Zaterdag 15 mei 2021. "Tweede zaterdagrit valt in het regenwater".

regen 08Volgens mij loopt er tegenwoordig nog maar een persoon met een glimlach om de mond. Die ene persoon is Frank Deboosere. Zijn leuze:“Hoe meer regen hoe liever. Dat is goed voor het grondwater.”  We zijn er vet mee.

 Voor onze tweede zaterdagrit was het ook weer van dat. Nog voor 9 uur was het al aan het regenen. Phil en Ruth waren op weg naar Zwijnaarde maar zij zijn moesten terugkeren door de hevige regenval. Ook Jean was reeds vetrokken maar na 500 m is ook hij teruggekeerd.

Eddy was niet vertrokken en ik had mijn koerskledij net aan toen het begon te regenen. Uit pure frustratie heb ik me dan maar op het toilet gezet. Ik vermoed dat er niemand gereden heeft die zaterdag. Indien dit wel het geval zou zijn laat me zeker iets weten.

Ook voor de volgende dagen wordt er onstabiel weer voorspeld met dagelijks buien en dit al tot en met dinsdag en acht dagen. Daarom werd beslist om de dagrit EGEM op woensdag 19 mei 2021 niet te laten doorgaan. De rit wordt afgelast.

Hopelijk wordt het voor onze volgende zaterdagrit toch iets beter.

Zaterdag 22 mei 2021 “NEVELE”

Startplaats: café ’t Veer

Startuur: 9 uur

Afstand: 68 km

Er wordt in twee groepen gereden. Indien 68 km te veel zou zijn voor de niet geoefende rijders dan kan er een alternatieve rit gereden worden met minder kilometers.

De leden met een GPS kunnen de zaterdagritten downloaden via de site. Je kan de lijst met zaterdagritten terugvinden onder de rubriek “acitiviteiten” en vervolgens “zaterdagritten 2021”

Hou het gezond en droog

Zaterdag 8 mei 2021. Start van het seizoen 2021. " Huize".

Op 8 mei 1945 kwam er een einde aan een oorlog die vele miljoenen slachtoffers geëist heeft. Nu op 8 mei 2021 zullen we nog niet zover zijn dat er een einde gekomen is aan de oorlog tegen het coronavirus. Zover is het nog lang niet. Maar de vooruitzichten naar een min of meer normaal leven worden steeds beter.

Vanaf maandag 26 april 2021 mogen we buiten opnieuw afspreken met 10 mensen.

Vanaf zaterdag 8 mei 2021 mogen door een club georganiseerde ritten met 25 personen gereden worden. Omdat onze clubritten gereden worden op een op voorhand geplande datum hebben we onze activiteiten als “georganiseerde ritten” beschouwd. Zo kon er geen kritiek van buiten uit komen. Onze club heeft in zijn benaming een zelfstandig naamwoord dat heden ten dage zeer gevoelig is voor allerlei negativisme (vandaar Peter zijn “Fietstochten buiten clubverband”).

Als alles blijft zoals het nu voorzien is zouden wij op 8 mei het wielerseizoen 2021 kunnen starten.

Aan de hand van de ervaringen van onze “Die Hard” rijders in het bijzonder van Peter en Eddy die heel het  jaar door zijn blijven rijden, stelde Eddy een rittenkalender op voor zowel de dag- en zaterdagritten van het resterende wielerseizoen.

De eerste ritten zullen uiteraard minder zwaar zijn dan de ritten die volgen later in dit ingekorte seizoen. Zeker de eerste ritten zal er in twee groepen gereden worden zodat de degenen die nog niet veel kilometers in de benen hebben zich op een aangename manier kunnen inrijden.

De kalender zal zo vlug als mogelijk op de site geplaatst worden. Net zoals in het verleden zal alle nuttige info in verband met een rit op de site kunnen teruggevonden worden. Uiteraard zullen er nog wijzigingen mogelijk zijn.

Het extraatje bij deze heropstart van het wielerseizoen is dat de terrassen van de horeca zullen geopend zijn. We zullen dus na de rit bij Anneke in ’t Veer onze zo aangename debriefing kunnen houden.

8 mei 2021 zal in de annalen van de geschiedenis komen. Het zal een speciale dag blijven. In de eerste plaats voor onze club met de ‘start van het wielerseizoen 2021’ na alle coronamiserie van de voorbije maanden en in de tweede plaats voor de horeca (dus toch ook nog een beetje voor de club) ‘met de heropening van de terrassen’.

Door de slechte weersvoorspellingen wisten we op voorhand dat we het die dag op onze eerste zaterdagrit niet zouden droog houden. De eerste regen was voorspeld rond 10 uur. Onze sponsor Anneke had fors geïnvesteerd in de verfraaiing van het terras voor en achter de zaak zodat er ook bij minder goed weer op een veilige en aangename manier iets kon gedronken worden. Bovendien is de zaak nu zeven dagen op zeven open van  9 tot 22 uur. Eén van de doorslaggevende redenen om vandaar onze ritten te starten.

Hoeveel leden zouden er niettegenstaande de voorspelde regen komen opdagen na de eerder die week verstuurde berichten?

Dat was de grote vraag op 8 mei 2021 om 9 uur. Het was toen al aan het regenen.

Het antwoord op de vraag. Maar liefst acht van onze leden waren op de afspraak.

jean 1

Hans, nog herstellend van een operatie, was met de auto gekomen en was de eerste klant op vernieuwde terras.

James, eveneens met de auto, trakteerde op koffie. Hij zou zich later zonder vermomming (wel met kaal geschoren hoofd) laten fotograferen. 007 op pensioen?

Na de koffie en de telefonische zegen van onze voorzitter Phil (eveneens nog herstellend) zijn de resterende zes de één al met meer enthousiasme dan toch op de fiets gesprongen of gekropen. Zoals voorspeld bleef het heel de rit regenen. De A groep  onze “Die Hards” reed een 50 tal kilometers en de B groep  reed er 45. Toen deze laatste groep als laatste aan ’t Veer terug kwam zaten de andere reeds achteraan op het overdekte terras. Het was er iets warmer dan aan de voorkant. Dit terras was reeds volzet. Niettegenstaande we een beetje verkleumd en een beetje nat waren was het er tof en gezellig.

Over E.R.M.

logo van erm

Web: http://erm.be/

Wat is E.R.M.?

ERM werd opgericht op 1 januari 1976 en vierde in 2006 zijn 30ste verjaardag.
Wat aanvankelijk leek op een

Lees meer.

Contact Details

Naam: Koninklijke Wieler- en Toeristenclub Gentse Politie

Web: http://www.kwtcgentsepolitie.be/