Zaterdagrit 5 december: fietsen met Edward Theuns ten voordele van music for life.

Zaterdag 5 december werd door Edward Theuns (Topsport Vlaanderen – Baloise, 2e Dwars Door Vlaanderen, 2e Scheldeprijs) in samenwerking met Sportaround een rit georganiseerd van ongeveer 50 km. Een rit ten voordele van Music For life die startte aan het Wouter Weylandt stadion in Gentbrugge. Ondanks ik pas diezelfde ochtend wist van dit initiatief, is het toch nog gelukt om de twee starters aan het Rerum Novarumplein, Wim en Willy, naar daar te krijgen. Mede door de grote groep (ong. 60 man/vrouw) en de stevige wind werd een gemiddelde gehaald van 23.5 km/u. Ook journaliste Annelies Rutten en voormalig basketbalspeler Tomas Van Den Spiegel, beide winnaars van het Vier-programma “De Slimste Mens Ter Wereld” waren van de partij. Alle drie waren we trouwens verbouwereerd over de lengte van deze laatste; 2.14 meter! Maar sportief zoals we zijn, hebben we nooit zijn wiel opgezocht (dat zou het wel héél gemakkelijk gemaakt hebben!) In totaal werd 521.40 EUR ingezameld en we zijn blij dat onze club vertegenwoordigd was op dit mooi initiatief!

 

Zaterdag 10 oktober 2015. Zaterdagrit. Respect voor Noël.

De laatste zaterdagrit van het seizoen 2015. Niettegenstaande onze laureaat en zijn vrouwtje door familiale verplichtingen niet konden aanwezig zijn stonden er toch 10 leden aan de start. Noël had zijn zoon kunnen overtuigen om eens met zijn clubje mee te rijden dus een extra man aan de start. Gezien dit de laatste rit was mocht er al wat sneller gereden worden en dit gebeurde ook. De rit van 60 km werd met een gemiddelde snelheid van 26.10 km/u (zonder begeleiding en zonder meettoestel dat uitvalt aan 10 km/u) gereden.

Respect voor iedereen die meereed maar vooral voor Noël die na vele tegenslagen, ongevallen en zijn nestor zijn van de groep, op geen enkel ogenblik problemen had met de snelheid die voortdurend schommelde rond de 29 km/u.

Respect Noël.

Vergeet niet dat wij iedere zaterdag blijven rijden telkens het weer het toelaat.  We vertrekken zoals gewoonlijk van op het Rerum Novarumplein om 09.30 uur.

Hopelijk zien we elkander terug op deze ritten. Van zodra er meer geweten is over het laureaatfeest zullen wij jullie op de hoogte brengen.  Groetjes P.

 

Zaterdag 03 oktober 2015. Zaterdagrit.  "Philippe trakteert".

De voorlaatste zaterdagrit van dit seizoen. Toch is de laureaat van het seizoen 2014-2015 reeds gekend. Philippe heeft zoveel voorsprong op zijn achtervolgers dat hij nu reeds trakteerde op zijn overwinning daar hij er door familiale omstandigheden volgende week niet kan bij zijn. Zestien leden aan de start. Niettegenstaande de traktatie en het korter ritje vermeld was op de site bleken enkelen toch verrast. Zou de site dan toch niet door iedereen gelezen worden? Het werd dus een korter ritje van een 45 km met eindpunt bij Phil. Ortaire en Georgette kwamen met de tandem iets later toe bij onze nieuwe laureaat. Jean, die nog steeds sukkelt met zijn rug en met de auto gekomen was, overhandigde de eerste geschenken aan onze laureaat. We werden getrakteerd zowel op bubbels als op bier als op wijn. Ruthje had heerlijke hapjes gemaakt. Het zonneke was van de partij en zoals reeds meerdere malen dit seizoen werd het weer een gezellige samenzijn. Bedankt Philippe en Ruth.

Woensdag 30 september 2015. Dagrit. Waarschoot-Heist-Cadzand. "Mooi maar veel wind".

Eindelijk was het gelukt.  Na drie mislukte pogingen kon de rit eindelijk gereden worden. We waren met acht starters op de centrumparking te Waarschoot.  Langs het Afleidingskanaal reden we richting Heist. In Heist reden we de zeedijk op en dit gaf pas echt een vakantiegevoel.  We reden heel de dijk af tot aan het Zwin.  Daarna fietsten wij de grens over en reden Nederland binnen. In Cadzand aten wij ons middagmaal op het terras van Il Gabbiona. Waar we voor vreesden werd in de namiddag werkelijkheid.  De wind was aangewakkerd en we hadden hem pal op kop toen we richting Oostburg reden. Vandaar gelukkig iets meer in zuidelijke richting met minder tegenwind naar Waarschoot. We reden door het platte mooie Zeeuwse landschap en het even mooie Meetjesland. Eenmaal terug in Waarschoot hadden we met zijn allen nog een gezellig gesprek in "De Biechtstoel". De laatste dagrit van het seizoen zat er ook weer op.

Zaterdag 26 september 2015. Zaterdagrit. "Als het niet meer nodig is".

Onze nu reeds gekende kersverse laureaat vond het niet nodig om zijn beste koersbenen uit de kast te halen. Neen, hij haalde er zijn zeemansbenen uit (die reeds in de kast lagen van na zijn periode bij de zeemacht). Hij had deze benen nodig om op een garnaalvissersboot in te schepen met enkele collega's om met een hopelijk wonderbaarlijke vangst terug huiswaarts te keren. Ruthje was dus alleen van de partij en eigenaardig genoeg sprak ze van haar eerste echt vrije weekend. Niettegenstaande enkele vaste waarden die andere verplichtingen hadden waren we toch met elf leden aan de start. Het werd een rit langs Nevele, Hansbeke, Merendree en Drongen, een beetje ontsiert door meerdere wegwerkzaamheden her en der. Na de rit toch minstens zestig km op de teller.

Volgende week starten we om 09.30 u. op het Rerum Novarumplein. We rijden een korter ritje en eindigen dan bij Phil om er zijn eerste plaats te vieren. Kan je niet meerijden maar wil je Phil wel feliciteren laat me via mail iets weten en ik geef je de plaats door waar je moet zijn.

Groetjes Piet. 

Zaterdag 19 september 2015. Zaterdagrit. "Het toerke van Walter."

Frank wou nog eens het "Toerke van Walter" rijden. Degenen die al langer lid van de club zijn weten dan  dat ze een kasseistrook en veel vals plat onder de wielen krijgen. Het doet ook even terug denken aan vroegere tijden toen Walter, Edu, Roland, Noël, Eugène, Sylvain, Arsène, André, Daniël ... nog meereden.

Het weer was gunstig en we waren met 11 fietsers. Blijkbaar had Frank de voorbije dagen goed getraind met zijn derde leeftijdsgroep want hij bleef maar rijden en buzze geven. De spurters hielden zich heel de rit gedeisd. Zoals gewoonlijk op het jaagpad langs de Schelde werd de snelheid opgedreven. Automatisch scheidde zich een groep koplopers af. Zelfs een list kon Phil niet tegenhouden. Vermoedelijk bolde hij als eerst over de eindstreep (ik was niet bij de kopmannen). Door de deelname aan de rit van vandaag is hij nu reeds de nieuwe laureaat.

Fietshelm af. Respect voor mijn vriend Phil.

Dinsdag 15 september 2015. Dagrit.  "Defensie Ursel"

Het zag er niet goed uit. Rond 07.00 u. was het al aan het regenen. Later rond 07.40 kwam de zon er sporadisch door en na lang te hebben getwijfeld dan toch maar besloten deel te nemen. In vergelijking met de vorige jaren duidelijk minder volk, om de gekende reden namelijk de ongunstige weersvoorspelling.

Om 09.30 toen ik wou vertrekken was er niemand van de club te zien maar heel op het laatste moment kwam Eddy opdagen. 't Was droog maar er waaide een stevige wind. We werden na enkele km voorbijgereden door twee vrouwen van de wielerclub uit Zomergem en vervolgens door een groepje van een man of zeven. We sloten aan en er werd toch wel  aan een behoorlijk tempo gereden. Na circa 20 km moesten de twee overmoedige dames de rol lossen. We hielden het droog tot een kilometer of 10 voor het einde. Eddy wou na de problemen met zijn knie zich eens testen en het resultaat was verbazend goed. Bij onze aankomst kwamen wij Frank Cornel en Willy Bogaert tegen. Zij waren om 08.30  vertrokken. Allen reden wij de 85 km.

Fernand

Zaterdag 12 september 2015.  Dagrit.  Rit "Peter Baele". 

 

Even een korte terugblik op de mooie fietstocht van zaterdag.

Aan de parking gekomen van de Bevegemse Vijvers te Zottegem zagen we al gauw dat menig fietstoerist hun kat hadden gestuurd. Mede door een vroege regenbui over de Gentse contreien,…  maar ook autopech, vakantiekriebels of pijnlijke ledematen van sommige leden lagen ongetwijfeld aan de basis van de bedroevende opkomst…

Peter Baele mocht gelukkig wel twee leden verwelkomen, die we doorgaans niet veel zien, zijnde Eric De Bruycker en Willy Denoyette. Ook François Thoorens - geen lid maar onze club wel genegen-  was van de partij voor het ritje in zijn buurt… Jean-Pierre, fietsvriend van Peter, werd ons voorgesteld en leerden we gaandeweg beter kennen. Natuurlijk kon de kandidaat-laureaat met zijn vrouwtje niet ontbreken. Niets kan hen dit fietsseizoen tegenhouden, zelfs geen dreigende regenwolk.

En gelijk hadden ze! Na enkele kilometers kwamen de eerste zonnestralen tevoorschijn en werden de Doltcini-armverwarmers neergehaald. Het kwik klom zelfs naar de 20°C en een aangename rit langs het prachtig glooiend landschap lag voor ons te wachten. Zottegem verlatend via Erwetegemen dacht de laatste man van ons zevenkoppig peloton dat een auto ons wou inhalen,… maar dat was natuurlijk ons Chantalleke die ons op de voet volgde met haar limousine.

 Met 25 km op de teller arriveerden we aan onze eerste stopplaats alwaar de partytafel werd uitgezet en de bevoorrading werd geëtaleerd. Chantal verwende ons met bananen, allerhande koekjes en lekkere rozijntjes… Ook de energiedrank viel in de smaak. Een sanitaire stop was voor haar noodzakelijk, doch een plaatselijke inwoner weigerde zijn infrastructuur open te stellen… De aankomende buurvrouw van de antipathieke dorpeling was gelukkig de redder in nood. Na een kwartiertje werd onze rit verder gezet met zessen, immers Eric sloeg af richting Merelbeke, een ‘te vroege’ afspraak bleek de reden te zijn… Verder rijdend voorbij Ronse richting Anzegem werd onze groep nog uitgedund en haakte François vroegtijdig af.  Na 55 kilometer bereikten wij onze middagstop en konden we genieten van een lekkere dagschotel in het aangenaam vertoevende restaurant ‘Bistro Biboo’.                        

Op het menu stond een romige aspergesoep met daarna een appetijtelijke Vol-au-vent. Na een verwarmende koffie verlieten we het etablissement om onze laatste 40 km af te haspelen.

De weergoden waren ons inmiddels wat minder goed gezind en enkele dreigende regenwolken deden onze gemiddelde snelheid iets opdrijven… Met Jean-Pierre op kop haalden we geregeld een snelheid van 30 km/u of ietsjes meer. Ook Chantal, die ons op de voet bleef volgen, was dit niet ontgaan…

Nog voor we de Zwalmstreek binnenreden begon het dan toch (rond 14.30u) ligt te regenen. Een 15-tal km in de regen rijden was voldoende om bij aankomst aan de Sporthal onze natte kledij in te ruilen voor een droog tenue.

Omdat het inmiddels half vier was geworden lieten we ook de Balegemse jenever naast ons liggen en besloten we maar om een drankje te nuttigen in de cafetaria van de Sporthal.

Toen de overblijvers echter vaststelden dat het cafetaria gesloten was, werden onze wegen daar gescheiden.

Zoals we reeds vaker hebben gezegd, hadden de afwezigen opnieuw ongelijk. Dankzij Peter en Chantal hebben we er weer eens volop van genoten. Met dank aan hen!!

Natuurlijk brengen deze vele afwezigheden enige consequenties met zich mee. Mathematisch kan het nog,… maar de laureaatstitel is nu echt wel nakend… Met respectievelijk 12 en 13 punten voorsprong wordt het voor de tweede en derde volger echt wel moeilijk, ermee rekening houdend dat er maar 14 punten meer te verdelen zijn.

Misschien wordt er wel nog een strijd gestreden voor het zilver en het brons…

Philippe.

 Francois stuurde volgende mail voor de afwezigen.

Hey mietjes !

Wel waar bleven jullie ?
Amper 7 starters bij Peter.  De rest bang van de regen ?
Wel ferme misrekening. Geen drup regen en zelfs een tijdje zon.
Leuk ritje met wat lichtekes bergop aan een sappig tempo.
Spijtig voor Peter voor wat hij er allemaal voor gedaan heeft.
Bij de stop in Flobecq , drank, bananen, sportreepjes, rozijnen, lekkerkoek.
Allemaal geserveerd op een party tafel.

Donderdag 10 september 2015. Dagrit Vlaamse Ardennen route.

Deze rit wordt door onze club georganiseerd en valt onder het klassement van de BPSB. De rit telt 140 km en loopt door onze mooie Vlaamse Ardennen. Het parcours is volledig uitgepijld. De groepsstart is om 09.30 u en de deelnemers worden begeleid door motards. Sinds enkele jaren wordt ook een ingekorte versie van de rit gereden (ongeveer 95 km). De middagstop is zoals de vorige jaren in de verbruikzaal van de brouwerij Roman. Er wordt gratis een bruintje en een bleekske geserveerd. Uiteraard is er ook gratis frisdrank.

Niettegenstaande het ideale fietsweer waren er dit jaar maar 39 deelnemers. Onze Phil die de 140 reed en ooit nog de rit heeft moeten volgen van uit de volgwagen wegens "te lastig" voerde nu met veel allure het peloton aan. Hij is in topvorm en zal zonder tegenslag de laureaat 2015 worden. Proficiat Phil.

Op de 95 km ging het er meer ontspannen aan toe en werd er volop geprofiteerd van het mooie landschap en het mooi weer. Het lekker biertje 's middags was zeker welkom. Na de rit werd er nog gezellig nagepraat bij "Den Boer".

Zaterdag 05 september 2015.  Zaterdagrit.  Karel Van Wijnendaele Classic.

Wegens de niet zo goede weersvoorspellingen met vijf aan de start voor de Karel Van Wijnendaele Classic. Vertrokken vanaf het Rerum Novarumplein naar de sporthal te St.-Martens-Latem alwaar na inschrijving de tocht werd aangevangen. Wij kozen voor de 80 km. Via Eke-Nazareth, Asper, Huise, Ooike naar Oudenaarde (Leupegem) voor de controle, bevoorrading in de sporthal. Daarna Berchem, Kerkhove, Moregem, Ooike, Lede. In Huise sloegen wij de controle over en reden wij weg van het parcours via  Mullem  en Asper naar de Schelde. En het voorspelde slechte weer, het begon pas te regenen rond 14.00, dus hebben wij het voor 99% droog gehouden.

Conclusie: mooie tocht met af en toe enkele pittige hellingen. Bewegwijzering op het wegdek, goed aangeduid.  Summiere bevoorrading (suikerwafel), drank te kopen. Kon moeilijk anders gelet op het feit dat de inschrijving maar 2 euro kostte.

Zaterdag 29 augustus 2015.  Zaterdagrit.  DE MAX.

Tien gelukkigen die deze rit hebben meegereden.  Dit juweeltje benaderde de perfectie. Fantastisch toerke onder de sublieme leiding van een toffe peer. :-)

Zaterdag 22 augustus 2015.   Zaterdagrit.   Prachtig weer.

Veel vakantiegangers waren terug thuis. 14 starters voor deze rit. Het zonnetje scheen volop en er was niet veel wind. Met Peter op kop kon er niets verkeerd gaan. Hij loodste ons langs mooie vergezichten en lichte hellingen door het portaal van de Vlaamse Ardennen. Sommigen van onze fietsvrienden hadden duidelijk getraind tijdens hun vakantie, terwijl anderen volop van de geneugten van het leven en de kabouters en de duivels hadden genoten.  Ze hadden het moeilijker om te volgen. Uiteindelijk aan de Schelde moesten de getrainden hun energie kwijt. Zij stoven op meer dan 25 km van de meet als wlde jonge hengsten weg en ze werden pas teruggezien op het terras van de ons vertrouwde stalplaats. Hoe het er onderweg is aan toegegaan weet ik niet want ik kon niet volgen. P

Zaterdag 15 augustus 2015. Zaterdagrit.  Fietsen in de regen.

Philippe schreef.

Dag Piet. Je gelooft het nooit, maar gisteren kwamen we ondanks het weer met 6 aan de start.... En nog beter, we reden de rit van Peter Baele volledig uit... Ik had 95 km op de teller en ja, we waren kletsnat en nee, we hebben niets gedronken. Groetjes Phil.

Phil, ik geloof je zeker want ik heb jullie zien rijden. 

Woensdag 12 augustus 2015. Dagrit "Walcheren". Wat nu?

Het was grijs, bewolkt en winderig zoals op een herfstdag toen we met zes man aan boord gingen van de veerboot die ons van Breskens naar Vlissingen bracht. De traditionele foto op de boot mocht ook dit jaar niet ontbreken. Gezien we niet wilden opvallen hebben we de selfierage niet gevolgd, met als logisch gevolg dat de fotograaf niet te zien is. De man rechts onder op de foto wees ons nogmaals op de belangrijkheid van onze rit.

Vanuit Vlissingen fietsten we in oostelijke richting langs de oever van de Westerschelde. Aan het fort Rammekens reden we landinwaarts richting het Veerse Meer. We hadden de wind pal op kop. Op een kilometerslang recht stuk weg, terwijl Frank en Piet zwoegend de kop deden en de rest van het kleine peloton hen leuk keuvelend volgde, sloeg het noodlot toe. Plots een onrustwekkende kreet "plat". Het was onze Electric Glide. De achterband van de ebike stond volledig plat. De elektrische motor zit in het achterwiel. Niettegenstaande er een preventieve spray in de band gespoten was die lek rijden onmogelijk zou maken, was de ergste nachtmerrie van elke elektrische fietsgebruiker waarheid geworden. Wat nu?

Een poging om alsnog lucht in de band te pompen mislukte. Een andere optie was de pechbijstand bellen waarvan Fernand lid is. Gelukkig is Fernand een vooruitziend en verstandig man en had hij bij de aanschaf van zijn ebike een Gaadi band, een soort worstenband met twee uiteinden, gekocht. Niemand van ons had ervaring met het plaatsen van dergelijke band. Al vlug bleek dat de herstelling werkelijk kinderspel was en zeer doeltreffend. Ook voor een gewone fiets (met kettingkast of dergelijke) moet het werkelijk een gemak zijn. Voor meer info omtrent de Gaadi Band. Klik hier.

Na dit oponthoud verliep onze tocht langs het meer vlekkeloos. Tijdens onze stop in resto Breezand kwam het zonnetje te voorschijn en "het werd zomer" (gelukkig geen oudere dame dan ons tegengekomen die ons wou verleiden). De vakantiegangers trokken in grote getale naar het strand. In Domburg was het een drukte van jewelste. Het werd rustiger toen we dwars door het binnenland richting Middelburg, hoofdstad van Zeeland, reden. Een eerder bescheiden doortocht van de stad liet ons toch genieten van het moois dat Middelburg te bieden heeft.

We vervolgden onze weg langs het kanaal om net voor Vlissingen naar de kustlijn uit te wijken om zo langs de mooie Boulevard van Vlissingen terug te rijden naar de veerboot.

Een rit van iets meer dan 100 km door een mooie vakantielandschap. Niettegenstaande de inspanning en de tegenslag hebben we toch weer van de extra vakantiesfeer genoten.

 Zaterdag 08 augustus 2015.  Zaterdagrit.  Memorial "Tom Simpson".

Vandaag was het een specialleke. We reden een georganiseerde rit "The Memorial Tom Simpson". We vertrokken van de Gentse Roei- en Sportvereniging aan de Watersportbaan. Veel van onze leden waren nog in verlof vandaar dat we slechts met een zestal aan de start stonden. We kregen wel versterking van Kathy, schoonzus van Piet. Op een familiefeestje had ze beloofd mee te rijden met de club. Ze hield woord en kwam tijdig opdagen. Het was wel even schrikken toen ze al die mannen en vrouwen in een perfecte koersoutfit zag staan daar zij op haar sandaalkes was. Nog voor we konden vertrekken had Eddy pech. Een gebroken spaak belette hem de rit de starten.

We vertrokken samen met enkele mannen van de WTC Karel van Wijnendaele en reden van de Watersportbaan richting Merelbeke. Al snel werd de pees er opgelegd door die mannen. Er werd geflirt met snelheden van rond de 35 km/u. Langs de Schelde werd er 32 km/u gereden tegen wind. Amaai Kathy. Maar Kathy peddelde ferm mee op haar sandaalkes en enkele van de Van Wijnendaele mannen keken haar verbaasd aan. Daarna hebben we het vervolg van de rit op ons eigen tempo gereden. Het was onmiddellijk iets meer ontspannen fietsen en genieten van de natuur. Want het moet gezegd het was een mooi parcours. Op de bevoorrading waren er heerlijke confituurkes en macrons. Volgens mij voor Kathy het aangenaamste gedeelte van haar rit J. Na de bevoorrading hebben we de bewegwijzerde rit nog gevolgd tot aan Semmerzakebrug en zijn we dan afgezakt naar onze vertrouwde stek aan de Schelde. We kwamen er nog enkele leden tegen die eveneens de rit hadden gereden.

Het was weerom een leuke fietsmorgen met toch een zeventigtal km op de teller. Proficiat Kathy je hebt het perfect gedaan. Hopelijk zien we je nog eens terug op één van onze fietsuitstapjes.

Zaterdag 01 augustus 2015. Zaterdagrit.  "En toch was het een mooi ritje".

Gelukkig was het zomerdipje voorbij.  Met onze tandem erbij waren we met 11 starters.  Niet slecht voor deze zomerperiode. Nadat we onze baankapitein kort na het vertrek kwijt geraakt waren nam Eddy, een ex-marineman, het roer over.  Hij leidde ons langs een mooie route.  We meerden aan aan onze vertrouwde kaai op de Schelde. Toch een mooi ritje.

Zaterdag 25 juli 2015. Zaterdagrit.  Geent kat te zien.

2507201501         lotje

Die lag thuis in bed en stak haar tong uit omdat ze niet wou opstaan.  Hihi...

Zaterdag 18 juli 2015. Zaterdagrit.  Vive les vacances.

De zomeruittocht is begonnen. Meerdere van onze leden reisden naar het goede weer in een of ander met zon overgoten vakantieland. Negen leden verkozen hun wekelijkse thuisrit boven een ontspannend verblijf ergens te lande, te velde of ter zee. Niettegenstaande er deze maal geen beroep werd gedaan op een GPS of ander hulpmiddel hebben we toch een rit gereden langs mooie landschappen en landelijke wegen in de nabije omgeving van Gent. Voor het eerste deel zorgde Piet.  Tot hij niet meer wist waar hij was en de rest van de rit nam Willy DN de leiding. Het weer was excellent, niet te warm niet te koud. Er werd goed doorgefietst. Dat is niet altijd even gemakkelijk voor iedereen, vooral als je al eens een mindere dag hebt. Met eentje minder op het einde van de rit werd er nog gezellig nagekeuveld op een zonnig terras. 't Was weer goe. Groetjes aan de mensen op vakantie dit toch lezen. Voor hen enkele foto's van het thuisfront.

                                  

Wil je meer foto's zien?  Klik hier.

Zaterdag 11 juli 2015.  Zaterdagrit.  Toppie Vlaamse sfeer.

Op onze Vlaamse feestdag stonden er 15 deelnemers aan de start op het Rerum Novarumplein. Eentje twijfelde, door omstandigheden van de vorige avond,of hij al dan niet Napoloen was....  Onze dames, Ruth en Ingrid, waren ook van de partij.

Waar naar toe? De altijd terugkerende vraag. Een op de GPS opgeslagen rit tot aan de Kraenepoel  kreeg de voorkeur. Het weer was mooi, de snelheid perfect, de sfeer was toppy en de debriefing was prima. Kortom, het was een geslaagde voormiddag. Hopelijk komen er nog veel dergelijke ritten.  

 

Woendag 08 juli 2015. Dagrit "Gulden Eiroute".

Zaterdag was de gemiddelde temperatuur tijdens de rit nog 29,4°. Vandaag was dit nog 13,8°. Daarbovenop regende het. De geplande tocht naar zee werd om die redenen afgelast en als vervanging reden wij de "Gulden Eiroute" een rit van ongeveer 87 km zonder middagstop. We waren met tien die het slecht weer trotseerden. Al vlug na de start begon het te regenen en stond het water in ons schoenen. Gelukkig bleef het niet heel de tijd nat.  Door de felle wind droogde ons kledij tamelijk vlug. Het had slechter kunnen zijn. We blijven optimist. Er werd wel tijd genomen voor de gebruikelijke foto aan het kasteel Casier te Nokere. 

 

 Zaterdag 04 juli 2015. Zaterdagrit.

Niettgenstaande de hitte stonden er toch 16 deelnemers aan de start.  Frank reed een ritje in en rondom Melle.  We kwamen op plaatsen waar er velen van ons nog niet waren geweest.  Op het einde van de rit toch 62 km op de teller.

Zaterdag 27 juni 2015. Zaterdagrit.

Een iets mindere opkomst.  Slechts acht deelnemers. Na een lange afwezigheid door een blessure was Noël er terug bij. Fernand wou naar Sint Denijs Boekel. Dus wij daarheen.  Mooi ritje.  Frank zijn we kwijt geraakt in Boekel. Gelukkig heeft hij daarna zelf gebeld om te melden dat hij nog in leven was. Eind goed al goed.

Donderdag 25 juni 2015.  Dagrit "Ronde van OPAC".

Veertien van onze leden namen deel aan deze mooie organisatie.  Zoals steeds een perfekte bevoorrading en een mooi parcours.  Het weer was prachtig. De 105 km werd gereden aan een gemiddelde snelheid van 25 km/u.

Zaterdag 20 juni 2015. Zaterdagrit.

Na zijn bezoek aan de koningin en zijn opendeurdag op De Kruiskenshoeve was Robert er opnieuw bij.  Hij gidste de acht overige deelnemers door zijn geboortestreek in het Meetjesland. Er werd via het Schipdonkkanaal naar de wakende soldaat op zijn uitkijkpost gereden om dan via Sint Laureins terug te keren naar het Schipdonkkanaal. 

Woensdag 17 juni 2015. Dagrit "Kattenbergroute".

Negen deelnemers.  Zoals ieder jaar een mooie maar vooral lastige rit.

Zaterdag 13 juni 2015. Zaterdagrit.

10 deelnemers.  

Woensdag 10 juni 2015.  Dagrit. " Mandeldalroute".

't Was best leuk.  Nog eens een rit die gereden werd zoals vroeger met een lekkere maaltijd tijdens de middagstop.   Allles was er om er een mooie dag van te maken. Het zonnetje scheen  en onze Electric Glides waren in topvorm om " de kop te doen" en de andere deelnemers "uit de wind te zetten" tijdens hun rit. Langs de Leie ging het via Wielsbeke naar Wakken.  Er werd op de middag gestopt aan de Mandelvijver waar onze tandem Georgette en Ortaire ons opwachtten .  De dagschotel was er lekker.  Het was er gezellig toeven op het terras. Maar de terugweg moest aangevat worden. Minder aangenaam was de felle tegenwind die ons op de tanden deed bijten. Fernand reed voorop en legde de pees er op.  Nadat we hem een beetje bijgeregeld hadden verliep alles vlot en konden we genieten van een lekkere verfrissing op onze stek aan De Schelde.

Voor meer foto's: zie Dagrit Mandeldal onder de rubriek Foto's of klik hier.

Gehoord in het peloton:  HET TOPPUNT VAN SEXUEEL GENOT?   -----  Een organisme.  Goedje hé.   

 Zaterdag 06 juni 2015.  Zaterdagrit.  De verloren zoon doet het.

Mooi  weer.  13 leden aan de start. Peter was er terug bij en als dank voor zijn terugkomst mocht hij de rit organiseren.  Voor de tweede week op rij werd het een prachtige rit.  Peter leidde ons door zijn geboortestreek in het portaal van de Vlaamse Ardennen.  Nog van dat.

Zaterdag 30 mei 2015.  Zaterdagrit.  Merci Frank.

Tussen twee reizen door kwam Frank nog eens fietsen en als dank mocht hij een ritje uit zijn helm toveren. Hij deed dit met verve.  Een prachtige rit langs mooie wegen en landschappen. Merci  Frank.  11 leden genoten van deze mooie rit.  Eén van hen was "de verloren zoon, Peter" die de weg teruggevonden had naar Kristus Koning.

Vrijdag 29 mei 2015. Dagrit "Zwaantjesroute".

Negen deelnemers aan deze bijna perfecte organisatie.  Een mooie maar lastige rit.  Spijtig dat de bewegwijzering van de laatste 25 km verkeerdelijk werd weggenomen. Voor de rest was alles prima en zal de rit volgend jaar terug op het programma staan

   

 Enkele van de deelnemers voor de start aan 't Sportkot.  De bevoorrading was in  orde. 

 James werd ook gespot onder de deelnemers. Nadien is er niets meer van hem  gehoord. Hopelijk is alles goed met  hem en is hij niet op één of andere missie om   de  vrede in de wereld te garanderen. 

 

 Woensdag 27 mei 2015 om 10 u. Afscheid van een vriend.

Bedankt Eugène voor alles wat je voor de club gedaan hebt en voor alle mooie momenten die we samen hebben beleefd. Je vergeten zullen we zeker niet.

Zaterdag 23 mei 2015. Verdriet, respect, ongeloof, spijt ...

Uit respect en eerbetoon voor Eugène werd door de twaalf deelnemers een minuut stilte gehouden voor de aanvang van de rit.

Zaterdag 16 mei 2015.  Zonder veel commentaar.

Only the lonely know why.

         

      Jullie zijn mie....!

Woensdag 13 mei 2015.  Dagrit  Sint-Amands - Puurs.

We vertrokken om 09.00 u. van op het kerkplein van Uitbergen met negen clubleden naar Sint-Amands om daar onze thematische rit aan te vangen. Een tiende lid voegde zich bij ons aan de Schelde tegen Berlare.  Hij was opgehouden door één van de vele wegenwerken en gezien hij een slimme is was hij een dorp verder gereden om vandaar te starten en er ons op te wachten. Dus met tien verder naar Sint-Amands. Vandaar startte ons route. Voor de meesten onder ons was het een verkenningstocht van deze mooie streek. Twee lekke banden konden de pret niet bederven. De meesten onder ons maakten voor het eerst kennis met enkele verdedigingsforten uit de Eerste Wereldoorlog.  Eén van onze leden wou alles opgeven toen hij aan zijn hemelpoort van "Duvel" kwam. Gelukkig konden wij hem overtuigen om verder te rijden naar de kinderboerderij Cuyteghemhoeve om er iets te eten. Na een ferme portie spek met eieren of een grote portie spaghetti (want van ne kleine bij moest niemand nog iets weten) reden we terug richting Uitbergen.  De wind zat tegen. Voor degenen die op de tweede rij reden bleek het te doen, maar voor de twee die de kop deden was er toch wind genoeg. Door het prachtige weer, de lekker ontspannen sfeer en het mooie landschap werd het een prachtrit.  Zeker voor herhaling vatbaar. Meer foto's vind je onder rubriek Foto's "Dagrit Sint-Amands 2015.

Zaterdag 09 mei 2015 om 09.00 u.  Veel wind.

Veel wind! Daarom een vlakke rit. Elf deelnemers aan de start waaronder Robert die nog in de wolken zweefde na zijn bezoek aan koningin Mathilde. Onze vermoeide vakantieganger van vorige week was er niet. Zou hij halsoverkop weer op vakantie vertrokken zijn? Als represaille werd de lat erop gelegd met gevolg dat de kopman vlug teruggefloten werd door Wi.28. Reden: een andere vakantieganger had het moeilijk. Wat gas teruggenomen en een mooi ritje gereden, wel met veel wind. Eén van onze "Electric Glides" kreeg last met zijn energiebron en diende een andere batterij te plaatsen. Als overmaat van ramp liet hij zijn rijk gevulde geldbeugel achter op de plaats van het onheil. Achteraf bleek dat er iemand anders iets rijker van deze plek is weggegaan want de portemonnaie was nergens meer te vinden. Een lieve lach van ons studentinneke  kon de eerder vernoemde morrende vakantieganger niet opbeuren in de slotkilometers van de rit. Een wanhoopspoging op de helling van de laatste brug bracht hem de genadeslag toe. We hebben onze vriend niet meer gezien. Gelukkig weten we dat hij vlug recupereert en we zijn zeker dat hij er de volgende rit terug zal bij zijn.  Het is namelijk zijn rit ;-) 

Zaterdag 02 mei 2015 om 09.00 u.  Mooi ritje aan strak tempo.

Het was ladies day, vier van onze fantastische dames aan de start. Tel daarbij nog eens tien mannen en je hebt weer een mooi groepje.  Ortaire en Georgette lieten ons hun nieuwe tandem met electrische ondersteuning bewonderen.  Zij sluiten zich zo aan bij de "Electric Glides". Deze waren door omstandigheden niet van de partij.

De kopman was in vorm.  Het toerke was prachtig en de snelheid was pittig.  Onze vakantieganger diende het te bekopen.  Er was geen medelijden met hem. Hij had gedacht aan een vakantietripje maar het werd bikkelhard.  Gelukkig was er na de rit een duvels wondermiddel om hem er weer bovenop te krijgen. t' Was plezant.

Donderdag  30 april 2015 Dagrit  "Rondom Aalter".

Slecht weer. Goed weer. Regen. Geen regen. Dit waren de laatste weersvooruitzichten. Beslis maar als organisator van een fietsactiviteit of je al dan niet zal rijden. Gelukkig hebben Fernand en Marcel de juiste keuze gemaakt en hebben ze hun rit laten doorgaan. Gezien hun liefde voor elektriciteit wordt hun duo vanaf nu de "Electric Glides" genoemd. Negen leden, waarvan we ééntje veel te weinig zien op onze activiteiten, aan de start. Een drukke baan en veel TV optredens laten het niet altijd toe om elke rit mee te rijden :-)  Met de "Electric Glides" op kop reden we door het mooie Nevelland. We reden door mooie landelijke dorpjes. Brik stond nog steeds op zijn plaats naast de kerk. Na een 60 tal km werd het tijd voor de middagstop. In Ruiselede aan de kerk in café" De Ploatse" een boterhammetje gegeten en soep gedronken en dan terug de fiets op richting Meetjesland. In Waarschoot in "De Biechtstoel" werd nog wat nagepraat over deze mooie rit. Er werden zowel herinneringen opgehaald als plannen voor de toekomst gesmeed. Bedankt Electric Glides voor jullie perfecte organisatie van deze rit. (110 km)

Zaterdag 25 april 2015. Davitamon, een toffe rit!

Aan de start op het Rerum Novarumplein kwamen er zeven leden opdagen. In Nazareth aan de sporthal stonden er nog twee leden ons op te wachten. We waren echter een beetje te laat, zodat we die maar hebben tegen gekomen bij de eerste bevoorrading. De regen viel mee, behalve dan een zware bui een 10-tal km voor den arrivé ...Kletsnat dus.... Gelukkig kon ons onderbroek niet nat worden. Aan een gemiddelde snelheid van 24,5km reden we de weerom prachtig georganiseerde rit uit. Op onze teller stonden er 99 km's. Op naar donderdag...Tot dan.

 Zaterdag 18 april 2015 om 09.00 u. Heirnistochten.

Net voor de start was er nog tijd voor een foto.  Jean, de fotograaf van dienst, staat dus spijtig genoeg niet bij de 17 leden die de rit gereden hebben. Marcel, Fernand, Walter en Marc bleven liever langs de Schelde.  Er waren dus die zaterdag 21 leden niet op de been maar op de fiets.  Hopelijk komen er nog vele herhalingen van dit behaalde aantal deelnemers.  Het verloop van de Heirnistocht kan gemakkelijk in één woord samen gevat worden.  "Chaotisch".  Dit ten gevolge van minder goede wegsignaleringen en werken. De groepsfoto kan je zien in de slideshow op de homepage.

Dinsdag 14 april 2015.  Dagrit naar Dadizele met de "fietsvrienden van De Pinte".

Eenmaal gestart en de aangemelde startplaatsen voorbij telden we 18 deelnemers voor deze rit. Er stond wel wat tegenwind in het oprijden maar dit was dan weer een voordeel bij het naar huis rijden want de wind was niet gedraaid. Het zonnetje bleef de hele dag schijnen. Alles was er voor een prima rit. Door onze 'fietsvrienden van De Pinte" was een rit voorgesteld van 110 km. Dit parcours leidde ons langs efficiënte, doch mooie wegen naar Dadizele. Tijdens de middagpauze (ongeveer 30 minuten) aten wij onze boterhammetjes op in herberg De Kroon in Dadizele. Er was soep en koffie voor degenen die er zin in hadden. De betaling van de consumpties verliep op een vlotte manier (fietsvrienden De Pinte) waarmee je enkel akkoord kan zijn. Na de stop ging het langs landelijke rustige wegen terug naar De Pinte. Op geen enkel moment werd er te vlug gereden. Ik heb een sterk vermoeden dat zij hun gemiddelde snelheid met enkele kilometers naar beneden hadden gehaald.  Na de rit werd er nog even gestopt in de herberg "Spoor Zeven".  Er werd nagepraat over de geslaagde rit en we bedanken hen voor deze organisatie.

Op de terugweg dienden wij te stoppen voor een gesloten overweg. Voor ons geen probleem. Het  gaf ons de tijd om een foto te nemen. De fotograaf  kon niet meer naar achter want anders zat hij onder de trein. 

14 april 6

Zaterdag 11 april 2015. Zaterdagrit.

Om 09.30 u regende het. Buiten alle verwachtingen waren toch vier leden aan de start, drie mannen en één vrouw.  Eéntje reed terug naar huis. De anderen vertrouwden op de Buien Radar die voorspelde dat kort na 09.30 u de regen zou stoppen. Zij kregen gelijk en reden toch een rit van een 70 tal km.

 Zaterdag 04 april 2015 om 19.00 u.

VZW De Kruiskenshoeve presenteert de Paas-smokkeltocht.  Interesse?  Klik hier

Zaterdag 04 april 2015 om 09.00 u.

Hieronder ziet u het resultaat van vankantie met geen vakantieweer. (triestig koud donker regenweer)

Geen wielertoerist te zien, wel een zwarte schim. De controle mystery burger.

Donderdag 02 april 2015. Erik vertrekt op pelgrimstocht naar de Noord-Indische Himalaya.

Vandaag ontving ik volgend berichtje van ons lid, Erik De Bruycker.

Dag Piet,

Ik wou u enkel laten weten dat ik morgenvroeg 3 april om 6u. terug vertrek op pelgrimstocht naar het Noord Indiasche Himalaya voor 20dagen tot op 4500m met de mountain-bike.

Op een gegeven ogenblik ben ik slechts een 200 tal km verwijderd van Shimla, de woonplaats van Gill, de jonge boedhist van St.Laureins en aanverwanten.

Ik zal jullie gedenken in mijn gebeden tijdens mijn bezoek aan Hindoe tempels in de bergen.

Erik de eenzame fietser.

Erik, we wensen je echt het beste toe en gedenk ons in uw gebeden. :-)

Zaterdag 28 maart 2015 om 09.30 u.

Om 09.30 u regende het.  Om 11.30 u regende het nog. Dus twee uur in de regen gereden met 9 leden die geen schrik hadden van nattigheid.  Het was zeker de plezantse rit niet.  Maar er werd toch tijd gevonden gevonden om enkele foto's te nemen. Je kan de foto's bekijken in de slide op de home page mits een beetje geduld. 

Zaterdag 21 maart 2015 om 09.30 u.

 

 

 

 

 

 

 

Het weer liet ons in de steek.  Dee weersvoorspellingen waren niet bijzonder schitterend.  Er werd regen voorspeld. Toch stonden er acht leden, waaronder zeven mannen en één vrouw, aan de start. Noël die langzaam herstelt van twee gebroken ribben kwam ons uitzwaaien. We reden een rit door het mooie vlakke Nevelland. We werden meerdere malen begluurd door donkere regenwolken maar gelukkig lieten ze ons met rust.  We hebben het droog kunnen houden. Toch een rit van meer dan 60 km.  Hopelijk volgende week beter weer. Nogmaals bedankt Marleen om onze pechtvogel Jean veilig thuis af te zetten.

Zaterdag 14 maart 2015 om 19.00 u                                                                                                                    

Veel volk op onze derde lentereceptie.  De sfeer was goed "lijk de konijn op de plein". We kunnen enkel dit zeggen.

DE AFWEZIGEN HADDEN ONGELIJK.

Zaterdag 14 maart 2015 om 09.30 u.

14 mannen en 2 vrouwen aan de start voor de eerste zaterdagrit van het nieuwe seizoen.

Het was eerder nog koud om 09.30 u.  Toch 16 leden aan de start voor de eerste zaterdagrit.  Eentje had wel zijn fiets mee maar was zijn koersschoenen vergeten en mocht terug naar huis. Pech.  

Er was een mooi ritje gepland maar door een onvoorziene wijziging in de verkeerssituatie in Bottelare raakten wij verstrikt in een net van verkeersomleidingen ten gevolge van werken.  Gelukkig kon Willy ons terug op de goede weg leiden naar het eindpunt aan de onze vertrouwde Schelde. Niettegenstaande het pas de eerste rit was werd er toch gespurt voor de eerste plaats.  Eenjte, een vijftiger, was fier op zijn met veel gehijg behaalde tweede plaats.  Hij was nipt geklopt door een zeventiger.  Straf toch. :-(

 

Jean en Frank M. verkopen hun fiets.

Inderdaad Jean en Frank verkopen hun koersfiets.  Niet omdat zij hun fiets aan de haak willen hangen maar wel omdat zij zich onlangs een nieuwe fiets gekocht hebben.

De fiets die Jean verkoopt is een Eddy Merckx en die van Frank is een Museeuw

Kijk onder de rubriek Koopjes als je meer wil weten over de fietsen of klik hier.

 

 

 

Over E.R.M.

logo van erm

Web: http://erm.be/

Wat is E.R.M.?

ERM werd opgericht op 1 januari 1976 en vierde in 2006 zijn 30ste verjaardag.
Wat aanvankelijk leek op een

Lees meer.

Contact Details

Naam: Koninklijke Wieler- en Toeristenclub Gentse Politie

Web: http://www.kwtcgentsepolitie.be/