Peter en Daniël reden op 31 december 2019 een ritje.

Onder het motto "ge kunt nooit genoeg trainen" reden Peter en Daniël op 31 december 2019 een trainingsritje.  Zij stopten even om de beste wensen voor het nieuwe jaar over te maken.

 

Zaterdag 28 december 2019. "Laatste zaterdgrit van 2019".

Ook tussen kerst en nieuwjaar zijn de ERM sporters goed voor fietsplezier. Voor de laatste zaterdagrit van het jaar kregen we een prachtige winterdag cadeau. Niettegenstaande dat waren we maar met vier aan de start. Zij die reden genoten met volle teugen van het winterritje naar mijn geliefde Opstalstraat.

Wie na de rit in ’t Veer toekwamen waren o.a. Noël, Marc en Goedele (misschien beter gekend als Nele ?), Eddy C., Ortaire en Georgette, Chantalleke en Dany. Onze onafscheidelijke TANDEM, Ortaire en Georgette, maakten hun eerste trainingsrit met hun tandem na meerdere maanden buiten strijd te zijn geweest wegens gezondheidsproblemen. Bij deze mijn hoed af voor hen omdat zij op hun leeftijd nog de moed opbrengen om dit te doen.

Ik had in de loop van de week een mailtje naar onze leden gestuurd om hen enthousiast te maken om nog eens mee te rijden of om na de rit eens binnen te komen in ons - ondertussen mogen we het wel zo noemen - 'clublokaal ’t Veer'. Ik kreeg van verschillende clubgenoten een schouderklopje omdat ik hun op die manier een "duwtje" in de rug had gegeven om eens langs te komen met of zonder fiets. Zoiets doet mij enorm veel plezier. Ik denk hierbij vaak aan onze vriend Eddy die altijd van de partij was doch door de gezondheidsproblemen van zijn vrouwtje er voorlopig niet kan bij zijn.

Peter

 

Zaterdag 21 december 2019. "Stoempen".

Deze keer regende het niet.  Toch maar met vier aan de start. Drie van hen behoren tot de categorie van de  beter getrainde. Gelukkig had ik mijn “kamion” thuis gelaten en was ik met mijn van nieuwe tandwielen en nieuwe ketting voorziene koersfiets. Na meerdere tevergeefse pogingen slaagden we er eindelijk in om ons winterritje nog eens volledig te rijden. Met Daniël op kop werd er fel doorgereden. Peter met zijn mountainbike was minder van zeg dan anders. Voor hem was het ook stoempen. Ik kon me in het wiel zetten en zo lukte het me om te volgen.  Na ongeveer 52 km stopten we aan ’t Veer.  Frank uit het verre Lievegem kwam er iets na ons toe.  Hij reed een solo rit. Hij wist ons te vertellen dat de Zwaantjesroute die sinds vorig jaar niet meer gereden werd door de politiezone Puyenbroek was overgenomen en Puykensroute zal noemen en dat deze rit voor het goede doel “Een hart voor ALS” zal gereden worden. Hij heeft zich mee geëngageerd in de organisatie van de rit. (meer info zal zeker volgen)

Sylvie bedankte ons hartelijk voor de postkaart met de groepsfoto van de club die in de zomer voor het café genomen werd die ik in naam van KWTCGP naar de herberg had opgestuurd om hen (Anneke en Sylvie) te bedanken voor de goede zorgen het hele jaar door en om hen prettige feesten toe te wensen. (De kaart stond uitgestald in de herberg).

 Zaterdag 14 december 2019. “Het voordeel van een thuismatch”.

Als de startplaats niet ver van je huis is dan heb je voordeel.  Vertrokken om 09.20 u. toen het net gestopt was met regenen.  Naar het Rerum Novarumplein maar zoals verwacht waren er geen kandidaten om te fietsen. Omdat niemand het graag doet heb ik het dan maar gedaan nl. de Schelde op - en afgereden. Bij het oprijden een felle tegenwind en een laagstaande zon en bij het terugkeren 'gejaagd door de wind'. Toch weer 51 km en dit zonder een spatje regen. Terug thuis, pas de deur dicht gedaan en het begon te regenen. Van geluk gesproken.

Ik had op de startplaats een selfie genomen maar hij was te mooi om te publiceren.

Zaterdag 7 december 2019. "Sinterklaas bracht ons "Carolien...tjes".

Eén schaap, drie beren en één berin CAROLINE,ooit in het verleden Belgisch kampioene Politie, reden een ritje via de Schelde (waar de wind hard op kop blies) richting Gavere om dan via Zingem de weg naar Zwalm (poort VLAAMSE ARDENNEN) te nemen, en dan verder via Velzeke (Opstalstraat) door BALEGEM te rijden en via Scheldewindeke - Moortsele en Merelbeke terug te keren naar Zwijnaarde waar we rond 11h30 aan HET VEER toekwamen.

Peter

Bij het oprijden langs de Schelde kreeg het schaap zijn hartslag niet onder de 160 slagen per minuut. Het schaap besloot de beren en de berin te laten rijden en op een schapentempo een eigen ritje te rijden. Toch eentje van 50 km. Het schaap was ik. Hi hi hi.

Zaterdag 30 november 2019. “Peter en de drie lekke banden”.

Het zou de titel van een sprookje kunnen zijn maar dat is het niet.

Koud maar droog. Met zes aan de start. We gingen zoals meestal ’s winters voor het trainingsritje.Alles ging goed tot in Asper. Peter had reeds voordien gevoeld dat zijn achterband aan het leeglopen was en een bandenwissel bleek noodzakelijk. Na het vervangen van de band werd er door Daniël lustig lucht in de band gepompt met een minipompje. De band was bijna keihard toen er 'enen' afkwam met een zogezegd goede pomp. Achteraf bleek er toch iets aan de pomp te mankeren want het enige resultaat was dat de band opnieuw totaal plat was. Gelukkig bleek nog 'nen anderen' over hetzelfde soort pomp te beschikken maar dan wel een goede en toen lukte het wel. We zetten onze weg verder maar in Huise liep Peter weer leeg. Stoppen en lucht bijpompen. Peter besloot terug te keren langs de kortste weg. Omdat we een hechte groep zijn keerden wij allemaal terug. Iets verder terug pompen. In Gavere bleek een tweede bandenwissel noodzakelijk. Uiteindelijk zou er nog een derde bandenwissel nodig zijn om Peter zonder leegloper in ’t Veer te krijgen. Bij de laatste bandenwissel werd ook de oorzaak van de miserie ontdekt nl. een minuscuul ijzerdraadje in de band. De 'traagste van den hoop' was ondertussen reeds verder gereden zodanig dat de rest na de herstelling van de band nog eens 'goed buzze' heeft kunnen geven en zo was iedereen content.

Zaterdag 23 november 2019. "Duo".

Inderdaad slechts met twee Patrick en ik.  Waar zat Peter? We reden ons traningsritje.  Het was lastig maar achteraf de moeite waard.  Voor Patrick was het na de rit van de vorige week een ontspannend en vooral niet lastig ritje.  VOOR MIJ WEL! Marc was in 't Veer.

Zaterdag 16 november 2019. "Trio".

Deze morgen ging de temperatuur even onder nul. Deze drie "beren" zouden de kou trotseren.

Het werd een met zon overgoten ritje.Via  Merelbeke ging het richting Munte,waar we de Munteberg beklommen.Na de passage in Scheldewindeke ging het richting Zwalm (de poort naar DE VLAAMSE ARDENNEN),Via de "Opstalstraat" reden we door BALEGEM (mijn geboorte dorp) om zo naar Moortsele te rijden waar we van plan waren om onze dorst te lessen in cafe HET PLANKIERKE. Doch door omstandigheden was het cafe gesloten,en dienden we onze rit verder te zetten richting Zwijnaarde.

Hopelijk kunnen we volgende week ook op pad maar met wat meer deelnemers.

Zaterdag 09 november 2019. "Oproep Peter heeft resultaat".

Oproep Peter

Hey iedereen,

Indien we de "Buienradar" mogen geloven zou het morgen droog blijven. Onder het motto "RUST ROEST".zal het dus ideaal zijn voor een "herfstritje".

Het wordt wel stilaan kouder . Je goed aankleden is dan ook de boodschap. Place to be: Rerum Novarumplein om 9.30 u. Ik zal er alvast zijn. Hopelijk zijn jullie ook van de partij. Voor wie niet komt fietsen. After ride: Cafe 'T VEER ? ( vanaf 11hr30)

Sportieve groeten Peter.

Ik kon er spijtig genoeg niet bij zijn.  Peter stuurde me na de rit volgend bericht.

Hey Piet,

Zoals je op de fotos kan zien,ging het er heel gezellig aan toe. Mijn oproep om eens af te zakken naar ons clubcafé als men niet meefietst  was blijkbaar een goeie zet. Noël, Ortaire, Georgette, Chantal en ook Danny kwamen langs voor een "gezellig onderonsje". Van Noël vernamen we minder leuk nieuws. Hij werd enige tijd geleden getroffen door een kleine beroerte. Gelukkig bleek na revalidatie dat er geen negatieve gevolgen zijn..

De rit ging via Merelbeke, Melsen, Vurste, Gavere tot Eine,waar we aan de terugweg begonnen. In Nederename kreeg Frank een lekke band. Na herstelling gingen we via het rond punt in Nederzwalm in Zingem het jaagpad op. Met de wind in de rug en met een stralend herfstzonneke gingen we richting Zwijnaarde. In ons clublokaal werden we aangenaam verrast door de aanwezigheid van onze vrienden medeclubleden.

Peter

Zaterdag 02 november 2019. Om 09.30 u. veel regen. Na tienen droog.

Geen starters.

Zaterdag 26 oktober 2019."Heb je geen fiets?  Geen probleem. Je rijdt mee met Peter!"

Een nazomertje en dat nog op een zaterdag.  Daarom hadden we toch meer dan zes starters verwacht voor de zaterdagrit.  Omdat mijn koersfiets momenteel af te rekenen heeft met afgesleten tanden reed ik mee op de tandem van Peter.  We besloten het wintertrainingsritje te rijden.  Ik dacht dat ik het gemakkelijk zou hebben maar dat was allesbehalve het geval. Het was stompen en blijven stompen om vooruit te gaan met daar bovenop nog een pijnlijke kont.  Ook de dag nadien voelde ik nog dat er achteraan op een tandem wel degelijk moet gewerkt worden.  Met respect voor Georgetje die dit al jaren doet.  Hopelijk bij goed weer met wat meer aan de start. 

Zaterdag 19 oktober 2019. "Waar was da feestje".

Na een geslaagde en gezellige drink ten huize Peter en Chantal stuurde Peter ons volgend berichtje.

Hey iedereen,

Bedankt om aanwezig te zijn. We vonden het heel gezellig. Jullie weten dat ik vroeger in het wielrennen actief was,als ik alles overloop: heb op de weg gekoerst bij de amateurs en enkele wedstrijden bij de profs, heb op de piste gereden, heb veldrijden gedaan, heb gewonnen en verloren, gevallen en terug opgestaan, heb bijna alle ritten van de BPSP nationale politie wielerbond gereden in binnen en buitenland. Maar wat mij het meest aan het hart ligt zijn de "ritten" van onze wielerclub Politie Gent waarvan ik sinds 1998 lid ben. Onze fietsuitstappen zijn meer dan zomaar fietstochtjes. Het is een soort therapie van VRIENDEN onder elkaar die elkaar respecteren en liefde en leed met elkaar delen .Ik hoop dan ook dat onze club nog heeeel lang kan bestaan, Als je die fietser  van 74 jaar jong van vorige week zag met zijn elektrische koersfiets dan kunnen we nog een tijdje SAMEN OP PAD.

BEDANKT AAN IEDEREEN VOOR DE TOFFE SFEER IN ONZE CLUB.

Sportieve groeten,

Laureaat 2019

Peter

Peter en Chantal wij bedanken julllie.

Door omstandigheiden kan onze tweede laureaat Eddy niet deelnemen aan deze mooi clubmomenten.   We duimen voor hem opdat alles terug goed mag komen.

Zaterdag 12 oktober 2019. "Eerste rit buiten seizoen".

Acht deelnemers. Frank en Piet reden om verschillende redenen apart.  De rest volgde Peter naar Zottegem en zen buzze gegeven.  Blij weerzien in 't Veer.  Peter nodigt volgende week de lede lid uit voor een drink op zijn laureaatschap bij hem thuis.

Zaterdag 5 oktober 2019. Laatste zaterdagrit.

Tot op de laatste zaterdag waren er verschuivingen mogelijk in het klassement.  Enkel Eddy die drie punten voorsprong had op de anderen was zeker van zijn eerste plaats. Er konden nog twee langszij komen met het zelfde aantal punten.

Om 09.30 u. stonden we met tien leden aan de start voor deze laatste rit.   Patrick was geveld door een pijnlijke rug en zo was het enkel Peter die eveneens laureaat werd met evenveel punten als Eddy.

Eddy kon door omstandigheden spijtig genoeg niet aanwezig zijn en Peter kreeg de eer een niet te lang ritje te rijden zodanig dat we het glas konden heffen op onze nieuwe laureaten.  Na een ritje van ongeveer 50 km waren we rond 11.20 u. op het terras van ’t Veer. 

Chantalleke en Ortaire en Georgette waren ook nog afgekomen en Peter trakteerde op zijn eerste plaats. Proficiat mannen.

De eerste drie plaatsen.

Eerste plaats met 75 punten.

Tweede plaats met 72 punten.

Derde plaats met 69 punten.

Er zijn vijf vice-laureaten..

Zaterdag 28 september 2019. Zaterdagrit. "Huise". (niet gereden)

De weergoden leken ons om 8 uur niet goed gezind. Ze lieten dit blijken door een fikse regenbuii te programmeren op het tijdstip dat onze leden moesten beslissen over de deelnamen aan de zaterdagrit. Desondanks kwamen toch 3 dapperen opdagen. Zou het klassement en  de laureaatstrijd daar voor iets kunnen tussen zitten? .Frank M. vroeg om ter verkenning zijn rit ter rijden die werd gereden in de organisatie van PANATHLON". Europese Week van de Sport die zou doorgaan in en rondom de omgeving van de Gentbrugse Meersen.  Na hun verkenning konden ze ons mededelen dat het een mooie rit zou worden.  Zij  hadden het droog gehouden .Laten we hopen voor Frank  en de organisatoren  dat ook morgen de "hemelsluizen" dicht blijven. 

Ondertussen vernamen we dat de manifestatie werd afgelast ten gevolge van de slecht weersvoorspelling.

Woensdag 25 september 2019. Dagrit. "Doltcinirit". (niet gereden)

Sinds het opstarten van deze rit in 2014 is het de eerste maal dat de dagrit niet doorgaat. Wegens te slechte weersvoorspelling werd de rit afgelast. Het werd de zesde dagrit die dit seizoen werd afgelast door de slechte weersvoorspellingen. (dit is nog niet eerder gebeurd)

 Zaterdag 21 september 2019. Zaterdagrit “Rodeland”.

Bij de start nog frisjes maar het zou een mooie zaterdag worden. Ook reeds een tijdje geleden - nog eens met dertien aan de start. Dit aantal heeft geen ongeluk gebracht. De Rodelandroute loopt door door de mooie groene omgeving ten zuiden van Gent. Regelmatig eens “vals plat” maar geen hellingen. Op het einde van het parcours een lus gemist waardoor we toch iets te weinig kilometers hadden voor goed te zijn.Als compensatie werd er langs de Schelde de pees goed opgelegd. Ieder volgde zolang hij of zij kon. De snelheidsmeter ging niet meer onder de 35.  Enkele Electric Glides staken nog een tandje elentriek bij om de boel nog wat op te jutten waardoor we iets vroeger dan anders aan op het met zonovergoten terras van ’t Veer toe kwamen. De boog mag wel eens ontspannen worden.   De zwaarste prestaties zijn geleverd. Met nog drie ritten in het vooruitzicht komt het einde van het wielerseizoen wel heel dichtbij.

Zaterdag 14 september 2019. Zaterdagrit. "Opstal".

Met slechts 6 fietsers aan de start,de rest genoot van welverdiende vakantie in één of ander land. Met 6 stuks op pad voor DE OPSTAL rit onderhen DE STELVIORIJDERS, Ruth en Phil,en dat de goede conditie er was "HALLO". De rit is gereden met een gemiddelde van bijna 29 km/u. We keerden terug via het jaagpad langs de Schelde,waar Chantal haar STROMER eens getest heeft en fullspeed richting ZWIJNAARDE reed met Daniël, Marc en PHILL in het wiel. Ruth en ik moesten afhaken. We haalde toch ons eindpunt café 't  Veer op korte afstand van onze koplopers. Eens op het terras kregen we het gezelschap van Marc Colle en vriendin Goedele en ook onze Piet net terug uit Cadzand kwam ons vervoegen.

Bij een heerlijk september zonneke was het genieten en werden reeds enkele contracten vastgelegd voor de laatste dagrit op 25 september DE DOLTCINITOUR.

Donderdag 12 september 2019. Dagrit "Vlaamse Ardenneroute".

Phil liet ons weten.

Gisteren reden we de Vlaamse Ardennenroute. Er was toch een grote(re) opkomst. We mochten 51 inschrijvingen tellen. Aanvankelijk dacht ik dat we nog een buitje over ons gingen krijgen maar het bleef bij enkele dreigende donkere wolken. Al gauw kwam de zon tevoorschijn en bleef die permanent aanwezig. Mooie rit van 140 km (met 2x de afstand tussen Bourgoyen en mijn huis inbegrepen) aan een gemiddelde snelheid van niet minder dan 28.3 km/u. De Stelvio's deden de kop, want voor hen was deze rit uiteraard maar een fluitje van een cent…

Dinsdag 10 september 2019. Dagrit "Ursel".

Fernand liet weten dat ze door de slechte bewegwijzering 120 km gereden hadden..Vier deelnemers.

Zaterdag 7 september 2019. Zaterdagrit  "Overmere".

Persoonlijk de zeven deelnemers van deze rit uitgewuifd.  Ik vertrek op vakantie.  Eddy zou afwijken van de geplande rit en de rit "Herzele" werd gereden.

Zaterdag 31 augustus 2019. Zaterdagrit “Kruisem”.

Deze zaterdag hadden we geluk want het was een prachtig fietsweertje. We stonden met tien aan de start en Chantalleke was er na een lange afwezigheid ten gevolge van reeks medische ingrepen aan de schouders ook weer bij.. Op het programma “Kruisem”. Een mooi ritje in het zacht glooiend landschap rondom Mullen en Lozer. Her verste punt lag in Kruisem. Veel draaien , keren en kronkelen waardoor de gemiddelde snelheid, niettegenstaande we vlot gereden hadden, toch iets minder bleek dan gedacht. Na de rit lekker nagenieten in ’t Veer. We werden er opgewacht werden door onze twee kloeke veteranen. Ortaire en Georgette.

Vandaag komen onze Stelvio’s terug naar huis.

Woensdag 28 augustus 2019. Dagrit “Breskens”.

Heel de voorbije week mooi weer. Het weekend en de eerste twee dagen van de nieuwe week mooi weer. Op woensdag bij het ontwaken “regen”. Waarom op de dag van onze mooie rit naar Breskens? Nog niet uit bed wel al telefoon. Een deelnemer met de vraag “Rijden of niet rijden?”. Weersvoorspelling: Het zal vlug stoppen met regenen maar het zal onweren in de namiddag. De vrees om in onweer te rijden kreeg de bovenhand en de beller en ik besloten niet te rijden. Nog goed dat onze Electric Glides geen broekschijters zijn en zo kon de rit toch nog met drie gereden worden.

Van Eddy vernamen we achteraf dat het heel de dag mooi weer was geweest. Ze hadden het parcours van de rit omgekeerd gereden. Daardoor was de rit alleen maar mooier en zal in de toekomst zo gereden worden.

Uiteraard waren we vandaag met onze gedachten bij Willy die verleden jaar voor het laatst samen met ons de rit gereden had en samen met ons voor het laatst op de foto stond genomen tijdens de rit. Twee dagen later zou hij plots overlijden. Ik vernam van Eddy dat ze tijdens de rit meerdere malen herinneringen aan Willy hebben opgehaald. Ikzelf had er graag bij geweest om nog eens de mooie momenten van de rit van verleden jaar te herdenken. Vrees voor onweer hield me tegen maar ik ben Willy gaan opzoeken op zijn laatste rustplaats in Gentbrugge. Van op zijn foto keek hij me met een warme glimlach aan. Ik heb hem bedankt voor al de mooie momenten die we samen hebben mogen beleven. Ik heb hem de groeten gedaan van ons allemaal. Hem vergeten zullen we niet.

Stelvio’s. 24 augustus - 31 augustus 2019.

 

Zaterdag 24 augustus 2019. Na een dertien uur durende autorit toe op hun bestemming.

Zondag 25 augustus 2019. Eerste bergrit met de passo del Fascagno en de Cancano, een rit van 60 km met 1700 hoogtemeters.

Maandag 26 augustus 2019. Beklimming de Stelvio. Niet éénmaal maar tweemaal. Eerst langs Bormio en dan langs Prato. Voor drie van hen was de tweede beklimming in de regen en bij een pemperatuur van 7° net een paar kilometers te lang. De andere zijn tot de top geraakt.  Een rit van 99 km met 3100 hoogtemeters. 

Dinsdag 27 autustus 2019. De beentjes los gereden in een bergritje in het skigebied Bormio 2000. Een rit van 26 km met 810 hoogtemeteers.

Woensdag 28 augustus 2019. Weerom een zware rit.met o.a. Mortirolo. Zou pittiger zijn dan de Stelvio. Regelmatig stijgingspercentage van 16%. Een rit van 78 km met 1750 hoogtemeters.

Donderdag 29 augustus 2019. Rustdag.

Vrijdag 30 augustus 2019. De sportieve week beëindigd met een dubbele Stelvio. Zowat alle cols in de omgeving van Bormio overwonnen.Heel tevreden en vooral voldaan.

Voor iedereen een dikke proficiat.

Bekijk de fotoreportage hier.

Zaterdag 24 augustus 2019. Zaterdagrit. “Roman”.

Eindelijk was nog eens een prachtig fietsweertje. We stonden met negen aan de start. Onze zes stelvio’s waren op weg naar Italië. Roman is de nieuwe naam voor het aangepast ritje van Walter. De brouwerij Roman is het verste punt op deze rit. Het venijn zit hem in de staart want de brouwerij ligt op de top van de heuvel. Dit vormt totaal geen probleem voor onze geoefende rijders. Als je echter enkele weken niet gereden hebt en de kilootjes er beetje bij beetje bijkomen dan wordt het toch een probleem om samen met de anderen boven te komen. Maar we hebben het overleeft. Op het einde van de rit langs de Schelde gaven de snelle mannen “sette” Tot hun verbazing dook “James” plots voor hen op. Niemand wist van waar hij kwam. Vermoedelijk had hij hen getraceerd en geschaduwd want toen hij tevoorschijn kwamen reden ze sneller dan de toegelaten snelheid op de tragel. We vernamen van James dat hij ons na scanning van het parcours in Eke had opgewacht maar blijkbaar stond hij op een verkeerde plaats want wij zijn hem niet tegengekomen in Eke.

Achteraf was het zalig toeven op het met zonovergoten terras van ’t Veer. Ortaire en Georgette kwamen er ook nog toe niettegenstaande al hun miserie. Bij deze geven we Georgette nog eens gelijk. Ortaire zijn broek paste niet bij zijn koerstrui.

Zaterdag 17 augustus 2019 om 9 uur. Zaterdagrit. " Nokere". (niet gereden)

Drie moedigen melden zich aan het vertrek.

Gezien de slechte weersomstandigheden besloten we een andere rit dan de geplande te rijden. De rit ging via Merelbeke,Moortsele,Oosterzele,Windeke (thuishaven van "onze tandem",Balegem,Velzeke richting VLAAMSE ARDENNEN. In Zwalm bij het aansnijden van een bocht ging het fout voor Daniël die op onzachte wijze contact maakte met de prikkeldraad van een weide. Hij kwam er gelukkig enkel met wat schrammen van af. We hielden even halt om zijn wonden uit te wassen met het water uit Wim zijn drinkfles. We vervolgden onze weg en deden de beklimming van "DE TRAP OP" in Horebeke. Daniël had blijkbaar niet veel last van zijn kwetsuren want hij ging er vandoor. Enkel Wim kon volgen. Ik kon enkel de schade beperken (was met de mtb). We reden de afdaling richting Molenberg en via Nederzwalm terug naar de Schelde,waar we de WIND in de rug hadden en zo aan een mooi tempo tot in Zwijnaarde reden waar de weg reeds droog lag. Op naar de volgende afspraak,hopelijk met meer volk en beter weer.

DE STELVIOS VERTREKKEN VOLGENDE WEEK NAAR HUN MYTHISCHE BERG. WE WENSEN HEN HET BESTE TOE.

Peter

Moe maar voldaan.

Woensdag 14 augustus 2019. Dagrit. Beernem". (niet gereden)

Door de slechte weersomstandigheden werd de rit niet gereden.

Zaterdag 10 augustus 2019 om 9 uur. Zaterdagrit. "Michelbeke".

Een foutje in de kalender.  Twee weken na elkaar gaat de rit naar dezelfde omgeving van Michelbeke.  Dus maar een kleine wijziging in de rit gebracht door de beklimming van de Berendries aan het parcours toe te voegen.  Per slot van rekening onze stelvio's moeten zich voorbereiden om hun komende uitdaging.

De weergoden waren ons opnieuw niet gunstig gezind.  Er werd regen voorspeld en rukwinden tot 70 km/u.  Een deel van onze leden gaf hierdoor forfait waaronder ook de stelvio's. Wie wel van de partij was, was Eddy die na de rit  het volgende liet weten.

We zijn dus vertrokken met vijf naar Michelbeke. Zoals verwacht was de tegenwind niet van de poes. In Balegem hielden de twee motards het voor bekeken(te veel wind). Met drie hebben we dus verder gestreden. Aan de voet van de Berendries begon het licht te motregenen. We reden vlot naar boven en konden juist op tijd schuilen voor een hevige bui. De terugweg konden we droog en met veel meewind afhaspelen. We hebben toch genoten.

Aan ‘t Veer zagen we de twee motards staan en ze zaten dus al een tijdje in het café. De bazin noemde ons ‘de die hards’.

Zaterdag 03 augustus 2019 om 9 uur. Zaterdagrit. "Zwalm I".

Een ritje uigetekend door Eddy.  We wisten dus dat het een mooi toerke zou worden.  Ik was er na een afwezigheid van een viertal weken terug bij. Elf deelnemers voor deze rit.  We reden langs mooi veldwegen naar de omgeving van Munkzwalm en als verste punt de Rekelberg. Ik had ondertussen afgehaakt door te weinig kilometers in de benen.  Bij het terugzien in 't Veer alleen maar blije gezichten na deze mooie rit van een 68 km met een mooi aantal hoogtemeters. Voor het eerst, voor zover ik me kan herinneren, waren Ortaire en Georgette er niet met de tandem maar wel met de auto.  Ortaire is een beetje op de sukkel.  Maar het is nen taaie en hij zal nie pleuje. Tot gauw terug op de tandem.

Woensdag 30 juli 2019. Dagrit. "Gapersroute".

Een volgens men mij vertelde een mooie rit georganiseerd door Frank. Hij liet ons het volgende weten.

We waren met zes deelnemers voor deze rit. Goed fietsweer, een vleugje zon, veel tegenwind in het begin, een klein spatje regen.

Goed gegeten in de frituur. Daarna in ‘t Sluis nog iets gedronken. Iederen tevreden naar huis.

Ze vonden het allen een mooie ‘ gapers’ rit. Soms hing mijn tong op mijn frame.

Frank 

Zaterdag 27 juli 2019 om 9 uur. Zaterdagrit." Oostwinkel" (niet gereden)

Wordt er regen verwacht dan staat Peter aan de start.

Inderdaad het was enkel Peter die op de startplaats stond te wachten op medecompanen.  Er kwam echter niemand opdagen. Wat voostpeld was werd geen werkelijkheid.  Regen net voor de start maar daarna pas na de middag nattigheid en meer dan genoeg.  Na de hitte van de voorbije week wel heel welkom voor de natuur maar niet voor degenen die nog eens willen fietsenop zaterdag.  

Zaterdag 20 juli 2019 om 9 uur. Zaterdagrit. “Blinkersroute”.

Slechts vier deelnemers voor deze mooie rit. Niettegenstaande het heel de week best aangenaam weer was werd er voor zaterdag onweer en regen voorspeld. Reeds vroeg in de morgen had het hier en daar al goed geregend. Toen Peter thuis vertrok regende het pijpenstelen.

Tijdens de rit zelf hadden onze vrienden geluk, buiten wat gedruppel bleven ze zo goed als droog. Spijtig dat deze prachtige rit in minder goede weersomstandigheden moest gereden worden. Achteraf in ’t Veer namen we afscheid van onze voorzitter en eega. We zien hen pas terug begin september.

Volgens de laatste voorspellingen zou het volgende zaterdag opnieuw regenen en onweren.

Woensdag 17 juli 2019. Dagrit. "Damme".

 Mooi weer, parechtige rit met weinig wind, geen problemen onderweg, leuk tempo (25,2km/u) en 108 km + voor sommigen de verplaatsing naar huis. Phil had 134 km op de teller.

De boterhammetjes hebben wij zoals voorzien in Lapscheure verorberd met een drankje erbij. (waren daar al om 11.25u)

Na de rit dronken we nog enkele drankjes op het terras van de cafetaria van de sporthal/zwembad ‘Den Boer’ in Lovendegem. (15.10)

We hebben er van genoten.

Zaterdag 13 juli 2019 om 9 uur. Zaterdagrit "Vrienden De Stoop"

De regen was weer eens de grote spelbreker. Toch nog met zes aan de start voor deze rit.

p1080411 46027759224 o

Zaterdag 6 juli 2019 om 9 uur. Zaterdagrit "Balegem".

Omdat de vijand mij (Piet) in de rug aangevallen had kon ik er niet bij zijn maar onze voorzitter schreef dit prachtige verslag. Hij mag dit in de toekomst nog doen.

Dag Piet,

Ziehier een kort verslag van onze zaterdagrit 6/07.

08.45 uur… Vanuit Wondelgem nog maar enkele minuten vertrokken richting Zwijnaarde,… de telefoon rinkelt.  

Vlug de GSM uit de achterzak, wie heeft me nodig… zo komen we nog te laat! Frank Maryns verschijnt op het display.

… dag Philippe… ik sta hier aan de kerk. Vertrekken we vandaag ergens anders misschien? Ik zag er twee van ons rijden richting Mariakerke. Frank gerust gesteld… het is maar volgende week dat we aan den Boer vertrekken. Nu ben je gewoon vroeg…!

Aangekomen aan de kerk,… de klokken van Christus Koning hadden we net gemist, zie ik een grote groep wielervrienden wachtende op zij die te laat komen. Wat een groep. Tweede week op rij… De voorzitter is tevreden! We tellen 16 fietsen. Dit betekent terug op de baan rijden. 

Gauw laat ik mijn Garmin zijn werk doen om Eddy bij te staan. Eddy en Ik houden een strak maar aanvaardbaar tempo aan. Ruth sluit de rangen maar komt toch nu en dan even vooraan postvatten.

Na een tijdje volgen de hellingen elkaar op, onze benen moeten vandaag immers  550 hoogtemeters aankunnen…

Sommigen vragen op km 35 een ‘plasstop’. Prachtig uitzicht, hier tussen het maisveld en het aardappelveld moet dat lukken. Al gauw zo blijken dat niemand daar behoefte aan heeft, we noemen het dan maar een bananenstop.

Tien km verderop dan toch een platte band. Verder geen incidenten, … eens in Merelbeke verlaten nu en dan enkelen het peloton. De openingsrit van de Tour de France heeft daar veel mee te maken.

Vandaag laten we de Schelde links liggen. Geen eindsprint, het parcours leent er zich niet toe. Aan ’t Veer aangkomen vlug de parasols bovengehaald om de zon te weren. Het terras wordt terug volledig ingepalmd. Niemand moet de geldbeugel uithalen. Patrick is immers jarig vandaag,… en Wim was twee dagen geleden een jaartje ouder geworden.

Spijtig genoeg moesten we enkelen van onze harde kern missen op deze mooie rit.

De foto’s komen via whatsapp.

Philippe

Woensdag 3 juli 2019. Dagrit "Zelzate - Terneuzen - Zelzate".

Eddy liet ons weten.

Hallo Piet,

Aan de start in Zelzate waren we met zes.

s’ Morgens had ik telefoon gekregen van de tandem dat ze ook naar Terneuzen kwamen.

We zijn gestart met redelijk wat tegenwind,maar het weer was goed.

Om 11.45 u zijn we aan onze middagstop aangekomen.

Philippe en Ruth hebben juist iets gedronken want ze hadden niet veel tijd.

Het eten en de service was zoals altijd goed.

Als we gedaan hadden met eten kwam de tandem eindelijk binnen.

Ze hadden zich misreden door omleidingen.

Zonder ongelukken kwamen we aan in de Baeckermat waar we nog wat hebben gedronken.

Volgens de deelnemers was het een aangename rit met een gemiddelde van 24.5 km/u.

Hopelijk tot zaterdag.

groetjes

Eddy

Zal er spijtig genoeg zaterdag niet bij zijn. Een spierontsteking is hiervan de oorzaak.

Zaterdag 29 juni 2019 om 9 uur. Zaterdagrit. KTA Merelbeke.

Om organisatorische redenen moest de geplande rit van Eddy naar een latere datum worden verplaatst Ter vervanging werd gekozen voor een rit richting Vlaamse Ardennen en vertrekkend aan het KTA Merelbeke.

Het was eindelijk nog eens prachtig fietsweer. 17 deelnemers aan de start. (16 leden allen in de nieuwe clubkledij en één gastrijder, ex-lid Willy). Volgens onze voorzitter het ideale moment om een foto te nemen van de groep in de nieuwe outfit bij onze sponsors. Dus eerst naar ERM. Patrick was er niet maar we werden even vriendelijk ontvangen door zijn zoon die samen met de groep op de foto ging. Iets later stond de genomen foto reeds op de facebook pagina van ERM. De vertraging door de fotoshoot en een lekke band zorgde er voor dat de mooie rit diende te worden ingekort om nog tijdig bij onze tweede sponsor te zijn. In Sint-Denijs-Boekel reden we terug richting Zwijnaarde. Toen we na de rit aan ’t Veer toekwamen scheen de zon volop en het was broeiend heet. Na het nemen van de nodige foto’s verkozen enkelen de schaduwzijde van de straat boven het terras van de herberg om er iets fris te drinken. Onze tandem en Jean kwamen spijtig genoeg net iets te laat om ook op de foto te staan. Volgende keer beter. Twintig man voor een rit op zaterdag is niet slecht.

De foto's bij de sponsors zijn te zien in de slide show op de homepagina.  Je zal merken dat er op de foto aan 't Veer heel wat rode en bezwete kopkes te zien zijn. (zie ook hieronder + "in slaap gevalllen...").Niettegenstaande de hitte werd er de laatste kilometers snoeihard gereden met snelheden boven de 40 km/u. 

Zaterdag 22 juni 2019. Zaterdagrtt. "Volkegem" (Blote)

Peter had zich reeds eerder afgevraagd wanneer zin rit op het programma stond en nu zaterdag was het eindelijk zover. Hij kreeg er nog mooi weer bovenop. Veel van onze leden waren in het buitenland. Vandaar dat we slechts met acht aan de start stonden.  Een pittig mooi ritje met de beklimming van de Volkegem en de tradionele foto op "de Blote". We kijken al uit naar volgend jaar en hopelijk dan met meer deelnemers..(schuif met de muis om ook de portrettentrekker te zien)

 

Woensdag 19 juni 2019. Dagrit " Waarschoot -  Cadzand - Waarschoot. (AFGELAST)

Voor die dag werd er regen en onweer voorspeld.  De rit werd afgelast.  Een wijs besluit.  In het verleden reden we reeds een rit in hevig onweer en het is alles behalve leuk.

De dag zelf viel het akkelaak wel mee en het begon pas tegen de avond te donderen en te bliksmen.  Niets aan te doen.  Het blijft een goede beslissing.

Zaterdag 15 juni 2019. Zaterdagrit. "Welden". (niet gereden).

Om 9 uur belde Marc me van op de startplaats om te vragen of ik nog kwam. Het antwoord was negatief want voor de zoveelste zaterdagmorgen werd er regen voorspeld; Marc stond er samen met Daniël en Willy Ped. Kort na negen uur is het beginnen regenen en het is pas enkele uren later gestopt.  We zullen nog wel horen hoe hun rit was.

Donderdag 13 juni 2019. Dagrit. Uitgestelde rit. "Meetjeslandroute".

Robert liet aan Philippe weten.

Gisteren hadden wij onze 'Meetjeslandroute' We waren met 31 deelnemers toch nog behoorlijk maar een heel magere opkomst (5) van onze club.

Het weer viel nog mee en hadden pas wat regen in de namiddag..

Ik vernam van Johan dat er goed doorgereden was met een gemiddelde snelheid van 28 km/u. en dat  de deelnemers in de namiddag getrakteerd werden op een uitgebreide gratis douche.

Het aanhoudend onstandvastig weer zal wel een rol gespeeld hebben bij het gering aantal deelnemende leden.

Eenmaal de wekelijkse routine weg om onze ritten te rijden is het moeilijk om terug op te starten.en er weer volop tegen aan te gaan.  Grote oorzaak: weer dit klote weer.

Zaterdag 8 juni 2019. Zaterdagrit. “Vinkt” (niet gereden)

Alsof het allemaal nog niet genoeg geweest was kregen we bovenop de regen nog eens storm er bij. Het was enkel Peter die de anderen stond op te wachten. Er kwam echter niemand meer opdagen wat wel te verwachten was. Ondertussen hebben we niets meer gehoord van onze dames en heren in Spanje. Hopelijk gaat het hen goed.. Een relaas van hun wedervaren zal nog volgen.

Ortaire liet ons weten dat zijn neus er nog op staat en dat zijn hart OK is niettegenstaande eerder anders vermeldende onderzoeken. Ingreep is niet nodig.

Woensdag 5 juni 2019. Dagrit Egem. "AFGELAST".

Voor de zoveelste keer onstandvastig weer met buien en regen. Waar is het mooie seizoen dat “lente” noemt?

Zaterdag 1 juni 2019. Zaterdagrit. “Wat komt uit het struikgewas?”

Een deel van onze dames en heren waren in de loop van de week vertrokken naar Spanje om daar de bergen te beklimmen. Althans met de fiets. Ze stuurden een fotootje door van een eerste aperitief op de bus. Hopelijk mogen ze er nog meer drinken en genieten van een aangename vakantie gecombineerd met een toch speciale sportprestatie.

Het mag stilaan als een uitzondering worden beschouwd maar hier was het goed en warm weer. We waren met tien aan de start voor de Valeireroute, uitgebreid met een plaatselijk criterium in De Pinte en Eke. James was er ook bij maar door zijn immer drukke programma moest hij ons al vlug verlaten. Het was niet de eerste keer dat we deze route reden dus we wisten sowieso dat het een mooi ritje zou zijn. Op de bananenstop midden de rit was het wel even schrikken toen we plots achter een struik geritsel hoorden en er een banaan etend wezen tevoorschijn kwam. Peter kon dit moment vastleggen op de gevoelig plaat. Gelukkig was het wezen niet gevaarlijk want het was onze alom geliefde Fernand die van achter de struik opdook. (Fernand ’t is een graptje hé. Nie boos zijn.) 

Op onze stop na de rit hoorden we van onze kopmannen dat er langs de Schelde snelheden tot meer dan 45 km/u waren gereden. Of het waar is weet ik niet want ik was er niet bij. Ik was de laatste die toekwam. Onze tandem zakte ook nog af na hun rit en Chantalleke kwam te voet van het verre Merelbeke. Omdat ze onder het mes had gelegen kon en mocht ze niet fietsen. Vlugge beterschap.

Hopelijk blijft het weer toch iets standvastiger want voor de komende dagen wordt er onstabiel weer voorspeld.

Laat ons hopen dat er daarna een mooie zomer volgt.

 

Zaterdag 18 mei 2019. Zaterdagrit. Zwalm II.

 De laatste zaterdagrit voor het vertrek van onze dames en heren die naar Spanje vertrekken. Een rit van 70 km met heel wat hoogtemeters. Even leek het of de rit in het water zou vallen (deels letterlijk). Omstreeks 9 uur viel er nog steeds gedruppel uit de grauwe lucht en hadden er enkele vaste waarden forfait gegeven. Groot was de verwondering toen er maar liefst 15 deelnemers aan de start stonden. Onder hen 3 leden van de bevriende wielerclub Wijnendaele. De rit vertrok met nog wat lichte regen maar onderweg konden de regenvesten uitgedaan worden. Men vertelde me dat Inge een lekke band heeft gehad waardoor de rit iets ingekort werd om toch niet te laat op het terras bij onze sponsor toe te komen. Iedereen was het er mee eens dat het een mooi ritje en een goede training voor Spanje was. Ook de mannen van Wijnendaele waren best tevreden en ze hielden eveneens halt op het terras Onze tandem kwam er ook nog toe en daarna arriveerden Chantal en Peter er ook nog. Ze waren niet gestart door de regen. Het terras zat overvol .

Een goede reis voor de Spanje rijders en voor de thuisblijvers volgende zaterdag hopelijk goed weer.

Woensdag 22 mei 2019. Dagrit De Muur. “Een nieuwe Muur ontdekt”.

Acht man aan de start. Droog weer af en toe zon en een aangename temperatuur. Meer moet dat niet zijn. De rit naar Geraardsbergen loopt voor het grootste langs rustige landwegen met mooie verzichten. Het was ontspannen. Eenmaal de Dender over in Geraardsbergen begon de spanning te stijgen. Voor de beklimming van de Muur stond er nog een ander klimmetje op het programma. Een smal baantje dat slingerende naar omhoog kruipt tussen de Dender en de heuveltoppen rondom Geraardsbergen. Spijtig genoeg waren we iets te vroeg afgedraaid en waren we in de Voskensstraat terecht gekomen. Na wat twijfelen besloten we om deze straat verder te volgen. Plots stonden we voor een rechte steil oplopende helling die het hoogteverschil van 20 meter naar 68 meter (tussen niveau Dender en heuveltoppen) overbrugt in 0.55 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 8.7%. Maximum stijgingspercentage 17%. Onze sterkste mannen perstten er nog een spurtje uit op de helling. Chapeau. Drie van ons beklommen daarna de Oudeberg. Van 18 naar 110 meter. 1.1 km lang en gemiddeld stijgingspercentage 8.4 %.

Na het middagmaal in het Oudeberghof terug richting Gent. Toch iets lastiger dan in het oprijden door de vele soms lange stukken vals plat. Ondertussen had onze voorzitter laten weten dat hij ons tegemoet zou rijden. In de omgeving van Erwetegem zagen we hem langs de kant van de weg staan met zijn voorderailleur in zijn hand. Hij was wanhopig want zijn madam was er niet bij om de versnelling te repareren. Gelukkig hadden we een handige Dany die het euvel voorlopig kon herstellen zodat onze voorzitter op zijn buitenblad huiswaarts kon rijden. We gingen echter nog niet naar huis want we hadden afgesproken bij Didier in zijn ‘t Oud Eecke. We werden er op het terras verwelkomd door een alles in het oog houdende James. Hij had enkele uren vrij tussen twee missies.

Na een gezellig nababbel reden we moe maar gelukkig naar huis.

Zaterdag 18 mei 2019. Zaterdagrit. “Zwaantje”.

Je kan je afvragen vanwaar die naam Zwaantje komt voor deze tocht. Het is een gedeelte van de rit van 85 km van de “Zwaantjesroute” georganiseerd door de bereden politie van de federale. De rit werd voor het laatst georganiseerd op 1 juni 2018 en vertrok van uit Destelbergen. Het was die dag slecht weer en we waren met drie, Fernand, Frank en ik die de rit toen gereden hebben. Na de rit waren we kletsnat en zaten we volledig onder de modder. Ook onze tandem reed de rit met hetzelfde gevolg als bij ons bij hun aankomst.

Gelukkig waren de weersomstandigheden nu een heel stuk beter dan toen. We startten met negen. Voor de 65 km lange rit. We reden tot in de omgeving van Sint-Goriks-Oudenhove om dan via Rozebeke – Velzeke – Munte terug naar Zwijnaarde te rijden. Een mooi en pittig ritje. Onze mannen en vrouwen die volgende week de Spaanse bergen onveilig gaan maken zijn er duidelijk klaar voor.

Bij onze sponsor ’t Veer werden wij bediend op ons privéterras. Wat een luxe. Ook onze tandem kwam er toe na hun ritje. Deze keer droog en niet onder de modder. ’t Was weer dik in orde.

Zaterdag 11 mei 2019 om 9 uur.  Zaterdagrit. "Kattenberg". (niet gereden)

Het was vrijdag nog niet zeker of de rit zou doorgaan of niet.  De weersvoorspelling was niet goed. Er was weerom kans op regen en buien. Zaterdagmorgen rond 8.30 u scheen er echter een mooi zonnetje.  Niettegenstaande een zwaar hoofd ten gevolge het ledigen van een "bag in box" die maar niet leeg wou, besloot ik toch naar de startplaats te rijden.  Een rustig ritje langs de Schelde zag ik als oplossing voor mijn probleem. Op weg naar de kerk kwam ik een ander lid tegen. Een "ex-coureur". Aan de kerk stond er nog een lid te wachten een "ex-triatlonatleet". Tot onze grote verbazing kwam er niemand meer opdagen. Ik kon hen mijn ritje langs de Schelde niet aanpraten en er werd besloten om de georganiseerde rit vanuit het Technisch Atheneum van Merelbeke te rijden.  Gelukkig slechts de 50 km. De eerste helft van de rit viel mee. We hadden wind mee en het parcours was nog redelijk plat. De tweede helft, het terug rijden naar Merelbeke was minder. Althans voor mij.  De twee sportmannen hadden niet veel last van de tegenwind en van de ene molshoop die na de andere volgde. Ik had de indruk dat de inrichters iedere helling hadden opgezocht om terug te rijden naar Merelbeke. Mijn twee begeleiders wachtten telkens geduldig tot ik boven was. Alhoewel dat ik er zeker van was dat ze er liever een goede lap zouden willen opgegeven hebben. Bij deze wil ik hen bedanken omdat ik door hen toch de rit gereden heb. Daarenboven bleef het heel de morgen droog.Terug in Zwijnaarde had ik weer een klare kijk op de wereld. Ik was wel scheel van de dorst en heb deze gelest met enkele frisse pintjes in 't Veer samen met mijn twee companen. Hopelijk zaterdag beter weer en meer deelnemers. Het wordt ook een pittig ritje.

Woensdag 08 mei 2019 om 9 uur. Dagrit. "Lokeren". (niet gereden)

We geraken het stilaan zo beu als koude pap. Er werd voor woensdag veel regen en buien en mogelijk onweer voorspeld. Bij gevolg hebben we de rit niet laten doorgaan. Leve de lente. 

Zaterdagrit 4 mei 2019 om 9 uur. Zaterdagrit. "Peter de optimist".

Het was weer van dat. Voorspellng "buien, hagel, bliksem, donder en nog meer miserie.... Maar dat alles kon Peter niet tegenhouden want volgens zijn info zou het niet meer regenen. Uit het mail verkeer bleek dat Dany nog twijfelde of hij al dan niet zou meerijden. Om 9 uur stond Peter echter weer alleen op het Rerum Novarumplein (de controleur niet meegerekend). Peter schreef zijn eigen verslag van zijn rit. Hij schreef.

'Zie hier het "reisverhaal" van zaterdag 4 mei. Enkele buien moeten verwerken en dan op de terugweg kreeg ik het moeilijker en moeilijker.  Ik dacht "ZIT ZONDER KETONEN".tot ik in de gaten kreeg dat ik een LEEGLOPER had achteraan. Met de brede banden van de mtb bolde dat langs geen kanten.'

Grtj Peter 

Voor zijn courage krijgt hij nu een grote foto. 

Hopelijk kunnen we nog eens samen fietsen. Voor de volgende dagrit weerom shitweer voorspeld. 

Donderdag 02 mei 2019 om 9 uur. Dubbele dagrit. "Wijnendaele Friends". SHITWEER.

What the fuck.  Hoelang gaat dit nog duren dit "shitweer".  Eerst de morgenrit afgeschaft en in de namiddag was het weer weer zo slecht dar er niemand gestart is.

Zaterdag 24 april 2019 om 9 uur. Zaterdagrit. (geplande rit niet gereden)

De weerman voorspelde voor vandaag "herfstweer". Regen en wind en mogelijk onweer en maar 11 graden. Op zaterdagmorgen zagen de plaatselijke weerberichten zagen er nochtans beter uit. Er zouden zelfs opklaringen zijn. De buienradar gaf geen regen aan in de voormiddag. Peter had dit gezien en hij  stuurde in extremis nog een mailtje naar de leden met deze laatste weersvoorspelling (zie hieronder). Het heeft echter niet mogen baten. Hij stond helemaal alleen op het Rerum Novarumplein. (de controleur niet meegerekend).  Als beloning voor zijn moed plaatsen wij zijn ter plaatse genomen foto bij dit verslagje.

De geplande rit werd niet gereden.

'Hey iedereen,volgens weerbericht GEEN REGEN MEER vanaf 9H30.IK ZAL ER ZIJN.We zijn geen "mietjes".'

Grtj  Peter

Woensdag 24 april 2019 om 9 uur. Dagrit "Kloosterzande". Vechten tegen de wind.

Het goede weer was terug naar Spanje vertrokken. Er werd veel wind en wisselvallig weer voorspeld. Dit was vermoedelijk de reden dat er maar  zes deelnemers waren. Alles goed verlopen. Een vervelende constante hevige wind, na de middag voor 95 % in het nadeel. Op einde nog een afsluitertje in Waarschoot op het terras waar het zand door de wind rond onze oren vloog. Afsluitertje zonder Frank die enkel zei 't is genoeg geweest'.    

Zaterdag 20 april 2019 om 9 uur. Zaterdagrit “Waregem”. Een nummer 1.

Een prachtig weertje. Om 9 uur reeds een aangename temperatuur. Wie over een nieuwe trui met korte mouwen beschikte kon deze bij dit weertje zekere aandoen. De oproep van Philippe om zoveel als mogelijk de clubkledij te dragen was duidelijk overgekomen want iedereen die over de cluboutfit beschikte was in de nieuwe of oude clubkledij gekleed.

Een eerste schot in de roos.

Een mooie opkomst van veertien leden. Enkele vaste waarden waren nochtans op reis, eentje was er ziek en nog een paar andere waren op andere plaatsen vermoedelijk hard aan het trainen voor hun komende bergritten. Daar tegenover stond dat we meerdere leden voor de eerste keer dit seizoen aan de start gezien hebben. Robert was er en Frank van het verre Lievegem was speciaal voor deze rit vroeger opgestaan. Onze nieuwste leden waren eveneens van de partij. Wie plots op de startplaats verscheen was James. Tijdens de rit zou hij op bepaald moment verdwijnen omdat hij ergens anders nog een missie had. We zagen hem pas terug op het terras van ’t Veer.

Een tweede schot in de roos.

“Waregem” een rit die we voordien nog niet gereden hadden. Een ontwerp ontsproten uit het fietsbrein van onze rittenbedenker Eddy. Het was weer bingo. Een prachtig parcours door de mooie streek in de omgeving van Nokere, Houtem …. Af en toe ging het wel eens naar omhoog maar gelukkig ook  weer omlaag. Met wat hulp van onze Electric Glide Fernand, kon iedereen van de rit genieten en bleven we samen tot het einde.

Een derde schot in de roos.

De afsluiter op het terras van onze sponsor ‘Café ’t Veer’ was weer dik in orde. Onze tandem kwam er ook nog toe en Jean had zich verbroederd met James.

Een vierde schot in de roos.

Er is maar één conclusie. Deze rit verdient een "nummer 1".

Vrijdag 19 april 2019 om 11 uur. Een triest afscheid van een jarenlang lid.

Vandaag hebben wij afscheid moeten nemen van Erik Comeyne.

De bestuursleden en de leden van de club zullen Eric blijven herinneren als een goedlachse joviale en verbeten fietsvriend. Wij zullen hem missen.

scannen0001 2 

Onze oprechte deelneming bij het heengaan van Eric.

Zaterdag 13 april 2019 om 9 uur. Zaterdagrit “Nevele”.

Een primeur voor deze rit. De nieuwe outfit voor de club werd de dag voordien geleverd en één lid kon deze reeds showen. Een foto mocht dus niet ontbreken.

Het werd niet zo een super opkomst als de vorige week maar toch weer met elf deelnemers voor deze rit door het mooie landschap rond Nevele. De rit zelf telde 66 km. Dus voor veel van onze leden werd het een zaterdag met veel kilometers op de teller. We vertrokken met een temperatuur rond het vriespunt maar gelukkig scheen de zon waardoor het iets minder koud leek. Er stond een strakke Oostenwind die zorgde voor  een felle tegenwind in het terug rijden naar Zwijnaarde. Het verhinderde onze kopmannen niet om hun wekelijks spurtje te trekken.

Wie er als eerste over de meet reed weet ik niet want ik ben er niet meer bij als ze toekomen.  Ik kom meestal met de laatsten binnen. Zal misschien ooit nog eens veranderen. Wie weet?

Een ritje door Eddy uitgetekend en net als zijn andere ritten opnieuw een "bijoutje".

Woensdag 10 april 2019 om 9 uur. Dagrit “ Dendermonde”.

Door organisatorische redenen hebben wij de rit naar Lokeren naar een latere datum moeten verzetten. Frank was bereid om zijn op die dag geplande rit te verplaatsen naar boven vermelde datum.

Net als vorige jaren was een rit voorzien naar Sint-Amands maar dit jaar zorgde Frank voor een verrassing. Hij had een andere rit in petto. Het parcours liep via de Gentbrugse Meersen naar Laarne, Wetteren, Schellebelle, Wichelen en in Schoonaarde namen we de brug over de Schelde om beneden aan de voet van de brug te stoppen in ” ’t Oud Brughuys” om iets te eten.

In de voormiddag hadden we enkele kleine tegenslagen zoals een lekke band, een lichte valpartij en werkzaamheden waardoor we moesten afwijken van het voorziene parcours. Niettegenstaande deze kleine akkefietjes kwamen we op het voorziene uur op onze middagstop aan. Phil en Ruth stopten niet en reden rechtstreeks verder naar huis. Ze werden vervangen door Ortaire en Georgette die iets na ons toekwamen in ’t Oud Brughuys.

Het was voor het eerst dat we er halt hielden en het bleek een goede keuze. Vriendelijke bediening, lekker eten en een gezellig interieur. Marcel trakteerde voor zijn verjaardag en Daniël trakteerde gewoon omdat hij tevreden was om bij de groep te zijn.

Na de middag terug naar Gent. Een aangenaam parcours en niet altijd langs de Schelde.

De snelheid die we reden was lager dan op andere dagritten maar het was wel een echt ontspannende tochtje dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Als afsluiter een stop op het terras van een herberg aan het station van Merelbeke. Gezellig napraten over een echt ontspannende dag.

We waren met elf wat voor een dagrit niet slecht is.

Zaterdag 06 april 2019 om 09.00 u. “Een recordopkomst”.

We staan allemaal op de foto. Maar toch klopt er iets niet.

Op deze zaterdag stond een mooi ritje nl. “Schelderode” geprogrammeerd. We wisten op voorhand dat dit een mooie rit was maar wat we niet wisten dat we met een recordaantal deelnemers deze rit zouden rijden. We waren maar liefst met 17 starters op het Rerum Novarumplein. Onze twee nieuwste leden Eddy en Daniël waren er ook bij. Enkele anderen verloochenden de deelname bij hun club voor deelname bij ons. Dit belooft voor de toekomst van ons groepje. Wetende dat we nog met één iemand meer zouden geweest zijn indien deze verstrooide professor niet gedacht had dat de start om 09.30 u. was.

Ups en downs en vals plat volgden elkaar op zonder echt lastig te worden. Een goed trainingsritje waarin iedereen vlot meereed. We reden de laatste 10 km terug naar Zwijnaarde langs de Schelde. Onze toppers kregen vrije snelheid en konden zich uitleven rekening houdend met de snelheidsbeperking op de trekweg.

Op onze stopplaats in “café ’t Veer” leek het op een invasie van een zwart witte wielerploeg. Niet alleen bijna alle zeventien deelnemers van de rit streken er neer maar James was er ook en later kwamen Ortaire en Georgette er ook nog toe. Tot iedereens vreugde kwamen Alexander en ’t Champetterke er ook nog toe. Ze hadden een fietstochtje van ongeveer een uur gereden. Ook ex-lid Willy stopte er nog.

Gelukkig was het niet te fris om op het terras te zitten maar het gebruik van het extra zaaltje dringt zich op als we het geluk zouden hebben om nog dikwijls met dit aantal leden te rijden.

Zaterdag 30 maart 2019 om 09.30 u. Een gekend parcours maar toch goed doorgereden.

Deze keer hadden we geluk met het weer. We waren met 11 aan de start. Van sommige was het de eerste maal dat we hen zagen dit seizoen. We hopen hen natuurlijk nog meer te zien. Ons spiksplinternieuw lid Daniël was van de partij. Op het programma stond het aangepast trainingsritje van de winter maar dan in omgekeerde zin. Dankzij Eddy reden we vlekkeloos ritje. Er werd vlot gereden en de laatste 10 km konden onze ex-sporters hun duivels ontbinden.

Gevolg: iedereen tevreden met een drankje en een extra hapje bij onze sympathieke gastvrouw Anneke van ’t Veer.

Woensdag 27 maart 2019 om 09.30 u. Dagrit "Blinkersroute". Veel miserie.

De eerste dagrit van het nieuwe seizoen die kon doorgaan. Meet tien aan de start. Gezien de rit slecht 86 km telt, werd de rit zonder middagpauze gereden. We hielden wel een korte stop om een hongertje en een plasje te stillen. Omdat we na de rit in Zwijnaarde geen verplichtingen hadden besloten we in Eke bij Didier te stoppen en we waren er meer dan welkom. Zeker voor herhaling vatbaar.

Het was een mooie rit in de omgeving van Nokere. Daar we op onze tocht toch iets teveel kasseien onder de wielen gekregen hadden besloten we om volgend jaar opnieuw de Gulden Ei route te rijden. Op het einde van de rit kwam het nog tot een aanrijding met een valtpartij van onze twee Electric Glides met "gelukkig" vrijwel geen ernstige gevolgen. Dit tengevolge van ee misverstand veroorzaakt door slechte of geen gemaakte afspraken aan het einde van de rit. Dit mag in de toekomst niet meer gebeuren. Voor de rest een mooie rit in een mooie omgeving. Met nog een speciale gebeurtenis.

Op 23 maar 2019 kreeg Blauwtje de Knie er na zes jaar een broertje bij nl. Blauwtje de Elleboog.

Blauwtje de Elleboog kwam er te Kruishoutem na een bevalling veroorzaakt door een wegverzakking pal achter een verkeerskussen. Hierna de woorden van de papa: “Door een put net na het verkeerskussen kreeg mijn voorwiel zo een hevige stamp dat mijn rechterhand van mijn stuur schoot. Daardoor evenwichtsverlies en een bevalling met de kleine Blauwe als gevolg."

                                                         

.Zaterdag 23 maart 2019 om 09.30 u. We zijn er nog niet helemaal.

We lmogen niet klagen maar we mogen ook niet juichen. Vrijdag een prachtige dag. Zondag een prachtige. Zaterdag droog weer maar bewolkt en daar is alles mee gezegd. Toch met 12 aan de start. De voorzitter en eega waren er ook bij. De vooraf geplande ritten blijken een succes. Na de rit was iedereen het er mee eens dat het opnieuw een prachtig parcours was. We merkten op dat het bestuur in Scheldewindeke de verwarrende situatie ter hoogte van onze lieve vriend, uit het verleden, zijn woning verandert heeft zodat hij zich niet meer hoeft druk te maken als er een fietser over zijn voetpad rijdt. We missen nog steeds enkele vaste waarden.  Misschien zijn ze er volgende week bij?

 p1080411 46027759224 o               

Zaterdag 16 maart 2019 om 09.30 u. Weer een gevecht tegen de wind. 

Shit weer. We zijn het stillenkens aan zo beu als koude pap.maar we kunnen er spijtig genoeg00 u. niets aan veranderen. Pas op het laatste moment weer een beetje hoop voor onze zaterdagrit.  Vanaf 09.00 u. zou het niet meer regenen.  De voorspelling bleek waar. Het bleef droog maar het werd weerom een gevecht tegen de felle wind. We waren met drie aan de start en reden de rit "Bellem". Een mooi ritje door het open landschap van Nevele en omstreken. Deze maal hadden we wind mee in het terug rijden naar Zwijnaarde. Hopelijk wordt het volgende week beter. In 't Veer kwam onze tandem in volledige club outfit iets later dan ons aan.  Na een gezellige nababbel huiswaarts. CY.

Donderdag 13 maart 2019. Eerste dagrit "Meetjeslandroute". Afgelast.

Door het storm- en regenweer werd de rit afgelast. Er kwamen slechts vijf dapperen opdagen.  De rit wordt verplaatst naar  13 juni 2019. 

Zaterdag 09 maart 2019 om 09.30 u. Geen regen maar wel veel wind.

Pas in de tweede helft van de week kwam het eerste betere weerbericht. Waar aanvankelijk enkel regen en strom werd voorspeld was er vrijdag sprake dat het zaterdagmorgen droog zou blijven maar dat er straffe wind zou waaien. Het bleef inderdaad droog en de wind was er ook.

Toch met zes aan de start. Ja, Daniel was er ook weer bij. Zoals gepland reden we een rit richting Kwatrecht. Van bij de start wisten we dat we de wind zouden tegen hebben in het terug rijden richting Gent en we hebben het gevoeld ook. Het was een extra training. Onze fluitist had zelf geen zin in fluiten en dat wil toch iets zeggen.

Zaterdag 02 maart 2019 om 09.30 u. Eerste zaterdagrit seizoen 2019.

Net zoals bij de beroepsrenners is voor ons ook het nieuwe wielerseizoen begonnen. We waren met tien aan de start voor de eerste rit. Onze voorzitter en eega waren niet op het appel. Zouden zij net als andere jaren voor een onbepaalde periode vermist zijn? Het weer was overwegend bewolkt en somber maar buiten wat gemiezer bleef het toch droog.

Het was voor het eerst dat we een voorgeprogrammeerde rit reden die kon gedownload worden op de GPS. Zoals afgesproken op de vergadering zijn alle zaterdagritten op voorhand vastgelegd. Hier mag altijd van afgeweken worden als er interessante voorstellen zijn voor een mooi ritje op zaterdag.

We reden richting Lozer. Het werd een variant op ons trainingsritje dat we regelmatig buiten het seizoen reden. Omdat er bij sommigen nog enkele kilo’s teveel wintervet aan het lijf hangen werd er in het begin niet te vlug gereden. Ook de strakke tegenwind zorgde voor een rem op de snelheid. Vooraan was het zuchten en blazen. Hoe het achteraan was weet ik niet want ik heb daar niet gereden. Hint ?. Eenmaal we de wind in de rug hadden ging het iets vlotter. Aan de Schelde nam Daniel, die er hoera weer bij was, voor de laatste kilometers de kop. Na een weeral mislukte demarrage van dezelfde van verleden week werd hij opnieuw fluitend voorbij gereden voor den arrivée.

Na de rit werd het gezellig nakeuvelen in café ’t Veer.

Zaterdag 23 februari 2019. Peter zijn aanhang groeit.

Net als Anuna De Wever groeit Peter zijn aanhang week na week. Met 10 man en 2 dames aan de start was het rekord van de buitenseizoen ritten gebroken. En zeggen dat er dan nog enkele vaste waarden ontbraken. Hopelijk volgende week een even lekker weertje en nog meer deelnemers voor de eerste rit van het nieuwe seizoen.

We hebben voor het eerst ons nieuw lid Eddy mogen verwelkomen op een zaterdagrit. Dat hij volledig in onze club past daar zijn we na vandaag zeker van en we hopen dat hij ook van zijn rit genoten heeft. 

Aan de startplaats  stond er iemand bij de grioep die we niet op het eerste zicht niet bekend voorkwam. We waren aangenaam verrast toen we nadat hij zijn zonnebril had afgedaan Daniel herkenden. Een ex-collega die in vroegere tijden Ledeberg en Gentbrugge niet onveilig maar wel degelijk veiliger maakte. Op het einde van de rit zou blijken dat hij over een schitterende conditie beschikt. Er was er maar eentje die zich in zijn wiel kon vastbijten na een veel te vlugge ontsnapping van Piet. Hij dacht dat we in Eke de Schelde opgereden waren en demareerde in het gedacht dat hij aan de laatste kilometers begonnen was.Toen hij in de verte plots het sas van Gavere zag drong het tot hem door dat er iets mis was gegaan. Hij werd  door het steeds op het verkeerde moment fluitend lid en de rest van het peloton ingehaald. Daniël zag het zitten en nam de leiding. Hij dacht dat iedereen mee was maar dit bleek niet geval. Onze fluitist beet zich vast aan het wiel van Daniël. Ze kwamen als eersten aan op onze stop. De rest volgde op een aangenaamt tempo zonder zich te forceren. Het is nog steeds zo dat  er langs de Schelde aan "vrije snelheid" kan gereden worden.  Wat niet geval is tiijdens de rit dan proberen we vooral "vlot" te rijden door een gepaste snelheid aan te houden die voor iedereen aangenaam is zodat er niet vioortdurend moet geroepen worden dat het te vlug of te traag gaat.

Op het terras van ' t Veer genoten we van een warm voorjaarszonnetje en van een lekker biertje, koffietje, warm chocolademelkje en een lekker advocaatje...  

Zatedag 16 februari 2019. Eindelijk goed weer.

Eindelijk was het zonnetje daar op zaterdagmorgen.  We waren dan ook met tien aan de start.  Het werd genieten met onze neus in het zonnetje langs de Schelde tot in Eine en dan langs de binnenbaantjes terug naar Zwijnaarde.  Lang geleden maar nog eens in "t Veer" geweest waar Georgette en Ortaire ook toekwamen.

Zaterdag 09 februari 2019. Veel wind en wisselvallig weer.

Alhoewel het zeer winderig was en er regen dreigde waren Peter en ik het zo beu om de zaterdag niet te rijden dat we dan toch maar vertrokken zijn voor een klein ritje. Gelukkig hebben we het droog kunnen houden. Maar het was wel vechten tegen de wind.

Zaterdag  02 februari 2019.  Geen zaterdagrit wegens te slecht weer.

Zaterdag 26 januar 2019. Geen zaterdagrit wegens te slecht weer.

Zondag 20 januari 2019. Feest voor onze laureaat FERNAND.  

We waren met 37 om Fernand proficiat te wensen met zijn tweede laureaattitel.  Ons clublid Guy Snauwaert was de kok van dienst. Na de uitgebreide receptie met cava en hapjes schotelde hij ons meerdere kleine lekkere gerechtjes voor. Alles verliep in een aangename gezellige sfeer. Het applaus dat Guy en zijn meehelpende dochters kreeg was zeker verdiend.

Voor de fotoreportage. KLIK HIER

Zaterdag 19 januari 2019. Bezoek fietsbeurs VELOFOLLIES. 

Met papa Boonen.                                                                                                          TAFI Andrea

Doltcini

Onze kledijleverancier DOLTCINI.

Vrijdag 14 januari 2019. LEDENVERGADERING.

Veel volk voor de jaarlijkse ledenvergadering.  De nieuwe design voor onze fietskledij werd voorgesteld en er was mogelijkheid tot passen van de niieuwe fietskledij.

p1080411 46027759224 o

meer foto's. KLIK HIER

Zaterdag  12 januari 2019 om 09.30 u. Deze keer lukte het wel.

Wat verleden week niet gelukt was lukte nu wel.  Liefst negen enthousiaste starters. We reden een aangepaste versie van ons winterritje. Onze fotograaf was er bij dus hieronder zijn kiekje. Als je de cursor verplaatst op en naast de foto zie je de fototrekker bij de groep.

20190112 093332

Zaterdag 05 januari 2019 om 09.30 u. Eerste rit van het nieuwe jaar.

Peter had meerdere mailtjes gestuurd om onze leden enthousiast te maken voor de eerste rit van het nieuwe jaar. Hij kreeg bevestiging van een tiental leden om de eerste rit mee te rijden.  Grote spelbreken was echter de smerige vieze motregen die er voor zorgde dat velen afzegden en dat de rit door Peter werd afgeblazen. Niettegenstaande dat toch twee zielen die bleven geloven dat de motten zouden stoppen. Zij kregen ongelijk.  Van fietsen kwam er niet veel op de baan. Wel van een goede babbel. 

 

Over E.R.M.

logo van erm

Web: http://erm.be/

Wat is E.R.M.?

ERM werd opgericht op 1 januari 1976 en vierde in 2006 zijn 30ste verjaardag.
Wat aanvankelijk leek op een

Lees meer.

Contact Details

Naam: Koninklijke Wieler- en Toeristenclub Gentse Politie

Web: http://www.kwtcgentsepolitie.be/