN JE EIGEN BORD BEGINT". Snap je het plaatje? Onze Piet kwam ons ook vervoegen die had heeel veel " VOCHT" verloren want hij had een reuze dorst.Ook onze "tandem" had de weg naar 't Veer gevonden.Na een heerlijk terrasje gingen we voldaan terug huiswaarts.

Samen met Hans, want er waren geen andere van de recreatieve recratieven, reden we een verkenning van een door ons uitgetekend rit voor een vriend. De verkenning was positief. Mooie rustige wegen en een afwisselend parcours. Vermoedelijk reden wij niet vlug genoeg want we kregen enkele minuten een regenvlaag over ons. Volgende keer doen we de verkenning van het tweede gedeelte van de rit.

Donderdag 26 augustus 2021. Avondrit door Peter.

Het was de eerste keer dat ik een avondrit meereed en het is me bevallen. Met vijf reden we een ontspannend ritje met Peter en Ignace op kop. Amaai ze hebben geen minuut gezwegen. We weten nu wel dat je voor patatten bij Ignace moet zijn. Hij rijdt momenteel zijn stage om lid te worden van de club. Zijn lidgeld zal recht evenredig zijn met de dagprijs van zijn patatten. ;-). Na de rit nog een afzakkertje in 't Veer en dan naar huis.

pataterer

Zaterdag 21 augustus 2021. Zaterdagrit. "Kattenberg en Schellebelle".

Zaterdag en het weer is vrij goed. Een echt fietsweertje. Voor de tweede keer dit seizoen is er keuze tussen twee ritten. De “Kattenberg” een pittig ritje met meerdere venijnige klimmetjes en “Schellebelle” een vlakke rit langs de oevers van de Schelde met overzet met het veer in Schellebelle.

De recreatieve rijders waren in de meerderheid.  Vijf leden en Ignace, die op aanraden van Peter, voor het eerst met onze groep meereed. De klimmers waren met vier.

De rit naar Schellebelle was een hersenspinsel van Frank met als hoogtepunt de overzet op de Schelde in Schellebelle. We reden richting Schellebelle langs het mooie aangelegde fietspad langs de Schelde. Eenmaal overgezet reden we langs de andere kant van de rivier nog een ommetoertje langs Uitbergen om zo via de Kalkense meersen terug naar Zwijnaarde te rijden. .

De klimmers kwamen na hun rit dol enthousiast toe aan ’t Veer. Ook zij hadden een rit gereden die volledig aan hun verwachtingen voldeed.  Enkel blijde gezichten op terras van ’t Veer waar onze tandem iets later toekwam.

Voor meer foto's: klik hier

Woensdag 18 augustus 2021.Dagrit " Gapersroute".

Slechts Frank en Marcel voor deze rit.

Zaterdag 14 autustus 2021. Zaterdag rit "Michelbeke en Kwatrecht".

Voor de foto's: klik hier

inderdaad. Twee mogelijkheden om een rit te rijden. Michelbeke voor de snelle mannen en Kwatrecht voor de het recreatieve rijders. We waren met acht aan de start en we reden in twee groepjes van vier man. Het was een lekker fietsweertje en ieder in zijn eigen poule had genoten van zijn rit. Bij de vlugge ging het op jaapad van de Schelde loeihard en bij de recreatieve ging het er rustig aan toe. De bruggenkoning is herrezen want van zodra deze een brug of een lichte helling zal spurtte hij als een bezetene de helling op. De geschiedenis herhaalt zich. Achteraf op het terras van 't Veer lekker nakeuvelen. Onze tandem kwam iets later aan en Ortaire trakteerde op zijn 80 ste verjaardag. Proficiat Ortaire. Hopelijk nog vele jaartjes bij ons.

PROFICIAT ORTAIRE

Ortaire werd op 04 augustus 80 jaar.

Donderdag 12 augustus 2021. Avondrit door Peter.

Peter wou een speciallke doen en organiseerde een avond klimrit Alles ging echter niet zoals gepland. Peter zijn relaas.

De wet van Murphy slaat toe: Phill en Ruth moeten op laatste moment afzeggen omdat hun dochter gevallen is met de fiets.Patrick DM dacht dat de start aan 'T VEER was en kon niet meer op tijd in Zottegem geraken.

Heb ik dan in mijn eentje de rit gedaan bij een mooi weertje.

Ik rijden dit ritje nog wel eens op een andere keer🚲🚲

Zaterdag 7 augustusv 2021. Zaterdagrit ".Nokere".

Voor meer foto's: klik hier

Zaterdagochtend 7h15 REGEN.Volgens het weerbericht geen regen meer vanaf 8hr en dat bleek te kloppen. Om 9hr bij de start nog enkele donkere wolken. We vertrokken voor de rit "Nokere"<met de gastrenner JOSE van de club "Van  weynendaele". Het weer werd alsmaar beter en we reden met een heerlijk zonneken aan den hemel. In Kruishoutem vond Jean dat het genoeg was voor hem en hij ging op eigen houte zijn weg vervolgen. Aan de voet van "De korten Ast" in Mullem kreeg Marc Verstraeten een lekke voorband. Na herstelling gingen we terug op pad onder de leiding van ons nieuw lid LUC D. V. We gaven hem de bijnaam "EL TRACTOR", verwijzend naar TIM DE CLERCK .Eens op het jaagpad van de Schelde nam Phil de koppositie met een snelheid van rond de 40km per uur. (het was windaf). We bleven allen mooi in zijn wiel rijden tot in Zwijnaarde waar we nadien genoten van een ZONNIG TERRASJE bij onze sponsor.

Peter

Woensdag 4 augustus 2021. Dagrit "Cadzand".

Met vijf naar de zee op bezoek bij P. Lekker gegeten bij de Italiaan en zo goed als droog thuis gekomen.

Zaterdag 31 juli 2021. Zaterdagrit "Herzele".

Voor de foto's: klik hier

Met 12 voor deze rit.

Donderdag 29 juli 2021. Avondrit door Peter.

Voor de foto's: klik hier

Een variant op de OPSTALRIT.Proficiat aan Jean,die de ganse rit samen met ons heeft gedaan,enkel op het jaagpad van de Schelde hebben we de "hardrijders Daniel, Phill, Marc en Ruth hun ding laten doen. Wafstand.ij volgden de finale van op afstand. Na de rit een heerlijk terrasje gedaan in 't Veer. Iedereen was tevreden.

Woensdag 28 juli 2021. Dagrit "De Muur".

demuur15

Voor meef foto's: klik hier

Verslag van DE MUUR DAGRIT: 7 fietsers meldden zich deze morgen aan voor de dagrit "De Muur". Het vertrek werd even uitgesteld omdat we de start van onze topperss REMCO en WOUT niet wilden missen. Anneke was zo vriendelijk om haar TV aan te zetten. Na de start van WOUT zijn we vertrokken voor een rit van boven de 90 km met beklimming van DE MUUR .Het werd een rit om niet vlug te vergeten.Het begon in de Zwalmstreek met een lekke band van elektro Marcel. Na herstelling gingen we richting MUUR, waar bleek dat die ook voor mij te hoog was dit door de op mijn fiets gemonteerde 11 speed versnelling nl.11 -23 en vooraan 39. Op het steilste stuk diende ik af te stappen.Pat zijn versnelling kreeg ook zijn kuren en Fernand moest ook voet aan de grond zetten. Phill, Eddy en Marcel reden vlot omhoog. Tijdens ons middagmaal zagen we letterlijk de bui hangen. We moesten van het buitenterras met ons bord naar binnen vluchten. Na afloop van onze maaltijd was de lucht uitgeklaard maar toen we op het punt stonden om te vertrekken kwam er opnieuw HEMELWATER naar beneden. We besloten nog even te wachten tot de bui over was. Op de terugweg stelden we al vlug vast dat de wegen er droog bij lagen en dat de regenbuien vooral boven onze stopplaats hadden gehangen. In de buurt van Zottegem - Erwetegem sloeg het noodlot toe. Door een put in het wegdek (zie foto) tijdens het bergop rijden moest ik even afremmen. Ik reed in koppositie en probeerde de mannen achter mij nog te verwittigen doch die reden heel dicht tegen mijn achterwiel.Het gevolg was een valpartij van Phill en Eddy. Het viel al bij al nog mee,enkel een geschaafde knie van EDDY. Toen we wat bekomen waren gingen we terug op pad. Aan de kerk van Beerlegem gingen de hemelsluizen terug open, gelukkig deze keer van korte duur. Uiteindelijk zijn we droog aan 't Veer toegekomen waar men nog niet veel regen gezien had. Zo kwam een einde aan onze DAGRIT MET HINDERNISSEN .Met verse moed keken we uit naar DE AVONDRIT van de dag nadien. Peter.

Zaterdag 24 juli 2021. Waregem.

Voor meer foto's: klik hier

Weerom een mooie opkomst. Volgens Fernand één van de mooiste ritten.

Dinsdag 20 juli 2021. Avondrit door Peter.

Weerom een mooi opkomst voor Peter zijn avondrit. Anneke voor de eerste keer dit jaar op dinsdag gesloten.

Zaterdag 18 juli 2021. Zaterdagrit. "De berggeiten zijn terug thuis."

Voor de foto's: klik hier

Na een lange afwezigheid was ik er nog eens bij. Zwalm II stond op het programma en dit is zeker geen vlakke rit. We waren met 10 aan de start. Met Jean en Fernand reed ik ons trainingsritje van ongeveer 50 km. De andere groep reed de geprogammeerde rit. Ik was er niet bij maar naar het schijnt ging her hard aan toe. Na de rit moesten we uitwijken naar Het Gouden Hoofd omdat 't Veer uitzonderlijk dicht was.

Avondrit 15 juli 2021. Avondrit door Peter.

Een avondrit van Peter die startte in café 't Plankierke en eindigde in 't Veer.  Drie deelnemers.

Woensdag 14 juli 2021. Dagrit. "Beernem".

Afgelast door slechte weersvoorspelling

Zaterdag 10 juli 2021. Zaterdagrit. "Weinig volk door vakantie."

Zaterdagmorgen iets voor 9 uur kwam ik aangereden via Nieuwescheldestraat naar ‘Het Veer’. Ik zag vanuit de verte twee clubleden staan. Ik dacht : ik ben veel te vroeg, want ’t Veer was nog niet open !!!! ze komen wel…..

Na de begroeting van Dany Hellebuyck en Marc Verstraete, en het vergeefs wachten op andere leden, zijn wij iets na 9 uur vertrokken. Dany en Marc hielden rekening met het feit dat ze met een ouwe mens aan het rijden waren.

We hebben de 50 km langs de Schelde gereden, waarbij zij de snelheid aan mijn kunnen hebben aangepast, waarvoor dank.

Jean

Zaterdag 3 juli 2021. Zaterdagrit " Opstal".

Voor de foto's: klik hier

Licht gedruppel bij de start. 7 fietsers gingen op pad voor de aangepaste OPSTALRIT. Bij controle van zijn fiets zag Frank Maryns dat er een blaas op zijn achterband stond. Om zeker geen risico te nemen reden we een ommmetje tot mijn woning om een reserve buitenband te halen.We reden een rit van 60 km doorheen de landelijke wegen van Balegem, Zwalm, Maria Latem ,Dikkelvenne om in Semmerzake richting jaagpad van de Schelde te rijden.We kregen nog een foto van Jean onder de paraplu. Hij was thuis gestart maar door de regen terug naar huis gereden.

Donderdag 1 juli 2021. Avondrit door Peter.

Ondanks het mindere weer en de vele vakantiegangers toch weer zes starters.

Woensdag 30 juni 2021. Dagrit "Damme".

Afgelast door  regen.

Zaterdag 26 juni 2021. Zaterdagrit "Niet gereden wegens regen".

Slechts één deelnemer door het rotte regenweer.

Zaterdag 19 juni 2021. Zaterdagrit "Vinkt".

Voor de foto's: klik hier

Marc LM had klikpedalen laten monteren op zijn e-bike, doch aan 't  Veer aangekomen vergat Marc dat zijn voeten nu vastzaten en ging hij hard tegen de grond. Hij had veel pijn aan de elleboog en zijn fiets gaf geen ondersteuning meer. Hij diende terug naar huis te rijden. Vlak voor de start kreeg Phil een oproep van Wim. Hij had een lekke band. Er werd besloten om te wachten aan het station van Drongen. Doch Wim kwam niet opdagen. We zijn dan maar vertrokken en kregen later een sms van Wim dat hij teveel problemen had gehad met het vervangen van zijn band.

Aan de kerk van Vinkt staan we aan de gedenksteen van de inwoners omgebracht door de Duitsers tijdens de wereldoorlog  1940 -1945. De inwoners werden uit hun huizen gehaald en koudweg afgemaakt door de Duitsers. Onder de slachtoffers ook een dertien jarige jongen. Wie mee info wil:klik hier

 Achteraf kwam er nog slecht nieuws van Marc. Door zijn val had Marc een serieuze breuk met verplaatsing opgelopen. In het ziekenhuis werd na samenspraak met de professor besloten om voorlopig niet te opereren. Marc moet donderdag terug naar het UZ voor controle. Alsof het nog niet genoeg was heeft hij tevens nog een kuitspierscheurtje. We wensen hem een snelle beterschap.

Woensdag 16 juni 2021. Dagrit "Breskens".

Voor de foto's: klik hier.

Een zeer goede dag rit gehad met prachtig weer. We waren maar met 4 door omstandigheden, De deelnemers waren unaniem dat het één van de mooiste ritten is. We hebben ook goed gegeten in restaurant ‘Il Gabiano’ in Cadzand.

Dat wordtr de vaste stek voor de B

Dinsdag 15 juni 2021 Avondrit door Peter.

Voor de foto's: klik hier.

Opnieuw een succes voor Peter zijn avondritten. 14 deelnmers.

Zaterdag 12 juni 2021. Zaterdagrit "Zwalm I

Voor de foto's: klik hier.

Zaterdag 5 juni 2021. Zaterdagrit "Huise".

 Voor de foto's: klik hier.

Donderdag 3 juni 2021. Avondrit door Frank M van uit Lievegem.

Voor de foto's: klik hier.

Niettegenstaa,de onrustwekkende weersvoorspellingen toch 8 deellnemers.

Woensdag 2 juni 2021. Dagrit "EGEM".

De zes deelnemers konden genieten van mooi weer en een leuke rit onder leiding van Fernand en Marcel.

Dinsdag 1 juni 2021. Avondrit door Peter.

Voor de foto's: klik hier.

Zaterdag 29 mei 2021. "Eindelijk goed weer" en "Veel volk".

Voor de foto's: klik hier.

 

 

Zaterdag 22 mei 2021. Geen zaterdagrit door "te veel regen".

Zaterdag 15 mei 2021. "Tweede zaterdagrit valt in het regenwater".

regen 08Volgens mij loopt er tegenwoordig nog maar een persoon met een glimlach om de mond. Die ene persoon is Frank Deboosere. Zijn leuze:“Hoe meer regen hoe liever. Dat is goed voor het grondwater.”  We zijn er vet mee.

 Voor onze tweede zaterdagrit was het ook weer van dat. Nog voor 9 uur was het al aan het regenen. Phil en Ruth waren op weg naar Zwijnaarde maar zij zijn moesten terugkeren door de hevige regenval. Ook Jean was reeds vetrokken maar na 500 m is ook hij teruggekeerd.

Eddy was niet vertrokken en ik had mijn koerskledij net aan toen het begon te regenen. Uit pure frustratie heb ik me dan maar op het toilet gezet. Ik vermoed dat er niemand gereden heeft die zaterdag. Indien dit wel het geval zou zijn laat me zeker iets weten.

Ook voor de volgende dagen wordt er onstabiel weer voorspeld met dagelijks buien en dit al tot en met dinsdag en acht dagen. Daarom werd beslist om de dagrit EGEM op woensdag 19 mei 2021 niet te laten doorgaan. De rit wordt afgelast.

Hopelijk wordt het voor onze volgende zaterdagrit toch iets beter.

Zaterdag 22 mei 2021 “NEVELE”

Startplaats: café ’t Veer

Startuur: 9 uur

Afstand: 68 km

Er wordt in twee groepen gereden. Indien 68 km te veel zou zijn voor de niet geoefende rijders dan kan er een alternatieve rit gereden worden met minder kilometers.

De leden met een GPS kunnen de zaterdagritten downloaden via de site. Je kan de lijst met zaterdagritten terugvinden onder de rubriek “acitiviteiten” en vervolgens “zaterdagritten 2021”

Hou het gezond en droog

Zaterdag 8 mei 2021. Start van het seizoen 2021. " Huise".

Op 8 mei 1945 kwam er een einde aan een oorlog die vele miljoenen slachtoffers geëist heeft. Nu op 8 mei 2021 zullen we nog niet zover zijn dat er een einde gekomen is aan de oorlog tegen het coronavirus. Zover is het nog lang niet. Maar de vooruitzichten naar een min of meer normaal leven worden steeds beter.

Vanaf maandag 26 april 2021 mogen we buiten opnieuw afspreken met 10 mensen.

Vanaf zaterdag 8 mei 2021 mogen door een club georganiseerde ritten met 25 personen gereden worden. Omdat onze clubritten gereden worden op een op voorhand geplande datum hebben we onze activiteiten als “georganiseerde ritten” beschouwd. Zo kon er geen kritiek van buiten uit komen. Onze club heeft in zijn benaming een zelfstandig naamwoord dat heden ten dage zeer gevoelig is voor allerlei negativisme (vandaar Peter zijn “Fietstochten buiten clubverband”).

Als alles blijft zoals het nu voorzien is zouden wij op 8 mei het wielerseizoen 2021 kunnen starten.

Aan de hand van de ervaringen van onze “Die Hard” rijders in het bijzonder van Peter en Eddy die heel het  jaar door zijn blijven rijden, stelde Eddy een rittenkalender op voor zowel de dag- en zaterdagritten van het resterende wielerseizoen.

De eerste ritten zullen uiteraard minder zwaar zijn dan de ritten die volgen later in dit ingekorte seizoen. Zeker de eerste ritten zal er in twee groepen gereden worden zodat de degenen die nog niet veel kilometers in de benen hebben zich op een aangename manier kunnen inrijden.

De kalender zal zo vlug als mogelijk op de site geplaatst worden. Net zoals in het verleden zal alle nuttige info in verband met een rit op de site kunnen teruggevonden worden. Uiteraard zullen er nog wijzigingen mogelijk zijn.

Het extraatje bij deze heropstart van het wielerseizoen is dat de terrassen van de horeca zullen geopend zijn. We zullen dus na de rit bij Anneke in ’t Veer onze zo aangename debriefing kunnen houden.

8 mei 2021 zal in de annalen van de geschiedenis komen. Het zal een speciale dag blijven. In de eerste plaats voor onze club met de ‘start van het wielerseizoen 2021’ na alle coronamiserie van de voorbije maanden en in de tweede plaats voor de horeca (dus toch ook nog een beetje voor de club) ‘met de heropening van de terrassen’.

Door de slechte weersvoorspellingen wisten we op voorhand dat we het die dag op onze eerste zaterdagrit niet zouden droog houden. De eerste regen was voorspeld rond 10 uur. Onze sponsor Anneke had fors geïnvesteerd in de verfraaiing van het terras voor en achter de zaak zodat er ook bij minder goed weer op een veilige en aangename manier iets kon gedronken worden. Bovendien is de zaak nu zeven dagen op zeven open van  9 tot 22 uur. Eén van de doorslaggevende redenen om vandaar onze ritten te starten.

Hoeveel leden zouden er niettegenstaande de voorspelde regen komen opdagen na de eerder die week verstuurde berichten?

Dat was de grote vraag op 8 mei 2021 om 9 uur. Het was toen al aan het regenen.

Het antwoord op de vraag. Maar liefst acht van onze leden waren op de afspraak.

jean 1

Hans, nog herstellend van een operatie, was met de auto gekomen en was de eerste klant op vernieuwde terras.

James, eveneens met de auto, trakteerde op koffie. Hij zou zich later zonder vermomming (wel met kaal geschoren hoofd) laten fotograferen. 007 op pensioen?

Na de koffie en de telefonische zegen van onze voorzitter Phil (eveneens nog herstellend) zijn de resterende zes de één al met meer enthousiasme dan toch op de fiets gesprongen of gekropen. Zoals voorspeld bleef het heel de rit regenen. De A groep  onze “Die Hards” reed een 50 tal kilometers en de B groep  reed er 45. Toen deze laatste groep als laatste aan ’t Veer terug kwam zaten de andere reeds achteraan op het overdekte terras. Het was er iets warmer dan aan de voorkant. Dit terras was reeds volzet. Niettegenstaande we een beetje verkleumd en een beetje nat waren was het er tof en gezellig.

Over E.R.M.

logo van erm

Web: http://erm.be/

Wat is E.R.M.?

ERM werd opgericht op 1 januari 1976 en vierde in 2006 zijn 30ste verjaardag.
Wat aanvankelijk leek op een

Lees meer.

Contact Details

Naam: Koninklijke Wieler- en Toeristenclub Gentse Politie

Web: http://www.kwtcgentsepolitie.be/