Vrijdag 11 november 2016. Trainingsrit van Peter.

2016-11-11 09.11.09

Zaterdag 5 november 2016. Mountainbikerit te Sint-Lievens-Houtem.

Een organisatie van Peter van wie we weten als hij iets organiseert is het dik in orde. Patrick stuurde ons na de rit het volgende:

Bedankt voor de mooie en aangename rit. De organisatie was af. Spijtig van de geringe deelname. De afwezigen hadden ongelijk. Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen.


  

2016-11-05 10.54.14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag oktober 2016. Laatste zaterdagrit. "Johan trakteert."

Voor onze laatste zaterdagrit van het seizoen 2016 hadden we geluk. Het bleef droog en het was aangenaam fietsweer. Er was op voorhand beslist om een korte rit te rijden om daarna af te zakken naar "Het Gouden Hoofd" op het dorpsplein van Zwijnaarde. Na een tocht van vijftig kilometer die gereden werd aan een gemiddelde snelheid van iets meer dan 26 km/u werd er gestopt in onze nieuwe debriefingstek. Johan trakteerde op zijn laureaatschap. We waren  met een veertiental leden.  Onze James die door omstandigheden geen vaderlijke verplichtingen had was er ook nog eens bij.  Het was  gezellig en er werd tevreden nagekeuveld over het voorbije fietsseizoen. Iedereen was het er mee eens dat de verstandhouding binnen de groep zeer goed is en dat dit in de toekomst zo zou moeten blijven. Bedankt vrienden voor het mooie fietsseizoen. 

Zaterdag 1 oktober 2016. Zaterdagrit. " Weeral miserie".

Omdat Marc zeer binnenkort op reis vertrekt wou hij zeker deze rit nog meerijden.  Hij reed zelfs met zijn gewone koersfiets omdat zijn elektrische fiets defekt was. Hij heeft zijn enthousiasme zwaar moeten bekopen met een val waarbij hij een elleboogbreuk en meerdere kneuzingen opliep. Bij deze wensen we Marc een snel herstel toe en hopelijk heb je niet teveel last van je blessures op je vakantie. 
Een donkere foto maat de plaaster is goed te zien.
Spoedig herstel. Johan was er vandaag niet bij maar we weten nu reeds dat hij de nleuwe laureaat is. Proficiat Johan.

 

Woensdag 28 september 2016. Dagrit. " Zottegem - Zottegem".

Uit het verleden weten we dat Peter er alles aan doet om zijn rit zo geslaagd mogelijk te maken. Dit jaar was het niet anders. Er waren maar liefst 14 leden en nog een vijftal niet leden onder de deelnemers.  Hiermee haalt hij het hoogst aantal deelnemende leden aan een niet door de BPSB georganiseerde dagrit.
Dat het geen plezier is om met de wagen een verplaatsing te doen omstreeks  het spitsuur hebben enkelen van ons mogen ervaren met als gevolg dat de start van de rit een half uurtje diende verlaat te worden. Eenmaal de rit gestart enkel positieve reacties. Mooie rit, mooie vergezichten, mooi weer, aangepaste snelheid en een uitstekende bevoorrading. Het middagmaal, iedereen koos voor een dagschotel, was perfect. 
Eenmaal terug aan de sporthal in Zottegem was iedereen tevreden over zijn gereden rit. We hebben Chantalleke gemist maar haar vervanger heeft het ook goed gedaan. Bedankt Peter voor je fantastische inzet.
Voor meer foto's: klik hier

Zaterdag 24 september 2016. Zaterdagrit. "Alexander verovert Aalter."

Wat een prachtige nazomer.  Prachtig fietsweer. Elf sportievelingen aan de start. Het hadden er meer kunnen zijn maar enkelen laten liever vrouw en kinderen achter om op een ander van  mooie glooiingen en pittige heuvels te genieten. Aangezien de medische wereld ons Ruth kon opeisen werd er een rit gereden langs de kanten van Drongen. Alexander moet niet onder doen voor zijn pa want het trakteerde ons op een mooie rit. Van Drongen ging het naar  Nevele, Hansbeke en Aalter.  Aan de Kranepoel  terug naar onze eigen kontreien via Poesele, Nevele (waar we afscheid namen van ons eenzaam en verlaten clublid), Sint-Martens-Latem en Afsnee.  Aldaar werd besloten om toch onze wekelijkse stop aan te doen.  Door de kermis in het dorp van Zwijnaarde was onze vaste stek echter gesloten.  Gelukkig zijn er op het dorpsplein twee etablissementen.  Het was een mooi ritje.  We weten nu wel zeker als we ooit de Lotto winnen zullen we niet in Sint-Martens-Latem gaan wonen maar wel in Aalter want het is daar zoveel mooier. 

Zaterdag 17 september 2016. Zaterdagrit. "Kastelenroute".

Met negen aan de start. Nog steeds mooi weer.  Peter wou de Kastelenroute rijden. De route zelf is 48 km.  Het zou uiteindelijk een rit worden van rond de 70 km.  Veel kastelen hebben we niet gezien.  We hebben  wel  geleerd dat 200 meter toch een serieuze afstand kan zijn.

Dinsdag 13 september 2016. Dagrit. "Ursel. Rit voor het goede doel".

De rit is een organisatie van het militair provincie commando Oost-Vlaanderen. Er was afgesproken om 09.00 u op de startplaats, het vliegveld van Ursel. Geen slecht woord over onze vrienden van de club dus zeggen we dat iedereen die wou meerijden er op tijd was :-) We reden de 85 km. Gezien het die dag opnieuw extreem warm was bleek dit de goede keuze te zijn. De warmte en toch nog een tamelijk sterke wind maakten het een lastige rit (althans voor mij).  Ik was blij als het achter de rug was. De Troubadourkes achteraf hebben echt gesmaakt. 't Was gelijk een engelke die op ons...Spijtig voor hij die reeds weg was. Voor sommigen roept de plicht nog steeds. We waren met vijf aan de start maar we weten dat er nog drie andere leden van de club hun eigen rit gereden hebben. Dus ERM was weer vertegenwoordigd op het parcours.  Thanks.

Zaterdag 10 september 2016. Zaterdagrit. "Vandaag iets rustiger".

Nog steeds prachtig weer.  Toch maar met zeven aan de start.  De dagrit van donderdag zat nog in de benen dus deden we het iets rustiger aan.  De heuvel van Huise werd tweemaal opgereden, eerst langs de Lange Ast en vervolgens langs de Kloosterstraat.  Met de wind in de rug ging het iets vlotter richting Zwijnaarde.  Op onze nieuwe debriefingplek kwamen Chantalleke en Jean en Monique ons  vervoegen. Het was er aangenaam toeven.

2016-09-10 11.35.39

Donderdag 08 september 2016. Dagrit. "Vlaamse Ardennenroute".

Mooi  weer. 72 deelnemers.  Een mooie rit spijtig genoeg ontsierd door een valpartij van Joske.  Voor sommigen was het allemaal net iets lastiger door het warme weer.  We weten nu dat een verkeerd vermeld aantal km op de flyer krampen kan veroorzaken :-).  We zullen dit in de toekomst zeker vemijden. Nog ééntje kreeg een slag van de sluitende slagboom van de Roman brouwerij op zijn hoofd (zou dit het doel zijn van zo een boom). Voor de rest was alles prima in orde.  Hopelijk tot volgend jaar maar dan met Robert op de fiets en niet in de dievenkar.

Zaterdag 03 september 2016. Zaterdagrit. "Spijtige valpartij".

2016-09-03 10.28.33Acht man aan de start.  Chantalleke had dit weekend blijkbaar geen was te doen want Peter mocht nog eens de drijfriem van de wasmachine gebruiken voor zijn fiets.  Op de de bijgevoegde foto zie je waar de drijfriem zit. Onze mannen in topvorm waren en niet bij. Was het daarom dat Frank de rit wou leiden?  In ieder geval hij is beginnen rijden, rijden en telkens er een helling was reed hij nog vlugger.  Het was alsof hij achterna werd gezeten door de duivel.  Zeker niet door de Rode Duivels want dan zou het zo vlug niet gegaan hebben.   In alle geval hij voelde zich kiplekker.  Robert zal zich na de rit minder lekker gevoeld hebben.  Op het gladde wegdek van een metalen brug in Melle ging zijn fiets onderuit en kwam hij ten val.  Een diepe snee in de hand, een pijnlijke schouder, een schaafwonde aan zijn voorhoofd en knie waren het gevolg van deze spijtige val. Gelukkig droeg hij een helm.  Ons verpleegsterke was er niet bij  en de eerste verzorging beperkte zich tot het overgieten van de diepe snijwonde met  water. Dat Robert geen mietje is bewees hij nogmaals  door nog verder te fietsen tot op het Rerum Novarumplein om dan met zijn auto naar de spoedopname te rijden.  Zijn verwonding aan de hand werd gehecht en er zou een barstje in de schouder zijn. Verder is alles in orde. Bij deze Robert een vlug herstel. Je bent een taaie.

Zaterdag 27 augustus 2016. Zaterdagrit. "Op de foto op Blote".

Veel volk aan de start.  Veel volk dat zijn er 11.  Peter had reeds van midden in de week laten weten dat hij een mooi ritje in gedachten had. Als Peter zegt dat het mooi zal zijn dan is het zo.  We zouden de rit zowel de Panaromaroute kunnen noemen hebben.  We genoten van meerdere mooie vergezichten.  Op ééntje hebben we een foto genomen.  Het was niet in onze blote maar wel op Blote.  Merci Peter. 

Zou onze voorzitter een alien zijn? (spotlight from out of space?)

Woensdag 24 augustus 2016. Dagrit. "Waarschoot-Cadzand-Waarschoot".

Vorig  jaar  dienden we de rit tot driemaal toe uit te stellen door  slecht weer. Dit jaar  kregen we hoogzomerweer. Ideaal voor een rit naar zee.  Het was aangenaam fietsen in de schaduw van de bomen langs het kanaal richting Heist.  Op het fietspad op de dijk van Heist tot in Knokke was het druk.  De vele badgasten  waren duidelijk in vakantiestemming . Sommigen vergaten het fietspad en staken over zonder kijken.  Anderen reden met twee of drie naast elkaar zonder zich om andere fietspadgebruikers te bekommeren. Het was opletten geblazen.  Op het fietspad tussen Knokke en Cadzand was het nog drukker.  Het was er onmogelijk om voorbij te steken.  Enkele van ons kregen het op hun heupen en verkozen de rijbaan boven het fietspad.  Dit is verboden door de wet maar in dit geval was het toch veiliger. Na het middagmaal reden we terug naar Waarschoot langs landelijke wegen waar het heel wat minder druk was.  Een matige wind zorgde voor de nodige afkoeling want ondertussen was de temperatuur opgelopen tot 33°C.  Spijtig genoeg was het een tegenwind.  Een niet voorziene stop bij Fred's Café bracht verfrissing onder de vorm van meerdere 75 cl flessen fris water.  Een poging om een fiets een salto te laten maken liep goed af zonder problemen voor de fiets en de fietser.  In de Biechtstoel te Waarschoot werd er bij een lekker verfrissend glaasje bier nagepraat over de mooie rit.  Misschien deze rit best na het seizoen plannen gezien de drukte aan zee. Ik was blij dat ik met de auto kon huiswaarts rijden na 120 km gefietst te hebben.  Ik heb nog eens goed geclaxoneerd toen ik vier van onze naar huis fietsende leden voorbij reed. Zij moesten nog meer dan 10 km rijden vooraleer zij thuis zouden zijn. 

Zondag 21 augustus 2016 om 16 u.. "Mr.T Sporta Triathlon Gent". 

Lyndsey zwom vlot de 750 m in schoolslag. Peter reed In volle concentratie een ronde te veel rond de Watersportbaan. Hij reed dus 25 km en niet 20 km in een tijd van 42:21. Gemiddelde snelheid 35.41 km/u. Het rot weer, de regen, de felle tegenwind en een gebrek aan supporters waren  vermoedelijk de oorzaken van deze spijtige vergissing. Simon liep een fantastisch parcours en kon vele plaatsen inhalen.  Ondanks de tegenslag eindigde het sympathieke trio op een mooie 47 ste plaats in de categorie "gemengd" en een  92 ste plaats in het totaal klassement.  

 

 

Zaterdag 20 augustus 2016. Zaterdagrit. "LEK + LEK = 2x LEK".

opstal
De weergoden worden ons stilaan goed gezind.  Niettegenstaande er regen werd voorspeld konden we genieten van nog best aangenaam licht zomerweer. Enkele leden waren terug uit verlof maar ondanks dat toch maar zeven mannen en één vrouw aan de start. We reden onder leiding van Peter een variant op zijn rit van twee weken terug. De straat waar Peter zich thuis voelt nl. de Opstalstraat moest zeker in de rit opgenomen zijn.  We bleven niet gespaard van materiaalpech.  Tot  tweemaal toe werd er lek gereden.  Tijdens de herstelling van dergelijk euvel kon je de gekste dingen zien. Je kan dit bekijken op bijgevoegde foto's. Onze leden in topvorm haalden tijdens de slotkilometer snelheden tot bij de 49 km/u. Chapeau. Verder nog een dikke proficiat voor Ruth en Phil voor de succesvolle beklimming van de Mont Ventoux.  
ruth  

Zaterdag 13 augustus 2016. Zaterdagrit. "Licht zomerweer".

Op de radio sprak men in het weerbericht over licht zomerweer.  Blijkbaar een nieuw soort zomer.  Negen man aan de start.  Enkele vaste waarden ontbraken maar daar tegenover stond dat Hans er nog eens bij was. Een ritje rondom Gent met een niet voorzien ommetje in Sint Martens Latem ten gevolge van het fout aflezen van de GPS. Na de afdaling van de Rotse in Dikkelvenne werd de rit een tiental km ingekort eveneens door foutieve aflezing.  k'Zal meer moeten oefenen. 't Was te lang geleden. Daar we te weinig kilometers hadden was het nodig om nog een toerke te maken langs Nazareth en Eke vooraleer naar de Schelde te rijden.   

Woensdag 10 augustus 2016. Dagrit. "Sint Amands".  Om 11.00 u zal het wel stoppen met regenen... 

minute 660

                                              

Op woensdag 10 /08/2016 om 09.00 uur, waren er vijf echte wielerfanaten op post op het Rerum Novarumplein. Net voor het vertrek begon het licht te regenen. Daar Kask en ik overtuigd waren dat het (mogelijks) zou regenen tot 11.00 uur afgaande op de buienradar, zijn we dan toch met volle moed vertrokken. In Melle stond er nog één van onze fietsende leden ons op te wachten. Hij sloot zich aan bij de groep en we reden veder. Rond Wetteren begon het harder te regenen; ja we waren toch al nat. We reden tot in Uitbergen, waar onder de brug enkelen van de groep hun regenjakje aantrokken. In Dendermonde hield het op met regenen en de zon kwam erdoor. Iedereen blij. We dienden tot aan de overzet van Mariekerke te rijden, gezien deze van Sint-Amands niet vaarde. Het was echter wel de overzet van Sint-Amands die het veer van Mariekerke bediende zodat wij toch in Sint-Amands van boord konden. Vandaar naar de kinderboerderij De Cuytegemhoeve, waar we werden besteld door "onze oude vriend die niet bij de voorste heeft gestaan". Eén van ons bestelde spiegelei met spek maar kreeg verkeerdelijk gebakken eieren met spek. De benadeelde  begon te grommen doch we konden hem kalmeren. Het werd nog slechter toen vijf van de zes personen een koffie bestelden. De koffies werden gebracht en pas toen bestelde onze zelfde benadeelde ook een koffie. Deze heeft hij nooit gekregen maar "onze vriend" had toch geprobeerd om de koffie aan te rekenen dit tot jolijt van ons gezelschap. Toen we de Cuytegemhoeve verlieten scheen de zon en werd de terugtocht met volle moed aangevat. Voorbij Baasrode waren de weergoden ons terug slecht gezind en werd er gestopt om de regenvestjes terug aan te trekken. Nadat we over de Scheldebrug te Dendermonde gereden waren, kregen we een plensbui over ons hoofd. We dienden te stoppen om te schuilen in het restaurant St-Antonius op de weg richting Zele. We dronken er een koffie en terug was onze zelfde reeds eerder vernoemde man aan het morren toen de ober met de koffie kwam maar er nog geen melk en suiker op tafel stond. Terug jolijt bij de groep. Toen de bui ver over was konden wij de rit terug aanvatten. Voorbij Berlare kregen we terug regen en dit tot thuis, ook voor degenen die toen nog meer dan tientallen kilometer dienden te rijden. Doei Frk.

Zaterdag 6 augustus 2016. Zaterdagrit. "Is het een vogel? Is het een vliegtuig?"

Van het voorspelde zomerweer was er niet veel te merken. Zon en wolken wisselden elkaar af. Negen deelnemers aan de start. Frank zou de rit leiden. Zijn voorliefde voor Melle kon hij niet bedwingen dus fietsten we die richting uit. Na het plaatselijk criterium dat we er reden ging het via Laarne langs de Schelde tot in UItbergen. Op de terugweg langs de Schelde werd er even halt gehouden voor een fotootje. Er gebeurde toen iets eigenaardig. Was het een vogel? Was het een vliegtuig?

Zaterdag 30 juli 2016. Zaterdagrit. "Weer een klasse ritje".

2016-07-30 10.31.36 - kopieDe zomer blijft maar verder kwakkelen. Wolken, zon en daar bovenop kans op regen. Aan de start dezelfde tien rijders als de week voordien. Er werd Peter gevraagd om een rit te rijden. We mochten al vlug ondervinden dat hij alle rustige wegen en kleine baantjes van de Vlaamse Ardennen, zijn geboortestreek, kent als zijn broekzak. Wij wisten niet altijd in welke gemeente we reden maar onze gids leidde ons na een prachtige rit terug naar ons vertrouwde Schelde. Toen onze snelheidsmeter een snelheid aanduidde beginnend met een vier dienden er enkelen te lossen. Maar dit werd onverwachts goed gemaakt door het sportieve derrière van een slanke sportster die trainde achter een scooter. Op het dorpsplein van Zwijnaarde werd er nagepraat . Kask had al besteld toen de rest er aankwam. Toch was iedereen het er over eens dat we terug van een fijne mooie sportieve zaterdagvoormiddag hadden genoten.

Woensdag 27 juli 2016. Dagrit. "Walcheren".

Slechts 4 man op de parking van het veer te Breskens voor deze rit. De oorzaak moet niet ver gezocht worden. HET KWAKKELWEER! Gelukkig hadden wij gedurende de rit maar een paar buitjes maar wel zacht weer. Als optimist zeg je dat het al bij al nog goed meeviel.Met de garmin GPS hebben we de route goed kunnen volgen; soms wel eens fout, te vroeg of te laat afgeslagen. Dank zij de foutmelding toch direct terug op het juiste parcours. Piet die de rit zou leiden was er weer eens niet bij. Ten gevolge van het kwakkelend weer was hij naar Frankrijk gevlucht. Op onze stop in het restaurant Breezand in Vrouwenpolder was het zeer rustig. Er zaten slecht twee mensen. Wel goed gegeten. Na de middag bij het doorrijden van het toeristische Domburg waanden wij ons even in het al even druk bezochte Sluis, wegens de massa volk. Het doorkruisen van Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland, was gevaarlijk door glibberige natte kasseien. Juist voor het binnenkomen van Vlissingen moesten wij het parcours langs de dijk verlaten wegens een aan de gang zijnde reddingsoefening op het water. Volgend jaar rijden we de rit best zonder Middelburg.

Zaterdag 23 juli 2016. Zaterdagrit. "Bedankt Johan".

2016-07-23 10.28.11

Dat het een kwakkelzomer is hebben we reeds ondervonden. Dus van echt zomerweer was er opnieuw geen sprake. Er was wel droog weer voorspeld. 10 man aan de start tijdens de vakantieperiode was niet slecht. Johan was de man van de rit. Hij liet ons genieten van een fantastisch parcours langs Nazareth, Kruishoutem, Huise en zo terug naar het dorpsplein van Zwijnaarde. Op zijn kalme rustige manier zoals een goed generaal, leidde hij zijn troepen over rustige wegen en kruiste hij drukke wegen op een veilige manier voor zijn volgers. Daarentegen was zijn tempo iets minder rustig en diende er ferm gepedalleerd te worden om de kopman te volgen. Toch was zelfs Frank niet kwaad. Hij had gelukkig wel zijn gevraagde "bananaplaspauze" gekregen. Na deze pauze hield hij zich gedeisd en bleef in het wiel hangen tot enkele tientallen meters voor de eindstreep. Zijn demarrage werd in de kiem gesmoord door onze sterkste man van het moment. De fietsende leden zullen zeker weten over wie we het hier hebben. Op zijn helm staat Kask, toevallig hetzelfde merk als de helm van Froome. Misschien moeten we er ook zo één kopen?    Niet iedereen staat op de foto.

Zaterdag 16 juli 2016. Zaterdagrit. "Napraten op de beach".

Gelukkig beter weer. Reeds enkele leden in verlof. Toch nog met negen voor deze rit van Frank. Hij reed zijn parcours in omgekeerde zin en dit viel zeer goed mee. In Melle bleken er nog te weinig kilometers op onze teller te staan en daarom werd er een plaatselijke criterium gereden waardoor we bijna alle straten van deze gemeente doorkruist hadden. Na de rit werd er gestopt aan het Gildenhuis te Melle. Daar was alles voorzien voor een beachparty. We zaten werkelijk op het zand. Koffie en bier drinken uit plastic bekers viel toch een beetje tegen. Hopelijk volgende week terug droog weer.

Woensdag 13 juli 2016. Dagrit. "Terneuzen." Een kink in de communicatiekabel".

Voor de verandering waren de weersvoorspellingen ronduit slecht. Er kwam echter geen bericht dat de rit niet zou gereden worden. Woensdagmorgen waren reeds meerdere leden met de wagen op weg naar de startplaats te Zelzate toen uiteindelijk het bericht kwam dat de rit niet zou gereden worden. Ter compensatie krijgen de leden die reeds vertrokken of aangekleed waren voor het vertrek hun voorziene punten. Betere communicatie is zeker nodig. In de toekomst dient de aflassing van een rit ten laatste de dag voor de rit na het weerbericht van 20.00 u. medegedeeld te worden aan Piet via mail of telefoon. Hij zal zorgen voor de melding op de website en eventuele verspreiding via persoonlijke mail.

Zaterdag 9 juli 2016. Zaterdagrit. "Een variant op het trainingsritje".

noel 13noel 11

Eindelijk werd er nog eens droog en goed weer voorspeld. Dit was te merken aan het aantal deelnemers aan de start. Liefst 14 enthousiaste fietsers. Het was van 02 april geleden dat we nog eens met zoveel op de startplaats stonden. We reden een variant op de reeds meerdere malen gereden trainingsrit. Een extra lus in Kruishoutem en Nazareth zorgden voor een extra mooi parcours. De vaste stek aan de Schelde was nog steeds gesloten dus diende er uitgeweken naar het dorpsplein van Zwijnaarde. Vooral de koffiedrinkers komen er aan hun trekken. Als toetje bij de koffie cake, chocolade en advokaatje.

Zaterdag 2 juli 2016. Zaterdagrit. "Horebeke gevonden".

Dienen ambtetanten van verleden week was er niet bij en dus hebben we deze keer wel de rit 'Horebeke' kunnen rijden en deze keer zonder kasseien. Het weer viel nog mee, wat gedruppel maar niet genoeg om onze regenvest aan te doen. Toen we onze tweede consumptie bestelden in "Het Gouden Hoofd" moesten we wel binnen vluchten want het begon goed te regenen.

Woensdag 29 juni 2016. Dagrit. "Kloosterzande. (parcours OPAC)".

 

Wij hebben vandaag een prachtige rit gereden, met dank aan Piet omdat hij de rit op onzen Garmin heeft geplaatst. Zelf heeft hij niet gereden wegens pijn aan de dij en omdat hij o.a. nog enkele afspraken diende na te komen. De laatste reden die hij me opgaf was onterecht… want de weergoden waren ons deze keer goed gezind. Fris en bewolkt gestart maar algauw kwam de zon erdoor en werden arm- en beenstukken overboord gegooid! Rond 11.00 uur waren we al aan onze middagbestemming (Tommy’s in Kloosterzande NL). Eerst een koffietje en na lang wachten dan toch het  halve stokbrood martino of kaas/hesp voorgeschoteld gekregen. Lekker, genoeg, maar vooral ook goedkoop gegeten en de zon kregen we er ook gratis bij. Omstreeks 12u45 terug vertrokken en met nog steeds de zon van de partij. De laatste 45 km waren er tegen de wind in… er werd flink gereden want onze Garmin wees een gemiddelde snelheid van 26km/u aan. Voor de gepensioneerden en de genieters stond bij aankomst in Wachtebeke nog een drankje te wachten in het plaatselijke café, voor anderen was hier de kous af en mochten gaan werken… ik dus! Mooie rit en zeker voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 25 juni 2016. Zaterdagrit. "Geen Horebeke maar wel kasseien". 

Daar het lang geleden was dat we de helling van Korsele opgereden waren stond de rit naar Horebeke op het programma. Fernand had de rit op zijn GPS opgeslagen dus er kon niets mis gaan. Dit was wel zonder Piet gerekend die het door Fernand aangegeven parcours niet wou volgen. Het gevolg hiervan was dat Korsele niet gevonden werd maar wel Kerkgate, een kasseiweg gekend van in de Ronde van Vlaanderen. Dit was niet tot ieders jolijt. De veroorzaker van al dit leed kreeg weinig kritiek, vermoedelijk omdat het acht weken geleden was dat hij de zaterdag nog had meegereden. Ook onze kersverse advokate was er weer bij. Gezwind als een gazelle schreed ze over de kasseien. Ze is duidelijk in topvorm en klaar voor haar grote avontuur in vreemde continenten.. .

Fernand verloochende tot tweemaal toe de Karmelieten. Hij koos voor Rodenbach.

Zaterdag 18 juni 2016. Zaterdagrit.

Vijf deelnemers aan de start voor de zaterdagrit. De trainingsrit langs Ouwegem werd gereden. Ondanks de sombere weersvoorspellingen hielden we het zo goed als droog. Na de rit terwijl wij in het kapelletje van een verfrissing genoten begon het hard te regenen. En toen we huiswaarts reden was het terug droog.

Conclusie:  we bleven droog ondanks de regen. 

Woensdag 15 juni 2016. Dagrit. "Kattenbergroute".

Tweede stakingsdag van verslaggever.

Zaterdag 11 juni 2016. Zaterdagrit.

Zeven deelnemers aan de zaterdagrit dd. 11.06. Het was bewolkt maar heel zacht weer. We reden de mooie Valeirroute. Voor de eerste maal was Marc Lemaire erbij met zijn gloednieuwe elektrische fiets Kalkhoff Integrale S11. Is zonder meer een prachtige fiets.

De Meersbloem was gesloten en van Marcel vernamen wij dat de Melac een tijdelijk onderkomen gevonden had in het kapelletje naast de kerk. Dus met zijn allen erheen alwaar we in de tuin van de vroegere pastorie genoten van een verfrissing.

 Zaterdag 04 juni 2016. Zaterdagrit. 

Jean was er als eerste, na een tijdje kwam Johan opdagen en daarna volgden Patrick en Alexander. Negen uur kwam dichterbij en wij vroegen ons af of we met ons vieren zouden gaan kaarten of toch een klein ritje doen. We hielden natuurlijk rekening met die welke gisteren De zwaantjesroute hadden gereden. Iets voor de klokken sloegen kwam onze voorzitter om de hoek en een paar minuten nadien zijn lieve echtgenote
De onrust sloeg terug toe : waar is Piet ??? Jean heeft nog een poging ondernomen om contact te rijgen maar tevergeefs !!!
Johan heeft dan in samenspraak met Philippe de eiding genomen en een rit uit zijn mouw gehaald. Volgens wij konden ondervinden was het een stuk de “Gouden Ei route” Op het einde de rit – in de omgeving van Eke – gaf Johan zijn koppositie op en keerde huiswaarts.
De vijf overblijvers kwamen dan na ongeveer 60 km aan op onze vertrouwde stek “de Meersbloem” en die was dicht………………………
In overleg begaven wij ons naar Gent en aan de Watersportbaan. In de Introvert hebben we na- gekaart en besloten dat wij een mooie rit hadden gereden

Vrijdag 03 juni 2016. Dagrit. "Zwaantjesroute".

Verslaggever blijkbaar in staking. 

Zaterdag 28 mei 2016. Zaterdagrit. "Wie me lief heeft, volge mij."

Zaterdagmorgen 09.00 u. 10 van onze leden stonden klaar om de zaterdagrit aan te vangen. Frank stelde zich kandidaat om de rit te leiden. Het werd een ritje dat hij reeds in het verleden gereden had maar hij deed het nu in omgekeerde richting. Hij zei "Het is totaal verschillend". Hij had gelijk. Hij kreeg veel positieve reacties over zijn ritje. In Laarne kruisten wij totaal onvoorzien het pad van onze sponsor, Patrick. We konden hem even groeten en hij vond, niettegenstaande hij reeds te laat was voor een afspraak, nog tijd om onze fietsende groep te filmen. Onze ritleider kreeg pech. Hij reed lek. Een poging om aan een iets verder gelegen kapelletje minder lekke banden af te smeken mislukte.  Het bidhuisje bleek leeg. Blijkbaar was Maria op verlof. 

 

Slechts één schaduwkantje aan de rit. In de omgeving van Heusden. Op een totaal onvoorzien moment reed Frank rechts en niettegenstaande dat hij de rit deed volgde de rest Noël, die in tweede positie reed,naar links. Er was verwarring. De laatsten volgden Noël niet goed wetende wat er gebeurde. Achteraf zou blijken dat Noël zou geroepen hebben: "Wie me lief heeft volge mij". Wat we achteraf gehoord hebben zal er ook wel iets mee te maken gehad hebben. Er werd gevreesd dat Frank zijn geliefde Ledeberg opnieuw wou etaleren aan de deelnemers van de rit... Ik kwam Frank iets later op de rit terug tegen en alles bleek om een misverstand te draaien. Er was volgens ons "specialleke Frank" geen reden om boos te blijven. Thanks God. We hebben al slechter meegemaakt.

De leden die gelezen hebben 'dat we onze sponsor op de rit ontmoet hebben' kunnen dit melden via om het even wel berichtje aan Piet. Zij krijgen een extra bonus van 5 punten (5€ op hun naam).

Groetjes P.

Zaterdag 21 mei 2016. Zaterdagrit. "Zowel thuis als op verplaatsing. La Chouffe Classic".

 

IMG 6614

 Vier hoogtewerkers en hun immer sympathieke verzorger waren op stage in Dardennen. Zij namen er deel aan de "La Chouffe Classic 2016". Volgens de berichten ontvangen van hun soigneur hebben zij allen de rit goed overleefd. Hoe het hun gegaan is na de "Après Classic" is nog niet geweten.

Op het thuisfront stonden we met zeven aan de start. Ikzelf was er opnieuw bij. We reden het ritje ons gekend als "trainingsrit". Er kon vlot gereden worden en we hadden een gemiddelde snelheid van 24,7 km/u. We weten dat dit niet spectaculair is maar het is zeker geen prioriteit voor onze ritten.                                        

BLIJVEN BEWEGEN IS BELANGRIJK

Aan de stopplaats kwam onze nieuwe "Electric Glide" zijn nieuwe bike showen. Een supertoffe Kalkhoff . We hopen hem nog dikwijls te zien op onze ritten. Ploegen- en weekendwerk maken het natuurlijk niet gemakkelijk om er regelmatig bij te zijn. Geruchten en pocherij over gemiddelde snelheden mogen zeker geen bezwaar zijn om er niet bij te zijn..

P.

Woensdag 18 mei 2016. Dagrit. "Gulden Eiroute".

Ondanks het doemdenken van alle weervrouwen en mannen waren er toch 10 moedigen om 9 uur aanwezig op onze vertrouwde stek. Het was op de website aangekondigd dat we de Gulden Eiroute zouden bedwingen. Voor wij op het traject van die fietsroute kwamen waren reeds ruim 20 km gereden. Het was een rit ingericht door Johan en die heeft dan ook gans de dag op kop gereden! Iedereen was het erover eens dat wij volop hebben genoten van het prachtige landschap. Er werd slechts één keer gestopt, volgens de foto’s zou men kunnen denken dat het was om iets tussen de tanden te steken of om een kleine behoefte te doen, maar niets was minder waar! Sommigen van ons vroegen zich af wat wij in godsnaam in de Marollen deden en waarom ondanks de reeds gereden kilometers er onveranderd 46 km op de inlichtingsbordjes stond. Enfin we zijn dan maar naar de Meersbloem gereden om dat te bespreken, er waren wel 2 leden onderweg afgehaakt. Eén om te gaan werken en de andere om ……..

Zaterdag 14 mei 2016. Zaterdagrit. "11 deelnemers".

Om 9 uur vertrokken met maar liefst 11 leden, al dan niet in korte broek, want het was wat frisjes. Het was Frank die meedeelde dat het meer dan tijd was om te vertrekken en kordaat de leiding nam. Hij heeft dan ook gans de rit op kop gereden. Hij liet ons kennis maken met een niet alledaagse route van Christus Koning naar de Schelde. Dat vond ik, maar achteraf werd mij duidelijk gemaakt dat het zijn intentie was ons het mooiste gedeelte van Ledeberg te laten zien. Wij mochten ons terug verblijden met de aanwezigheid van onze voorzitter en zijn charmante dame. Het was duidelijk dat hun vakantie meer een doorgedreven training was geweest en wij maar denken dat ze met een bier- of wijnbuikje zouden teruggekomen zijn…. Wat ook lang geleden was, was het gezelschap van Wim en Noël. Wij reden voornamelijk langs veldwegen en werden er bijna afgereden door een vriendelijke boer, die geen tijd had voor sportievelingen. Na iets meer dan 60 km, naar gelang de eigenaar van de fietscomputer, kwamen we aan in de Meersbloem. Daar werden we vervoegd door de sympathieke tandem Georgette en Ortaire en Mark. Maar het gespreksonderwerp van de dag was : "Waar is Piet ??"

Woensdag 11 mei 2016. Dagrit. "Tielt". 

9 uur parking sportcentrum “Den Boer” te Zomergem, zeven korte broek-leden waren aanwezig : Marcel, Fernand, Johan, Frank, Willy, Patrick en Jean.

De route was uitgestippeld door de twee eerst genoemden en zij namen het voortouw. Zij werden wel bijgestaan door Johan. Voor we konden vertrekken, hadden we wat werk aan hem : hij had zijn helm vergeten, ja die jonge gasten…..enfin Frank schijnt een resem helmen in voorraad te hebben. Dus Johan reed de ganse dag met een mooie blauwe helm rond.

De doemdenkers hadden ongelijk, het werd een zonnige rit. Fernand belde voor alle zekerheid onderweg naar onze stopplaats maar daar vielen ze uit de lucht. Ze hadden ons reeds vorige week verwacht. De baas zou zijn vrouw optrommelen om ons te bedienen. Na 60 km werd er halt gehouden in Meulebeke aan de “Veldbloem” . Er werd vermeld dat we soep en een croque konden krijgen. De bazin bleek een schone Dominicaanse te zijn. De vraag werd gesteld hoeveel keren Piet hier op prospectie was geweest. Na het nuttigen van soep en croque of zelfs een eigen boterham hebben wij de rest van het parcours afgewerkt. In de kantine van het sportcentrum werd er nog wat nagepraat, want buiten in het zonnetje was er geen plaats meer. Iedereen was unaniem akkoord dat de 120km tot algehele tevredenheid was gereden.

Zaterdag 07 mei 2016.  Zaterdagrit. "Prachtig weer". 

Acht uur, Christus Koning lag er verlaten bij, uiteindelijk waren Fernand, Marcel, Frank, Willy, Eddy, Johan en Jean de enigen die op de afspraak verschenen, allen in korte broek ! Jean was zo ongerust dat hij naar de bezieler van de club – wie anders dan Piet natuurlijk – belde, zonder resultaat. Iets na half negen nam Fernand de leiding – die hij niet meer af gaf – en begon de zaterdagrit, het werd de Valleiroute. Genietend van het prachtige weer en het mooie landschap verliep de rit zonder problemen en was iedereen tevreden. Iets voor twaalf uur kwamen we aan op onze gewone
stek, waar wij nog vergezeld werden van Walter, Willy en Marc.

Gezellig napraten.  Even belangrijk als de rit zelf.

Zaterdag 30 april 2016. Zaterdagrit. "Niets gekend".

8 man aan de start.

Zaterdag 23 april 2016. Zaterdagrit. "De deur van de bierkelder is weer dicht."

Tien deelnemers voor deze rit. Een door griep veroorzaakte afwezigheid zorgde ervoor dat de deur van de bierkelder weer gesloten werd.Niettegenstaande de geplande route door fout aflezen van de GPS niet gevolgd werd reden we toch een mooie rit. Door tijdsbeperking werden de laatste negentien kilometer langs de Schelde gereden. Ondanks de felle tegenwind werd er fors doorgereden. Niet iedereen kon volgen. De kopmannen bleven tegen de wind inbeuken (langs de Schelde is "vrije snelheid" toegestaan). Op een tiental kilometer van ons eindpunt bleven er slechts drie kopmannen over versterkt met een buitenstaander, die regelmatig de kop overnam en de snelheid hoog bleef houden. Wie er uiteindelijk als eerst over de meet reed weet ik niet want ik heb moeten lossen. Als één van hen dit ooit leest hoop ik het te weten te komen.

Zaterdag 16 april 2016. Zaterdagrit. "De deur van de bierkelder staat op een kier."

t' Was zaterdag dus er werd gereden. Met negen aan de start. Is da veel is da weinig. Wat brengt de toekomst? Wie zal 't zeggen?

Frank zorgde voor een mooie gevarieerde rit. Op de hellingen schoven de jongere gasten en de mannen in vorm telkens naar voren. Zij zijn blijkbaar klaar voor hun avontuur in het Zuiderse gebergte. Langs de Schelde gekomen, op een tien kilometer van de eindstreep, werden de posities reeds gekozen voor de eindspurt. Van de vier kopmannen bleven er twee steevast in het wiel zitten klaar om op het geschikte moment toe te slaan. Zo kon één van hen onze spurtwinnaar van vorige week verslaan. Bij zijn overwinning kreeg hij er de naam "wieltjeszuiger" gratis bij.

Er is een nieuwe leider in ons puntenklassement waardoor de deur van de bierkelder op een kier komt te staan.

Woensdag 13 april 2013. Dagrit. "Lokeren".

Het is altijd een risico als je een rit rijdt zonder deze vooraf te verkennen. Dit bleek nu ook het geval. Alles ging goed tot er volgens de GPS een jaagpad diende gevolgd te worden maar dit bleek een aardeweg te zijn. We dienden dus af te wijken van het traject en moesten omrijden tot in Wachtebeke waar we het voorzien parcours opnieuw konden volgen. Vervolgens ging alles goed tot in Lokeren centrum. Daar was het markt en kon de voorziene weg niet worden gevolgd. Na twee pogingen kwamen we telkens op dezelfde plaats uit en dat was niet het juiste traject.

Er werd dan maar besloten om richting Overmere te fietsen omdat het correcte parcours niet kon gevonden worden op de GPS. Een momentje van gezamenlijk overleg had dit vermoedelijk kunnen voorkomen. Achteraf is natuurlijk alles veel gemakkelijker. Eenmaal in Overmere moesten we nog naar het Donkmeer. Ons sampetterke had de nodige "kennis " om aldaar in een herberg ons boterhammekes te kunnen opeten. De bediening was er vriendelijk en correct. Niettegenstaande tsampetterke voor de ideale middagpauze had gezorgd werd hij niet gespaard van tegenslag. Toen hij wou vertrekken van de middagstop was zijn tube plat. Brute pech. Na een bandenwissel ging het richting Schelde. Een misverstand deed ons voor de tweede keer deze dag afwijken van de voorziene rit. Eéntje dacht de weg beter te kennen dan de ritverantwoordelijk en stuurde de hele groep langs de verkeerde kant van de Schelde. Dus een nieuwe aanpassing was weer noodzakelijk. Uiteindelijk bleek het totaal aantal voorziene kilometers niet te veel te verschillen van het aantal gereden kilometers.

Bij de nabeschouwing van de rit op ons vertrouwde plek bleek dat er in het leven veel ergere dingen zijn dan hetgeen we vandaag hadden meegemaakt. We reden huiswaarts met het positieve gedacht dat we weer een mooie dag hadden mogen beleven onder vrienden en dat het geen koers geworden was, zodanig dat we hadden kunnen genieten van de mooie natuur en het samen zijn op een ontspannen manier. (meer foto's)

Zaterdag 09 april 2016. Zaterdagrit. "Mooi ritje".

9 deelnemers aan de start. Op het programma een ritje langs de kanten Scheldewindeke, Velzeke. Een rit die met een stip aangeduid stond in het computerbestand. Het was niet de eerste maal dat we die rit reden maar toch waren al de reacties achteraf opnieuw zeer positief.

Het was lang geleden maar op het einde van de rit kwam het langs de Schelde na een ontsnapping van enkele nog fitte mannen, nog eens tot een eindspurt. Die werd gewonnen door onze laureaat van 2013, die in volle voorbereiding is voor zijn avontuur in Spanje.

Onze fotograaf was niet komen opdagen. We waren er echter vast van overtuigd dat dit niets te maken had met het gebeurde van vorige week.

Zaterdag 02 april 2016. Zaterdagrit. "Fotograaf vermist".

Liefst 14 leden aan de start. De hoogste score voor het nog prille nieuwe seizoen. Er was net als vorige week lente voorspeld maar de lente had ergens anders een afspraak. Het was niet overdreven warm maar gelukkig bleef het droog. Tsampetterke trakteerde ons op een mooie rit langs de kanten van Lotenhulle, Vinkt. Onze fotograaf was er ook weer bij. Het noodlot sloeg toe toen hij een opname had gemaakt van de plasstop. Hij was blijkbaar zijn materiaal nog aan het wegstoppen (voor de mensen met verkeerde gedachten, zijn "fotomateriaal") toen de groep reeds vertrok en dacht dat iedereen mee was. Enkele kilometers verder werd plots de vraag gesteld: "Waar is Jean?". Jean was er niet meer bij en de onrust sloeg toe. Gelukkig hadden we onze GSM en zo konden we hem contacteren. We vernamen dat hij ons met lede ogen had zien vertrekken. Hij had gedacht ons terug te zien op het eerstvolgend kruispunt maar daar bleek er niemand meer te staan. Totaal in de steek gelaten had hij dan maar de weg naar huis aangevat. Gelukkig was alles goed met onze trouwe fotograaf. We hopen dat hij ons onze onoplettendheid kan vergeven en wij beloven dat we hem meer zullen koesteren omdat hij een prachtmens is. We kregen ondertussen de foto van onze vriend met als onderschrift.

 Voor het archief heb je hier de plaats in beeld waar jullie mijn status veranderen in die van “de eenzame fietser”

Woensdag 30 maart 2016. Dagrit. "Ruiselede".

Er waren tien deelnemers volgens zeer goed ingelichte bronnen. Ikzelf weet het niet.  Ik was er niet bij. Na meerdere jaren afwezigheid reed Marc nog eens mee met onze groep.  Hopelijk vond hij het leuk en zien we hem nog dikwijls terug. Dat het nog altijd geen zomer was bleek wel degelijk uit de  weersverwachting voor de dag waarop de rit gereden werd.  Buien, regen en koude stonden op het dagmenu.  Als bij wonder hielden onze Flandriens, die de rit meegereden hadden, het droog.  Ze waren zelfs best tevreden over het weer.  Ze reden een 83 km en naar goede gewoonte had er ééntje een lekke band aan de kerk in Ruiselede.  Bij "Den Boer" in Mariakerke werd er nagepraat over de rit.  Hopelijk wordt het vlug lenteweer.

Zaterdag 26 maart 2016. Zaterdagrit. "50 tinten grijs".

Weerom twee sportieve dames en elf kloeke mannen aan de start. Het aantal deelnemers aan de zaterdagrit was dus weer gestegen.

Rekening houdend met de wind startten we in zuidelijke richting. In Huise "boven op de berg stond geen kleine dwerg" maar was het er wel winderig en koud en absoluut geen lente zoals voorspeld in het weerbericht. Noodgedwongen dienden we tevens te wachten op een plasser die maar niet leek terug te komen.

Gelukkig was er onze fotograaf om het wachten iets aangenamer te maken door het nemen van enkele snapshots (waarvan eentje hiernaast). Eenmaal de dorpskern van Huise voorbij ging het voortdurend bergaf. We kregen ook de wind in de rug waardoor de snelheid al vlug de hoogte in ging. Even leek het alsof we in topvorm waren. Toen we plots de wind terug tegen kregen bleek dat dit eerder gevoel maar een illusie was. Niemand wou hier echter aan toegeven en er werd tot op het einde van de rit flink doorgereden. Pas na de rit bleek dat er toch schade was toegebracht. Tsampetterke zijn gezicht bleek een levende reclame voor "50 tinten grijs" of was het eerder "vijftig tinten grauw". Er werd zelfs even gedacht dat hij chocomelk dronk maar dit bleek niet juist. Gelukkig kwam alles goed op de totaal geslaagde lentereceptie van de club later op de avond. Bij deze nog een dikke pluim voor de voorzitter en zijn gezin voor al de lekkernijen die zij bereid hadden en voor de lieve bediening door hun twee mooie meisjes.

Zaterdag 19 maart 2016. Zaterdagrit. "Een beetje geschiedenis".

We blijven positief. Droog weer voorspeld. Het aantal deelnemers in stijgende lijn.

Twee dames en tien heren aan de start. Voor sommige was het hun eerste rit in het nieuwe seizoen. Onze Electric Glides waren er opnieuw alle twee bij. We zijn nog steeds in blijde verwachting van onze derde Electric Glide.

We reden een ritje van 53 km. Er was tijd voor een stukje geschiedenis toen we langs het vroegere vliegplein van Gontrode reden. Op 06 juni 1915 steeg de zeppelin LZ37 van op dit vliegveld op richting Londen. De zeppelin werd op 07 juni 1915 door de Engelse piloot Warneford neergeschoten boven Sint-Amandsberg. Wil je hierover meer lezen  klik hier.

Van Gontrode ging het niet naar Londen maar wel via Melle en Laarne naar Beervelde. In Beervelde lag het keerpunt van de rit en vanaf dan hadden we gelukkig de wind niet meer tegen. Er werd vlot gereden maar niemand klaagde. Blijkbaar was iedereen gelukkig.

Donderdag 17 maart 2016. Dagrit. "Meetjeslandroute".

Een zonovergoten dag, een staalblauwe hemel. Wat frisjes maar ideaal fietsweer. Volgens een eerste bron 70 inschrijvingen voor de 39 ste. Meetjeslandroute.

Om 10 u vertrok het grote peloton onder begeleiding van de motards. Slechts een heel klein groepje koos voor de recreatieve rit. Voor de eerste maal ook gevolgd door een volgwagen.

Op de middagstop bij Fred's café alleen maar tevreden gezichten. In beide groepen was er vlot gereden en er waren geen tegenslagen. Enkele rijders, die zich in de voormiddag volledig hadden gegeven of die iets vroeger moesten thuis zijn, vervoegden de recreatieve groep. Een ideale oplossing voor degenen die nog niet veel kilometers in de benen hadden. Langs rustige landelijke wegen werd er terug naar de Groendreef gereden.

Hopelijk de volgende editie toch een andere start - en eindplaats.

meetje1

meetje 4

meetje3

Zaterdag 12 maart 2016. Zaterdagrit. "Tsampetterke is back."

Schoon volk aan de start. Tsampetterke was terug van weggeweest. Zeven kloeke mannen waren komen opdagen.

Eentje met een versleten rug, een gevolg van een succesvolle carrière bij de GPP waar je net als bij andere politiediensten een brede rug moet hebben om hele dagen allerlei ballast en miserie mee te sleuren.

Plooien staat echter niet in zijn woordenboek. Niettegenstaande het zijn eerste rit van het nieuwe seizoen was reed hij de 53 km lange rit, de pijn verbijtend, volledig uit. Respect.

Volgende keer hopelijk meer volk aan de start, vooral bij dergelijk mooi weer. Meerdere van onze fietsende leden stonden ergens ver van hier op de latten in de sneeuw. Andere lagen in het zonnetje nabij de piramides.

Dat ze nog volop van hun verlof mogen genieten maar dat ze ook zo vlug mogelijk het peloton mogen vervoegen.

Er was een moment van verbroedering met onze fietsvrienden van De Pinte in hun stopplaats aan het station in De Pinte. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Don't worry. Be happy. 

Mooi het leven is mooi.  

 

Zaterdag 05 maart 2018. Zaterdagrit. "De start".

De weersvooruitzichten waren alles behalve positief. Heel de week zou het regelmatig regenen. Pas in de tweede helft werd er voor zaterdag droog weer voorspeld.

De rit kon gereden worden. Spijtig genoeg maar acht leden aan de start. De anderen hadden zich vermoedelijk laten misleiden door de weerman of weervrouw.

We reden een vlak ritje van ongeveer 53 km rondom Gent. Via Zevergem naar Eke, Nazareth, Astene, Nevele, Drongen en langs Sint-Denijs-Westrem terug naar onze vaste stek in Zwijnaarde.

Fernand, nog herstellend van de plaatsing van een nieuw onderdeel, kwam langs om te melden dat hij heel binnenkort weer op het zadel zal zitten. Ook Jean sprong eens binnen. Hij had op eigen tempo de training

hervat. Hopelijk kan hij vlug weer met de groep meefietsen.

 

Over E.R.M.

logo van erm

Web: http://erm.be/

Wat is E.R.M.?

ERM werd opgericht op 1 januari 1976 en vierde in 2006 zijn 30ste verjaardag.
Wat aanvankelijk leek op een

Lees meer.

Contact Details

Naam: Koninklijke Wieler- en Toeristenclub Gentse Politie

Web: http://www.kwtcgentsepolitie.be/