Website

Momenteel krijgt deze website een uitgebreide beveiligingsupdate.

Sommige menu's en het leden inlog systeem zijn nog niet bereikbaar.

Nieuwe verslagen en mededelingen zal je wel reeds kunnen lezen.

Verslagen

Zaterdag 8 oktober 2022. Laatste zaterdagrit en viering van de laureaten.

Een kort ritje met daarna een drink voor onze laureaten, die voor lekkere broodjes hadden gezorgd.

Woensdag  5 oktober 2022. Laatste dagrit seizoen 2022. “Dendermonde”.

 

De rit was gepland als een ontspannend ritje langs en omtrent de Schelde tot in Berlare om daar in het palingrestaurant “De Schelde” een lekker palinkje te eten. Spijtig genoeg kon dit niet doorgaan om het restaurant op woensdag gesloten is. Het alternatief ’t Oudbrughuys kon na beter nazicht eveneens niet doorgaan wegens “gesloten jaarlijks verlof”. Er werd gedacht aan een vervangende rit maar Frank stond er op dat de rit gereden werd en na wat zoekwerk vond hij snackbar “Supersnack” als oplossing voor het middagmaal.

Er werd mooi weer voorspeld maar wel met veel wind en op de terugweg hebben dit ondervonden. Voor deze laatste dagrit waren we met negen aan de start. Onze nieuwste leden waren er ook bij. Frank nam zo veel als mogelijk de kop zo kon hij het temperament van onze twee nieuwe leden wat intomen.

De middagstop was zeker geen teleurstelling. Het was wel geen paling maar het was zeker niet slecht.

Na de middag terug naar Zwijnaarde. Gelukkig volgde Frank niet heel de tijd de Scheldedijk zodat we niet altijd de wind op kop hadden.

Terug in Zwijnaarde genieten van de apres rit bij de sponsor.

 

Zaterdag 1 oktober 2022. Zaterdagrit " Route Fernand".

 

De rit werd afgelast omdat er regen en wind werd voorspeld. Enkele leden hadden daardoor reeds andere activiteiten gepland. Uiteindelijk was het op zaterdag mooi droog weer.

Een gemiste kans door een foute app.

 

Zaterdag 24 september 2022. Zaterdagrit "Waregem omgekeerd".

 

Door het slechte weer werd er niet gereden.

 

Donderdag 22 september 2022. Dagrit "Vlaamse Ardennenroute".

 

Tijden veranderen.

In een ver verleden werd er aan de ritten die door de Bond ingericht werden vooral deelgenomen door de "recreatieve garde" van de club. Heden ten dage is dit niet meer het geval. Er was slechts één recreatieve deelnemer aanwezig op dit evenement. Door allerlei al dan niet voorziene omstandigheden konden enkele vaste waarden niet aan de start staan. Mark C en Dany waren onze vertegenwoordigers en zij zorgden samen met onze stoere biker "Frank" o.a. voor de goede afloop van de rit. Naar ik vernomen heb kreeg het "haantjesgedrag" op iedere helling de bovenhand. Is dit positief voor de toekomst? Ik heb veel jonge gasten gezien maar ik heb toch de indruk dat de iets oudere deelnemers van de vorige ritten afgehaakt hadden. 

Onze fotograaf kon er ook niet bij zijn. Er zijn dus geen foto's van deze rit.

Mijn dank aan Eddy die zich opofferde om met mij een eigen ,doch zeer mooie rit te rijden.

 

Zaterdag 17 september 2022. Zaterdagrit " Sint Goriks Oudenhove".

 

Gezien de slechte weersvoorspelling werd de rit afgelast.

 

Zaterdag 10 september 2022. Zaterdagrit "Kruisem".

 

De geplande rit werd niet gereden.

Het goede weer heeft ons in de steek gelaten. Enkele Peter en Joris, als gastrijder waren van de partij.

Zaterdag 03 september 2022. Zaterdagrit”Zwalm II".

Door de " buitenlandse missie" van een aantal van onze leden en de slechte weersvoorspellingen was het een magere opkomst. Samen met Marc C reden we een ritje van 60 km. De weergoden waren ons gunstig gezind want er viel geen spatje regen. Marc zijn fiets "kraakte" bij elke pedaalslag. Bij aankomst aan ‘t VEER ontdekten we waar het probleem hem voordeed. Ondertussen waren de laatste "donkere wolken" verdwenen en genoten we bij een najaar zonneke van onze verfrissing. Goedele de vriendin van Marc kwam even later met haar fiets ons vervoegen.

Woensdag 31 augustus 2022. Dagrit “Breskens”.

Op uitstap naar de Zeeuws Vlaanderen is altijd een beetje vakantie. Tien andere leden moeten dit ook gedacht hebben en stonden klaar aan het Godshuis in Sint-Laureins. De startplaats van de rit naar Breskens. Er waaide een strakke wind toen we vertrokken.  Op het einde van de rit zou die wind nog even fel blazen. Het werd dus een winderige rit. In het oprijden “met de wind van voren” en in het terugkeren “met de wind van achter”. In het oprijden werd ons elite-koppel te enthousiast,en reed net geen 30 km/u tegen een felle tegenwind. Het was iets te veel van het goede. Gelukkig hadden we de wind van achteren eenmaal voorbij Breskens. It was more fun. In het restaurant in Cadzand moesten we ons beste Engels bovenhalen om onze bestelling door te geven aan de Engels sprekende obers. (Roemenen)

Na de middag terug op pad door Cadzand dorp en rond Retranchement. Een foutje in de rit zorgde voor drie gravelstroken in het parcours. Toch twee ervan  kunnen ontwijken. Daar we op het te volgen parcours meerdere malen noord oostwaarts reden hadden we dikwijls de wind weer tegen. Gelukkig kwam België dichter bij. Na wat gegoogel vermoedden we dat alle horeca in Sint-Laureins zou gesloten zijn daarom werd er een stop ingelast in het Amsterdams bikerscafé ‘Het kleine café’ in Aardenburg.. Geen bikers met fietsen maar met zware Harley's bestuurd door stoere mannen en vrouwen. Toch genoten we van een zeer vriendelijke bediening door de stoere en fel getatoeëerde uitbater en zijn lady.

Na een 110 km goed uitgewaaid te zijn waren we eindelijk terug aan het Godshuis om terug naar huis te rijden. Gelukkig met de auto. Alhoewel er nog een drietal met de fiets terug huiswaarts moest. Eentje moest nog terug naar Nevel, ééntje naar Merelbeke en ééntje naar Oudenaarde. De laatste twee kwamen we nog tegen. Ze reden op het fietspad naast de R4 ter hoogte van Zwijnaarde. Het ging er hard aan toe. De man van Oudenaarde had meer dan 200 km op de teller.

Chapeau en tot volgend jaar zonder de gravel.

Voor alle foto’s: Klik hier

 

Zaterdag 27 augustus 2020. Zaterdagrit “ Oostwinkel”

Na meerdere ritten met klimwerk nog eens een vlakke rit naar de omgeving van Oostwinkel. Met 10 aan de start

Wat absoluut niet slecht is gezien er nog steeds enkele leden op verlof zijn.

De rit liep langs meerdere waterwegen, zoals de Lieve, Schipdonkkanaal, kanaal Gent-Brugge.

Het was op een plasstop langs de Lieve dat Marc zich plots neervlijde en bijna verdween tussen de maiskolven op het maisveld. Toen iedereen verwonderd opkeek bleek dat hij niet tijdig uit zijn klikpedaal was losgeraakt en zijn evenwicht was kwijtgeraakt. Wie heeft dit nog niet voorgehad?

Frank C was in goede doen. Ofwel moest hij vroeg thuis zijn ofwel had men zijn snelheidsmeter gesaboteerd. Het ging deze keer niet te vlug en volgende week komt hij nog rijden. 

Bij het napraten over de rit op het terras bij onze sponsor, die vervangen was door een al even aantrekkelijke dame, kwam men plots met de naam “maispoeper” op de proppen.

Wie werd hier mee bedoeld?

  

Zaterdag 20 augustus 2020. Zaterdagrit “Balegem”.

Niet zoveel deelnemers aan de start. Maar wel een heel specialleke. “Robert”. Jawel, Robert, reed voor de eerste keer mee dit seizoen. Zijn nieuw stalen ros is in orde geraakt en hij hoopt om in de toekomst nog meerder malen van de partij te zijn. Als dit geen goed nieuws is.

Verder was het een rit ‘als er iets begint mis te gaan blijft het misgaan’. We raakten van onze route af door een omleiding en we zijn er nooit meer opgeraakt. Peter kreeg geen gelijk van de GPS‘ers en daardoor was het totaal om zeep. We hebben Peter dan maar een rit uit zijn mouw laten schudden. Deze rit leidde ons naar Paulatem waar we een oude bekende tegenkwamen. Soite (Francois) Hij ziet er nog steeds goed uit en verkeert in topvorm.

 Na de rit nam Peter ons mee naar Briek’s Broodhoek in Merelbeke. Het werd een aangename verrassing. Een mooi gezellig terras met een zeer lekker biertje “Coureurke”. Het biertje wordt speciaal voor hen gebrouwen en is slechts beperkt verkrijgbaar. Het is een kloek biertje. Dany zei: ”Het is eten en drinken” en ’t is geen leugen want ik had geen honger na de rit en heb pas ’s avonds gegeten.

 

 

Donderdag 18 augustus 2022. Dagrit “ Zottegem” (Doltcini) (Peter zijn rit)

De afspraak was naar goede gewoonte niet in Zottegem maar om 8.30 u bij mij thuis. Na verdeling van de deelnemers en hun fietsen over de beschikbare auto’s vetrokken we richting Zottegem. Net voor ons vertrek stopte er nog een Hollander op de oprit. Het was niet de “Vliegende Hollander” maar hij had wel het “Vliegend ….”. Gelukkig kon hij terecht in ons toilet. Weeral een goede daad gedaan.

Eenmaal aangekomen in Zottegem konden we de deelnemers tellen en we kwamen tot een mooi deelnemersveld van 11. Ons Chantalleke inbegrepen, zij moest ons volgen met de volgauto. (anders zou het geen volgauto zijn)

Patrick M en Marc C namen al vlug hun posities in op de kop van de groep. Ze reden een mooie snelheid die op het vlakke voor iedereen aanvaardbaar was. Op de hellingen kon enkel onze beste hen volgen en zelfs voorbij rijden. (vermoedelijk niet al fluitend deze keer) Zo ging het heuvel op en af tot in Anzegem waar we in eethuis “De Smulhoek” iets aten. Naar goede gewoonte was het er weer zeer lekker en moest er een foto genomen worden met de uitbaters van de horecazaak.

Na de middag leken de hellingen verleden tijd. Langs iets bredere wegen reden we met een vlotte snelheid richting Zottegem. De bandjes zoefden gezellig over het asfalt. Het venijn zat hem echter in de staart. De laatste kilometers dienden er opnieuw enkele hellingen genomen te worden en voor iedereen behalve voor mij leken ze niet hoger dan in het oprijden. Ik had de indruk dat ze ondertussen dubbel zo hoog geworden waren. Ik reed me totaal choco. (uitdrukking geleerd van Luc)

Toen ik toekwam op de parking waren de anderen reeds aan het inladen om naar de stokerij Van Damme te rijden voor de debriefing. Aldaar wachtte de bemanning van onze “dubbele velo” ons reeds op. Een lekkere maar prijzige Sangria deed deugd.

Een mooi rit met één accidentje maar die toch mooi kon afgesloten worden met een leuke stop in de stokerij. Hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij.

 

Wie kent deze playboy? 

Wie deze persoon kent mag hem een gelukkige verjaardag wensen. De hoeveelste keer hij verjaard is en op welke datum weet hijzelf niet meer. Maar fietsen kan hij nog steeds en dit samen met zijn vrouwtje. Proficiat 

 

Zaterdag 13 augustus 2022. Zaterdagrit “Jean Statius”.

Je leest het goed. We hebben de rit “Lozer” van naam veranderd. Het was de laatste rit die Jean met ons heeft meegereden vandaar de naamsverandering.

De rit Wortegem stond op de kalender. Een rit van 70 km maar door de extreme hitte hebben wij het programma aangepast en hebben we een korte rit gereden van 51 km.

Joeri die meegereden had in Walcheren kwam speciaal met de auto van Geraardsbergen om opnieuw met ons mee te rijden. Als dat niet tof is.

Onze kranige “tweeling” kwam na hun rit met hun dubbele fiets eveneens nagenieten van een gezellige babbel op het terras van onze sponsor. Die vanaf volgende week geniet van een welverdiende vakantie.

Donderdag 11 augustus 2022. Dagrit “Walcheren”

Wachten op de boot.

Op de boot.

Een prachtig weertje. Misschien iets te veel van het goede. Er was sprake van extreme hitte en dat zou een reden kunnen geweest zijn om de rit niet mee te rijden. Peter moet dit ook gedacht hebben  en hij had reservetroepen opgeroepen. Met viijf man sterk stonden ze in Breskens klaar om mee de boot op te gaan.

Onze tweeling met hun dubbele fiets (een nieuwe benaming uitgevonden door Eddy) stond eveneens paraat om hun eigen rit te rijden op het eiland Walcheren (zonder GPS). Een dikke proficiat voor hen.

Al vlug bleek dat de reservetroepen niet hetzelfde gedacht hadden over een dagrit als onze leden, voor wie een dagrit een dag vakantie betekent en geen training. Toch al bij al viel alles nog goed mee en beleefden we een mooie dag, een beetje jaloers kijkend naar de vele baders en zonnekloppers die we op onze doortocht konden zien. Na een tocht van 62 km kwamen we aan het “Duinoord” waar we iets aten. Onze tandem kwam er iets later toe dan ons. Zij hadden een mooie rit gereden langs het kanaal.

Lekker eten en een vlotte bediening. Enkel positieve punten voor het totaal vernieuwde “Duinoord”. We zullen er eens op vakantie moeten gaan.

De terugtocht naar Vlissingen was gelukkig maar een kleine 40 km. Ondertussen was het wel bloedheet geworden. We konden wel van veel schaduw genieten door de bomen langs het fietspad. Vier man van onze reservetroepen hadden ons ondertussen verlaten om op hun eigen tempo “kweet niet waarheen” te rijden.

Wijzelf reden op een vlot tempo terug naar de boot waar we vroeger dan voorzien toekwamen. Daardoor konden we een overzet vroeger nemen. Wie er ook op hetzelfde tijdstip toekwam was onze kranige tandem. Wat een prestatie van die mensen.

Eenmaal terug in Zwijnaarde nog een terrasje gedaan bij onze sponsor en wie kwam er iets later dan ons aan? Inderdaad onze kloeke Ortaire en zijn allerliefste Georgette. Ortaire trakteerde voor zijn zoveelste verjaardag. Niemand weet nog de hoeveelste.

Conclusie: een prachtige dag en het was genieten en hopelijk kunnen we dit met zijn allen volgend jaar nog eens meemaken.

Bekijk meerdeere foto's en filmpjes: klik hier

 

Zaterdag 06 augustus 2022. Zaterdagrit “Nevele”.

De weergoden zijn ons gunstig gezind. Opnieuw een prachtig fietsweer. We waren met elf aan de start. Niet slecht voor een vakantieperiode. “Nevele” is een mooie rit  door het landelijke Nevelland. Voor Marcel riep het mooie herinneringen op aan zijn verloren vriend Fernand. Ze hadden samen menig keer op pad geweest in deze streek. Chantalleke had voor haar taak als “rode lantaarn” van de groep een mooie opvallende fluoshirt laten maken met bedrukking van onze sponsor ERM op de shirt. Iets waarover we ons verder moeten inlichten om meer van dergelijke kledij (fluohesje , regenkledij ...)  te ontwerpen voor onze eigen veiligheid.

Na de rit, zoals gewoonlijk, nagenieten bij onze sympathieke sponsor Anneke. Zij gaat binnenkort op een welverdiende vakantie.

Onze La Gazette reporter was weer in vorm. Klik hier om zijn reportage te zien.

 

Zaterdag 30 juli 2022. Zaterdagrit” Sint Rochus klassiek”

Wordt dit de nieuwe coiffure ?

De Sint Rochus klassiek is een organisatie van de bevriende wielerclub “ De Zwervers”. Reeds enkele jaren trekken enkele van onze leden met hen naar Spanje om er in het gebergte klimervaring op te doen.

We vertrokken van aan ’t Veer naar de sporthal De Kluize in Oosterzele, alwaar de rit startte.

We waren met zestien op de afspraak. Een mooi groepje. We beslisten om in twee groepen te rijden. Een wijze beslissing want het was wel een mooie maar wel een lastige rit. Niet iedereen reed de rit volledig uit. De vlugge mannen reden wel hun volledige toer en genoten van hun boterham met kop bij hun aankomst in de sporthal. Ondertussen kregen degenen die bij onze sponsor afgezakt waren lekkere rauwe ham en eveneens kop met mosterd bij hun drankje.

Een rit die we volgend jaar zeker terug op het programma zullen plaatsen.

 

Woensdag 27 juli 2022. Dagrit "De Muur".

Met acht aan de start. Mooi weertje. De kopmannen beklommen "De Muur". Marcel vergiste zich van bus en bleef "Muurloos"achter.

Bekijk Peter zijn reportage. Zet de klank aan en geniet van het gehijg. Klik hier.  (voor de filmpjes op het beeld klikken en een beetje wachten)

Volgend jaar wordt de rit hertekend.

Zaterdag 23 juli 2022. Zaterdagrit “ Ooike”.

Het was de bedoeling om in twee groepen te rijden. Maar bij de start werd beslist om slechts in één groep te rijden. Simon was er voor de eerste keer dit seizoen weer bij

Het was een mooi rit met enkele klimmetjes o.a. een stukje van Nokere berg. We reden voorbij het mooie kasteel van Nokere waar er naar goede gewoonte een foto wordt genomen. Maar deze keer kreeg onze fotograaf formeel verbod om foto’s te nemen. Nochtans was James er niet bij.

Er werd vlot gereden en eenmaal de klassementrijders door de knechten op de trekweg langs de Schelde waren afgezet konden zij hun beukwerk beginnen.

Weerom iedereen tevreden. Dat we één grote familie zijn blijkt uit de bijgevoegde foto’s..

 Zaterdag 16 juli 2022. Zaterdagrit “Zwalm I en Bellem”.

Net als vorige week twee verschilllende ritten voorzien. De eerste groep ging voor het betere klimwerk in de Zwalmstreek en de tweede groep reed een vlakke rit in het mooie Nevelland. In totaal goed voor elf deelnemers. Na een lange afwezigheid was Chantalleke er ook weer bij. Na de rit had ze gelukkig geen last van pijnlijke gewrichten. Peter reed mee met de tweede groep. Er werd vlot gereden maar niet gekoerst.

In de tweede groep moet het er anders aan toegegaan zijn zo te horen aan de verhalen na de rit. Woorden als “losgereden… inzinking… gelost   de wraak zal zoet zijn….werden meerdere malen gehoord. Toch leek iedereen tevreden.

Beide groepen kwamen gelijktijdig aan bij de sponsor. Onze tandem kwam na hun rit iets later toe.

Dat het er hard aan toegegaan was tijdens de tweede groep hun rit was te zien aan de coiffure van Marc.

Kon het niet laten. :-). Sorry.

Zaterdag 9 juli 2022. Zaterdagrit “Nokere en Rodelandroute”.

Opnieuw in twee groepen gereden. De kleinste groep telde maar twee deelnemers. De andere groep telde er negen. Het is van horen zeggen maar er werden in die tweede groep snelheden gehaald van meer dan 45 km per uur.

 Woensdag 6 juli 2022. Dagrit “Gapersroute”.

Normaal was op die dag de rit naar Roubaix gepland. Het was niet mogelijk geweest om deze rit vooraf te verkennen en daarom werd besloten om een andere rit te rijden. Frank wou kost wat kost zijn Gapersroute nog eens rijden. Het was dus vlug beslist welke rit we zouden rijden. Het werd dus de Gapersroute.  Een eerder lastige rit maar wel een mooie.  Op de middag stopten wij in bistro Bibboo waar we in het verleden reeds gegeten hadden.

Na de middag kwamen er nog enkele lastige stukken en er werd besloten om de rit een beetje in te korten tot grote vreugde van een enkeling.

Conclusie: het was een mooie maar lastige rit. Voor sommige waren de hellingen kleine oneffenheden en voor andere waren die hellingen echte Alpencols.

Zaterdag 2 juli 2022. Zaterdagrit “Volkegem en Sint Lievens Houtem”

Voor het eerst reden we in twee groepen. De grootste groep met Peter reed de rit naar “Blote”. Zij waren met acht en de tweede groep met vier. Phil en onze tandem kwamen na hun rit ook nog toe bij de sponsor.

 

Zaterdag 25 juni 2022. " We herdenken Fernand".

Zoals in de loop van de week vermeld reden we op zaterdag een rit die Fernand graag reed.  De Valleirroute.

Geloof het of niet maar dit is een poging tot selfie. Op de vraag: "Waar is het hoofd van de selfienemer?" Kreeg ik als antwoord: "Nog steeds in de wolken." Voorlopig moet onze reporter van La Gazetta nog niet vrezen voor zijn job. 

 

Niet iedereen kon de rit meerijden maar na de rit waren we wel met heel veel vrienden die het glas wilden heffen op onze goede vriend die er spijtig genoeg nooit meer zal bij zijn.

Zaterdag 18 juni 2022. Zaterdarit "Zeveneken"

 

Maar met  4 aan de de start waaronder één gastrenner namelijk Joris. Dat hij geen pannenkoek is bleek vanaf het begin. De start was bijzonder mooi tot grondgebied Destelbergen.  Daarna was het zoeken naar de juiste weg. Het leek eerder een criterium met zoeken naar de juiste weg in die woonwijken. Het tempo lag wel hoog met Joris en  Patrick op kop. Op een bepaald ogenblik heb ik gezegd dat aan 35 km per uur niet zo gezond was voor ons (ozon in de lucht). Er wachtte ons nog een  verrassing. Een aardeweg naast een spoorweg met zeker 1 kilometer door het zand klieven.  ECHT, we hadden beter een andere bandenkeuze genomen. Nu ja, we hebben het overleefd we kunnen allen een stukje met de fiets rijden. Zonder onze fotograaf van dienst heeft Patrick van ons een foto genomen waarvoor dank.

vele sportieve groeten, Dany

De route werd ondertussen herbekeken en aangepast. Dus geen aardewegel meer. De situatie in Destelbergen wordt nog  bekeken.

Zaterdag 11 juni 2022. Zaterdagrit "Waregem.

Onze twee nieuwe leden Marc en Patrick waren van de partij. Door allerlei omstandigheden reed niet iedereen hetzelfde parcours en niet iedereen kwam na de rit terug aan in 't  Veer. Brute pech voor Marc. Twee lekke banden op een stuk weg dat uit het parcours zal verwijderd worden.

Donderdag 9 juni 2022. "45 ste Meetjeslandroute".

Met 13 deelnemers van onze club aan de start op een totaal van 67 was een groot "SUCCES ". We gingen van start met onze nieuwe leden Marc en Patrick op kop. Onderweg kregen we complimenten van verschillende deelnemers die het een SUPER BEGELEIDING vonden die werd verzorgd door onze clubleden. Na het afwerken van deel 1 kwamen we aan bij  Fred 's café voor de middagstop. Er stond ons daar een leuke verrasing te wachten. Het bestuur van de  Belgische Politie Sportbond had trofeeën voor de inrichters van  45ste editie van de MEETJESLANDROUTE. We werden op applaus onthaald door de andere deelnemers. Hans en Robert werden bedankt voor hun jarenlange inzet en organisatie van de Meetjeslandroute. Met ons maagje goed gevuld gingen we terug op pad voor deel 2 met nog steeds hetzelfde duo op kop, Marc en Patrick. Die mannen bleven maar rijden. Hun tempo was strak,doch iedereen  bleef aan boord en vond de snelheid ok. Zelfs onze ex-voorzitter Manuel,kwam even de koppositie innemen en was vol lof omdat we zijn werk van destijds op zo'n goede manier verder zetten. Ook onze Frank C. had een begenadigde dag en zou de hele rit uitrijden. Rond 15.30 u. kwamen we toe aan de sporthal. Gezien we voorlagen op het tijdsschema was de cafetaria nog niet geopend. Na wat wachten konden we dan toch nog wat napraten bij een drankje over de succesvolle dag die we mochten beleven. Het bestuur van de Belgische Politie Sportbond was vol lof over de manier waarop wij de tocht begeleid hadden. Ze zagen het als een voorbeeld voor hun komende ritten.Tevreden en fier keerden we terug huiswaarts met de gedachte: OP NAAR DE VOLGENDE.

Peter

Bekijk alle foto's en filmpjes: klik hier

 

Zaterdag 4 juni 2022. Zaterdagrit “Berendries – Valkenberg”.

Ondanks de afwezigheid van onze " buitenlandse fietsers" waren we toch met 7 aan de start. We mochten ook ons nieuw lid, Marc Couckuyt,  verwelkomen. Marc is een ex-militair en triatleet die behoorde tot de top tien in België. Ook vandaag terug te gast Jean Pierre M. die in het verleden reeds enkele van onze ritten heeft meegereden. Via Velzeke reden we door de poort van de Vlaamse Ardennen Zwalm binnen. Onze eerste opdracht was de beklimming van de BERENDRIES, een echte kuitenbijter. Even verder stond de beklimming van de VALKENBERG op het menu, ook geen lachertje. Doorheen het mooie landschap van Michelbeke zetten we terug koers naar zeeniveau .Eenmaal langs het jaagpad van de Schelde ging de snelheid de hoogte in, doch iedereen bleef "aan boord". Pas op het einde zette "elektro Marcel " zich op kop aan 37 km/u. Al bij al kwamen we samen toe aan ’t Veer. We werden er bediend door Kelly, de nieuwe dienster in vervanging van Sylvie. Even later kwam onze tandem ons ook vervoegen alsook onze Piet zonder fiets dit keer om zijn rug te sparen. Het werd een kleine "vergadering". Zo stelden we ons nieuw lid Marc voor en bespraken we de laatste details i.v.m de Meetjeslandroute aanstaande donderdag. Frank M trakteerde daar hij opnieuw opa is geworden.Veel plezier met de kientjes.🚲

Bekijk de videobeelden en luister naar het gehijg (zou niet mis zijn in pornofilm) van onze reporter op de Berendries.  klik hier

Bekijk de videobeelden en luister naar het gehijg van onze reporter op de Valkenberg. klik hier

Waar is ons fluiterke? Is hij al fluitend naar boven gereden lang voor onze reporter ter plaats was? Nee, Patrick je hebt de Valkenberg opgereden en niet de Volkegem. hi, hi, hi

 

Zaterdag 28 mei 2022. Zaterdagrit “Welden”.

 

Dit is één van de langste zaterdagritten. Meerdere leden zijn nog steeds op hoogtestage. Hier thuis startten we met zeven voor deze rit. Droog weer maar weeral veel wind. Het was een mooie rit met heel veel draaien en keren en afremmen en optrekken waardoor het toch een lastige rit werd. Door een pijnlijke rug heb ik de rit ingekort met een achttal kilometers. Niettegenstaande de felle tegenwind hebben de snelrijders zich langs de Schelde nog eens kunnen laten gaan met Marcel als gangmaker op kop. Hij kwam met de auto van Nederland (60 km) om de rit mee te kunnen rijden. Hoed af voor Marcel.

Woensdag 25 mei 2022. Dagrit “Cadzand”.

Onze actieve leden zijn momenteel bijna allemaal op stage in het buitenland. Vandaar het beperkt aantal leden aan de start nl. twee. Marcel die de rit organiseerde en Frank C. en er was één gastrijder, Marc, die reeds vorige dagritten meegereden had. Volgend verslag bereikte ons via La Gazetta.

Mooie rit naar Knokke Heist om dan een stuk over de dijk en vervolgens door het natuurgebied "Het Zwin" op een gravel naar Cadzand te rijden voor de middagstop en een spaghetti bolognese in de bistro Il Gabbiano.

Op de terugweg mooie gravelweggetjes door mooie natuurgebieden.

Een geslaagd uitje met maat één minpunt “de wind”. Maar we hebben het overleefd en Marc had 140 km op de teller.

 

Zaterdag 21 mei 2022.

Op zaterdag 21 mei 2022 om 10.30 u. zal in de Sint Dionysiuskerk , Kerkdreef in 9051 Sint Denijs Westrem de uitvaartdienst van Ruthje haar mama, Godelieve Demedts plaatsvinden. Er wordt  op die dag geen clubrit gepland.

 

Zaterdag 14 mei 2022. Dagrit” Erpe Mere”.

Weerom een nog niet eerder gereden rit op het programma. Zeven starters. Onze reporter ontbrak op het appel omwille van familiale verplichtingen. Het eerste deel van de rit richting Balegem was ons gekend maar eenmaal de nationale baan naar Geraardsbergen over gestoken kwamen we in een streek met o.a. een pittige kasseistrook en meerdere dorpen en gemeenten die ons niet gekend waren. Er waren minder landelijke wegen dan bij ons in de omgeving van het Gentse maar toch weer een pracht van een rit. Achter de rit waren onze voorzitter en onze tandem eveneens weer van de partij. Weerom een mooie zaterdagvoormiddag voorbij

Minder geslaagde foto "Bananenstop" wegens afwezigheid van de fotograaf van La Gazetta.

Woensdag 11 mei 2022. Dagrit “Beernem”.

Van bij de start was het zonnetje van de partij. Met 7 clubleden en 2 gastrijders gingen we op pad voor een rit van 103 km en dit onder begeleiding van onze 2 Elektro’s, Fernand en Marcel. Onderweg maakte ik enkele ‘filmkes’ en plaatste ze direct op La Gazetta als live verslag. Tegen de middag na 75 km bereikten we ‘De Zevende Hemel’ waar de middagstop doorging, waar het eten heel lekker was en waar het heerlijk toeven was enkel de “gouden lepeltjes” ontbraken. Met ons buikje vol gingen we terug van start voor het tweede deel van de rit. Onderweg ontdekte Fernand dat we een half uur voorlagen op het tijdschema en de cafetaria van de sporthal nog dicht zou zijn. We hadden blijkbaar een goed tempo aangehouden, mede door Frank C die wel in zijn dagje was en geen last had van het tempo aangegeven door onze Elektro’s. Het werd een terrasje in ‘De Scheve Zeven’ rechtover de kerk van Lievegem, waar ik uit een vorig leven nog herinneringen aan had. Nadat ons vochtpeil opnieuw in orde was vetrokken we huiswaarts met Patrick DM op kop. Met Pat op kop ging het tegen een razendsnel tempo (waar onzen Danny niet zo gelukkig mee was bleek achteraf op LA GAZETTA). Toen ik thuis kwam stond er 160 km op de teller. Moe maar voldaan. Op naar de volgende.

Peter

LA GAZETTA

Zaterdag 07 mei 2022. Zaterdagrit “Moregem”.

Een nog niet eerder gereden rit naar de mooie streek tussen Nokere en de Schelde op het programma. Gelukkig niet te veel wind want het kan er fel waaien in dit heuvelend uitgestrekt gebied. Onze vaste waarden stonden opnieuw  aan de start maar ook na een lange afwezigheid: Marc LM en Hans. Het was misschien niet de ideale rit voor hun debuut dit seizoen maar tot op het einde bleven ze enthousiast en met de glimlach op het gezicht. Chapeau, mannen. Een prachtige rit en iedereen weer tevreden niettegenstaande de krampen. tien gellukkigen hebben van deze mooie rit mogen genieten.

Zaterdag 30 april 2022. Zaterdagrit “Horebeke”.

The day after. De dag na het mooie laureaatfeest stonden we toch met zes aan de start. Onze campers waren er niet bij. Zij lagen vermoedelijk nog lekker te slapen in hun mobiel bedje. Chapeau voor ons lid dat van Lievegem kwam en ons ander lid dat van Schellebelle kwam. Er stond een mooie hellende rit op het programma naar Horebeke. Het weer was prachtig en we hebben vlot kunnen rijden. Ik had de indruk dat iedereen tevreden was. Toen we op het terras zaten kwam onze tandem eveneens toe bij de sponsor. Weerom een mooie rit vatbaar voor herhaling.

De reporter van onze La Gazetta was er niet bij dus geen foto’s.

Vrijdag 29 april 2022. Laureaatfeest 2020-2021.

Wat een geslaagd laureaatfeest. Enkel positieve reacties. Waarvoor dank.

Proficiat en bedankt aan het bestuur voor alles Prachtige locatie, aperitief, hapjes, lekker eten, wijn dessert, extra tracatatie. Wat zijn we in de watten gelegd. µ

Het was één van de gezelligste laureaat feesten die ik heb meegemaakt. Dank je wel.

Wij vonden het een zeer geslaagd laureaatfeest trouwens dank voor de oraganisatie!!!

Bekijk de foto's: klik hier

 

Woensdag 27 april 2022. Dagrit “Kloosterzande”.

Als ik dit schrijf zijn we reeds de tiende mei. Ik ben well het één en ander kwijt van het gebeurde van die dag.

Qua temperatuur was het ideaal. Er stond wel een strakke wind. We waren met  acht aan de start in Waarschoot. Fernand had om gezondheidsredenen moet afzeggen. Peter had Patrick, een vriend van het Scheldepeloton weten te overtuigen om het een dagje langzaam aan te doen. Daar tegenover stond dat hij helemaal van Oudenaarde kwam met de fiets en na de rit terug naar Oudenaarde moest. Het werd voor hem een rit van rond de 240 km   Ook Peter, Patrick, Dany en Eddy kwamen met de fiets naar Waarschoot.

Wat we niet wisten was dat het die dag “Koningsdag” was in Nederland. In Hulst was er ter gelegenheid van deze feestdag een kilometers lange rommelmarkt aan de gang waardoor we een omleiding dienden te volgen om daarna weer op onze route te komen.

In Kloosterzande werden we verwelkomd door de fanfare die het lied “Piet Hein” speelde. Of dat die fanfare er was om ons te verwelkomen dat betwijfel ik wel. Op de terugweg stonden we voor de brug over het kanaal. Met wat grappen en grollen ging de wachttijd er wel vlug voorbij.

Terug in Waarschoot nog eens napraten op het terras van een lokale zaak. Philip was met de fiets naar Waarschoot gereden en kwam ons vergezellen na de rit. Het werd er echter te koud van zodra de zon achter een wolk verdween en de strakke Noorderwind de temperatuur nog enkele graden deed dalen.

Degenen die met fiets waren gekomen hadden nog een ferme tocht huiswaarts voor de boeg dit na een mooie rit door het Zeeuwse landschap. Een rit van 118 km van in Waarschoot en terug naar Waarschoot.

Beleef de verwelkoming door de fanfare: klik hier.

 

Zaterdag 23 april 2022. Zaterdagrit “Bellem”.

We worden werkelijk bedorven. Weerom mooi fietsweer. Het aantal deelnemers stijgt voorzichtig. Deze keer met negen aan de start. Onze redacteur was er opnieuw bij dus werden er foto’s genomen. Pech overheerste de rit. Eddy reed lek. Maar liefst drie pompen die onbruikbaar waren en de drie vervangbanden waren telkens weer lek. Na grondig nazicht bleek een klein metalen splintertje de oorzaak van al die miserie. Gelukkig kon Eddy rekenen op de hulp van een vriendelijke medeburger die hem het ultieme reservebandje bezorgde. Zo is hij zonder verdere problemen thuis geraakt. De rest was ondertussen verder gereden. Er was misnoegdheid in het peloton omdat er van vooraan te weinig gewaarschuwd werd voor putten en andere hindernissen (meerdere jaren terug had Ruthje dezelfde opmerking tijdens deze rit) en er niet gereageerd werd op de verwittiging van een achter de groep rijdende auto. Laat ons daar in de toekomst rekening mee houden. Ook was er misnoegdheid omtrent de snelheid. Het cijfer op de snelheidsmeter geeft niet altijd de inspanning weer die je moet leveren om dit cijfer te halen. Met de wind in de rug rij je gemakkelijk 30 km/u zonder veel inspanning.  Met een beetje inspanning rij je ook vlot tegenwind en mag het geen rol spelen wie er op kop rijdt. Als het te vlug gaat kan dit gezegd worden.

Onze voorzitter en Ruthje hadden hun eigen rit gereden met het oog op de revalidatie van Phil. Na hun rit kwamen ze ook toe op het terras bij onze sponsor.  Het was er heerlijk toeven.

 

Zaterdag 16 april 2022. Zaterdagrit “Schelderode”

We blijven genieten van mooi fietsweer. Voor het eerst dit seizoen zeven deelnemers aan de start van een zaterdagrit. Onze Gazetta redacteur kon er niet bij zijn (dus geen foto’s) maar in zijn plaats stond  Frank, net terug van Egypte aan de start. De te rijden rit “Schelderode” staat  in de lijst van mooiere ritten. Ook deze keer genoten we van de afwisseling van mooi landschappen en vergezichten. Toen we onze bananenstop hielden op onze Willy 28 zijn favoriete stopplaats net na de mooie vierkantshoeve gingen onze gedachten terug naar de mooie herinneringen die we aan deze mooie persoon overhouden.

Op de terugweg aan de Schelde blies er een felle tegenwind maar Electra Glide Fernand plaatste zich op kop en met de rest van het peloton in zijn kielzog reden we tot in Zwijnaarde aan een mooie snelheid. De debriefing was ook weer perfect.

 

Woensdag 13 april 2022. Dagrit “Damme – Lapscheure”.

De voorbije dagen mooi weer maar het voorspelde weer voor de dagrit was niet zo bemoedigend. Er werd in de voormiddag regen voorspeld. Toch waren we nog met vier aan de start. We hielden het gelukkig heel de dag droog. Een zeer mooie rit van 105 km langs mooie rustige wegen.  Op de middag konden we buiten op het terras van het dorpscafé Sint Cornelius in Lapscheure onze boterhammetjes opeten. We namen de tijd om te middagmalen. Het was er rustig en aangenaam kalmerend. Op de terugweg dienden wij de Damse Vaart over te steken met een zelf te bedienden veer. Het was de tweede maal dit seizoen dat wij dienden gebruik te maken van een veerpont. Verder verliep alles vlot. Na een afsluitertje op het terras van sporthal “Den Boer”was het tijd om huiswaarts te rijden. Patrick en Eddy dienden nog met de fiets naar huis te rijden.

De dag nadien kon de door de BPSB georganiseerde rit “Arro Ieper” gereden worden. Een rit van een goede 70 km in het Heuvelland. Dany en Frank hadden besloten de rit mee te rijden. “Zoals verwacht hadden ze het  niet voor een panne eiers.” Zie de gevoerde conversatie op “La Gazetta”.

Danny: Terug van rit in Ieper, heb het overleefd.

Eddy: Proficiat, Frank ook?

Danny: Frank is in de zwaarste bergzone moeten in de bezemwagen gaan, was zwaar ook, voorbeeld ze reden 30 per uur over de Monteberg. Was zot man. Pas op. Ben ook 5 keer gelost geweest samen met nog andere en telkens teruggekeerd in de afdeling.

Patrick: 30 per uur omhoog? Was wel ietsje minder zeker.

Danny: Weet niet ze. Patrick laat het ons houden op 25 op het steilste stuk zat ik er niet meer bij dan.

Peter: Proficiat Danny en Frank dat jullie toch de moed gevonden hebben om mee te rijden in Ieper. Het is niet abnormaal dat jullie " afgezien " hebben. Als je de gemiddelde snelheid bekijkt van onze clubritten is dit voor jullie een prestatie. Wij zijn een "vriendenclubje" waarbij snelheid en afstand minder belangrijk zijn dan VRIENDSCHAP .De mannen die de BPSB ritten rijden zijn allen "afgetrainde" fietsers die geen rekening houden met de minderen in de groep .Bij onze club geld "samen uit samen thuis". Dat is het grote verschil met die mannen, hoe meer ze er kunnen "naar huis," rijden hoe gelukkiger ze zijn daarom dat we bepaalde ritten van de BPSB nog rijden maar dan wel in eigen "organisatie" zodat het voor onze leden geen "calvarietocht," is. Toch bedankt om onze clubkleuren te verdedigen. Ik had er ook graag bij geweest doch het lot heeft er anders over beslist. Veel fietsgenot zaterdag. Ik zal er nog niet zijn wegens quarantaine verplichtingen🚲🚲

Eddy: Hebben jullie de korte tocht gereden?

Danny: Ja Peter bedankt jij zou zeker met de kop mee gekund hebben voor mij was kantje boord train ook al jaren niet meer op interval en heb daar ook niet veel zin meer in. PATRICK, DANIEL en Wim jullie kunnen dat zeker

Peter: Juist Danny, alles is een kwestie van training. Toen ik vorig jaar met het Scheldepeloton reed kwam ik niet tot Zwijnaarde met de groep, nu echter ik niet meer werkv(alleen nog op de zenuwen)😃, ga ik regelmatig met hen op pad en rij op mijn gemak mee tot het einde.😃

Dany: Ja, weet het hoeveel hebben we toen niet samen gereden toen waren het goede maar zware trainingen maar moest om mee te kunnen in de Triatlon

Oproep aan alle leden kom zaterdag om eens fijn samen te fietsen tempo wordt aangepast. Lekker samen genieten

 

Zaterdag 9 april 2022. Zaterdagrit “Sint Lievens Houtem”.

Heel de week was er twijfel of er zou kunnen gereden worden of niet. Gelukkig scheen er zaterdagmorgen een flauw zonnetje en was er van regen geen sprake. Het was wel frisjes. Weerom maar een pover aantal deelnemers. Slechts 4 man aan de start. Ikzelf kon er spijtig genoeg niet bij zijn. Mijn fiets had een afspraak met de fietsdokter om 9.30 u. ten gevolge van een koffiemalend geluid aan de ketting.  Ik was nochtans zeer nieuwsgierig naar de rit die ik had uitgetekend in een door ons minder bereden richting.

Achteraf vernam ik via La Gazetta dat het een zeer mooie rit was maar blijkbaar wel lastig. Ik ben nu nog meer benieuwd. Voor de rit kwam ik de deelnemers moed inspreken en na de rit was ik er weer en heb mezelf met een lekkere Orval wat moet ingedronken voor een mooie toekomst samen met “den tweeling en de deelnemers van de rit”. (Let niet op de buik.)

Zaterdag 2 april 2022. Zaterdagrit “Ruddershove”.

Het was best nog koud, slechts een tweetal graden, toen we om 9 uur met drie aan de start stonden. Ruddershove is een door ons aangepaste versie van de 70 km rit van de Omloop van het Nieuwsblad. De kasseistroken hebben we er uitgehaald en de meeste provinciewegen zijn vervangen door landwegen. De Molenberg wordt beklommen langs een geasfalteerde weg.

Spijtig genoeg werd op dezelfde dag de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen gereden waardoor we hier en daar van het voorziene parcours hebben moeten afwijken en door meerdere werken in de omgeving van Zottegem dienden we meerdere omleidingen te volgen. Het is een rit die we zeker nog eens ganr rijden van zodra de werkzaamheden beëindigd zijn. Het is er wel ééntje dat niet helemaal plat is. 😉. Rije, rije, rije, stoempe, stoempe, stoempe.

 

Woensdag 30 maart 2022. Dagrit “Egem”.

Het mooi lenteweer was definitief voorbij en had plaats gemaakt voor fris en bewolkt weer met gelukkig niet te veel wind en geen regen. Wel een succes op het gebied van het aantal deelnemers. Maar liefst: zeven! Momenteel een succes voor een dagrit.

Vanuit Lievegem loodsten Fernand en Marcel ons als volwaardige gangmakers langs mooie landelijke wegen naar het Westvlaamse dorpje Egem. Aldaar was de middagstop voorzien om 12 u.. Een grote verrassing toen bleek dat ’t Voske, waar we zouden eten,  gesloten was. Een slecht seizoen had de uitbaters er toe aangezet hun zaak pas om 14 u. te openen. Het geluk was deze keer wel langs onze kant want de uitbaatster passeerde toevallig langs haar zaak en ze besloot spontaan om voor ons open te doen toen ze ons zag staan. We genoten er van een joekel van een hamburger met frietjes en van croques monsieurs. Respectievelijk slechts voor 7 en 5 euro. Met welgemeende dankbetuigingen  bedankten we de uitbaatster en haar ter hulp gesnelde familie met er bovenop een mooie extra fooi.

Na de middagstop terug naar Lievegem. Met Marcel en Fernand op kop om ons uit de wind te zetten. Een taak die zij perfect hebben uitgevoerd. Hoe zij hun weg vonden (Marcel zonder GPS) langs al die kleine baantjes is me nog steeds een raadsel. Na deze mooie rit van 100 km nog een verfrissing in de kantine van de sporthal en dan huiswaarts; Eddy, Peter en Patrick dienden nog met de fiets terug naar huis.

Niettegenstaande het mindere weer toch een mooie dag onder vrienden.

 

Zaterdag 26 maart 2022. Zaterdagrit “Huise”.

We doen het nog slechter dan vorige week met slechts vier deelnemers aan de start. Wel weer een nieuw gezicht nl. Marc C, die voor de eerste keer meereed dit seizoen. Hopelijk zien we hem nog dikwijls terug. Onze Gazetta redacteur was er deze keer niet bij dus werden er geen foto’s genomen. Er werd vlot gereden en bij sommigen die nog niet veel gefietst had was er progressie op te merken. Net iets voorbij de vroegere Meersbloem kwamen we Phil tegen die langs de Schelde op en af gereden was naar Gavere. Beetje bij beetje komt hij terug. Niets forceren. Na de rit waren Monique, Jean en Goedele reeds volop aan het genieten van het aangenaam zonnetje op het terras. Volgende week zal het zo goed niet zijn.

 

Zaterdag 19 maart 2022. Zaterdagrit “Prijkels”.

Slechts met vijf aan de start, onder wie onze teruggekeerde verloren zoon Patrick. We hebben ooit betere tijden gekend. Hopelijk komt er nog verbetering. We werden opnieuw verwend met een aangenaam fietsweer. Eén minpunt er stond een felle oostenwind. “Prijkels”, een ritje langs De Pinte om vervolgens rondom het industrieterrein Prijkels te rijden om dan via Lozer en Eke terug te keren naar Zwijnaarde .Volgens de één een ‘mooi ritje’ volgens de ander ‘niet zo geslaagd’. Door een foute opvolging van het parcours kwamen we in Eke op het jaagpad van de Schelde terecht en dat was mis. Een felle tegenwind met hevige windstoten deed ons en vooral mij verschrikkelijk afzien. Ik kwam dan ook een kleine tien minuten later dan de anderen aan in ’t Veer. Volgende keer beter.

Onze voorzitter kwam ons een goededag wensen. Nog steeds aan het revalideren na zijn knieoperatie. Komt wel goed Phil. Niets forceren.

 

 

Woensdag 16 maart 2022. Dagrit "Waarschoot".

Aanvankelijk zouden wij een andere route gereden hebben maar op dat parcours werd Nokere Koerse gereden. Het zou er te druk geweest zijn om deze rit met succes te rijden. In vervanging werd er gekozen voor een rit in de omgeving van Marcel zijn habitat.

Het aantal deelnemers aan de dagritten vermindert van jaar tot jaar. De ouderen onder ons hebben meer tijd om op vakantie te gaan en de minder ouderen werken nog en hebben geen verlof en de jongeren hebben we niet. Gevolg: ook deze keer weinig volk aan de start, slechts met drie: Eddy, Peter en ik. Peter kon dan nog niet heel de rit meerijden omdat hij in de namddag vrijwilligerwerk moest doen. We hadden in Waarschoot afgesproken met Marcel en Fernand maar deze laatste had op het laatste moment moeten afzeggen wegens maagproblemen.

Van het mooie weer dat voorspeld werd hebben we spijtig genoeg niets gemerkt. De hoogste temperatuur die Eddy die dag had opgemeten was 12°. Er waaide ook een vervelende straffe kille wind.

Wat het parcours  betreft mogen we niet klagen. Marcel heeft ons mooie nieuwe wegen leren kennen. Het was dus een leerrijke rit met mogelijkheden voor de toekomst. Niets dan positief over onze middagstop in de Koetshoeve. De bediening was enorm vriendelijk en perfect en het eten was lekker. We hadden gereserveerd voor zes tot acht personen maar we waren slechts met drie eters. Hiervan werd absoluut geen probleem gemaakt. Zeker een stopplaats voor in de toekomst.

Een mooi kille rit van 100 km. Voor mij een succes.

Zaterdag 12 maart 2022. Zaterdagrit " Schellebelle"

Who pays the ferryman?

Deze  vraag stelde zich omdat wij in Schellebelle het veer namen om de Schelde over te varen.

Het was Peter die de veerman betaalde met twee lekke banden met als overmaat van ramp "zijn reservebandjes waren opgebruikt". Gelukkig kon Chantal hem depanneren met een reservefiets. Hierdoor had hij heel de morgen tevergeefs geprobeerd om weer bij de groep aan te sluiten. Rond de middag staakte hij zijn pogingen en wachtte hij ons op aan 't Veer.

Het was niet alleen Peter die pech had. Frank die de rit voorreed kon niet weten dat het jaagpad langs de Schelde onderbroken was en daardoor diende er langs een gravelweg omgereden te worden. Achteraf zou hem dit verweten worden  in de Gazetta door iemand die in het Gents schrijft en er niets verkeerd mee bedoelde. Hop, naar de eerste dagrit. 

Zaterdag 05 maart 2022. Eerste zaterdagrit “ Winterritje”.

Om afscheid te nemen van de winterperiode reden we nog eens het “winterritje”. D!t is een mooi toerke van een 53 kilometers langs landelijke wegen door Vurste, Gavere, Ouwegem en Nazareth om dan terug te rijden naar Zwijnaarde. Het weer was ideaal. Misschien een beetje fris om te starten maar een mooie blauwe hemel en een stralend zonnetje, dat ons vlug opwarmde en op onze bolletjes scheen ????

We waren met acht aan de start wat niet slecht is maar het kan wel beter. We reden in één groep en de snelheid was zeker niet overdreven want zelfs ik kon mee. Deze maal geen hindernissen of andere pech onderweg. Onze knorrepot van de voorbije jaren hebben we niet gehoord maar we hebben er nu ééntje bij die een ……je kan spannen. (Iets over armen). Maar we weten vanwaar het komt en het is hem vergeven.

Conclusie: mooi weer, lekker genieten op het terras na de rit, goede sfeer.

MEER MOET DAT NIET ZIJN.

Hopelijk tot volgende week.

 

Zaterdag 26 februari 2022. “ Een race tegen de klok.”

Een mooi weertje om te fietsen. Nog wat fris om te starten maar het warmde vlug op.  Er stond een korte rit van een 35 tal km op het programma. Het einde van de rit was voorzien op het kruispunt Wafelstraat - Poelstraat. Aldaar zouden de renners van de Omloop Het Nieuwsblad omstreeks 11.15 u. passeren.

Echter net als vorige week ging het één en ander fout. Deze keer geen omgewaaide bomen op het wegdek maar wel problemen met de GPS. Al van bij de start werd een foute route ingebracht. Dit leverde geen probleem op tijdens het eerste deel van de rit. We kenden de route van buiten.

Slechter werd het eenmaal de Schelde was overgestoken en er van Semmerzake naar Bottelare moest gereden worden. Niettegenstaande de GPS opnieuw werd geprogrammeerd bleef het mis gaan. Uiteindelijk zijn we op Peter zijn gevoel voor oriëntatie naar Bottelare gereden. Ondertussen tikte de klok verder en leek het of we de voorziene passage van de renners zouden missen. We stopten niet op de voorziene plaats maar enkele kilometers verder verwijderd van de Wafelstraat. We waren net aangekomen toen de eerste motards reeds voorbij reden. Het was ons gelukt. Eind goed alles goed.

Zaterdag 19 februari 2022. “Pech en stormschade.”

Het positieve was het aangenaam en rustige weer. Daags voordien was de storm Eunice gepasseerd met her en der schade. Voor de rest ging het al van in het begin mis. Het begon met een telefoontje van Peter die meldde dat zijn ketting gebroken was en dat hij Chantal had opgetrommeld om hem te depanneren en naar huis te brengen om een andere fiets op te halen.

Hij zou daar op ons wachten. We vertrokken naar Peter zijn woning maar toen we daar waren stond Peter ondertussen reeds terug aan ’t Veer. We besloten dan maar op hem te wachten tot hij terug was. De rit Ruddershove kon door het tijdverlies niet meer gereden worden. Er werd een geïmproviseerde rit gereden die eindigde langs de Schelde. Verkeersborden verwittigden ons dat het jaagpad afgesloten was maar dit bleek maar vanaf 28 februari 2022. Dus verder het jaagpad gevolgd tot iets voorbij Eke waar een dikke omgewaaide boom de weg versperde. Teamwerk was nodig om deze hindernis te overwinnen. Terug aangezet vernamen we van ons tegemoet komende fietsers dat er nog bomen over de weg lagen. Gelukkig konden we voor de nieuwe hindernissen het jaagpad verlaten langs de grindweg naar het Doornhammeke en kwamen zonder verdere miserie aan bij onze sponsor. Voor de rest alles OK.

KOMEN EN GAAN

GAAN

Vrijdag 4 februari en vrijdag 18 februari 2022. Afscheid van Gerrit en Gino.

  

       

KOMEN

Op maandag 20 december 2021 werd Faye geboren. Faye,3538 gram en 51 cm groot, is het dochtertje van Sylvie.

Op zaterdag 22 januari 2022 werd Lio geboren. Lio, 3875 gram en 52 cm groot is het dochtertje van Melody en kleinkind van Anneke van 't Veer 

Zaterdag 22 januari 2022. Zaterdagrit vanuit Lievegem.

Omdat Fernand zijn trainingmaatje in de lappenmand ligt riep Peter op om een ritje te rijden startend in Lievegem. Het zou een ritje worden van 60 km doorheen het Meetjesland met als afsluiter een warme chocomelk in de cafetaria van sporthal Den Boer in Lievegem.Door allerei andere verplichtingen kwamen er niet veel leden opdagen. Wie er wel terug bij was na een lange afwezigheid was ROBERT en hij ziet er goed uit. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Proficiat Robert, na problemen met de knie, heup en hart vond hij toch de moed om de fiets terug van stal te halen. Proficiat Robert

Ondertussen werden er enkele zaterdagritten gereden met een twee à drie deelnemers.

De  motor komt nog niet echt op dreef maar dat zal zeker komen.

Zondag 2 januari 2022. Belgisch Kampioenschap Cyclocross voor Politiediensten.

Graag stuur ik jullie deze foto door van ons kersvers nieuw lid Aurelie.

Het was meteen bingo door gisteren te Gullegem. Kamp v Belgie  te worden in het cyclocrossen.

Hans was daar ook van de partij en werd ook Kamp in zijn categorie +60j. Hij was wat bescheidener en heb helaas geen foto van hem.(komen zeker later wel)

Het was er een heel zwaar, vrij technisch parcours. Maar het was tevens de omloop waar morgen de internationale cross wordt gereden.

Wat deelnemers betreft was het erg gesteld. Zowel Aurelie als Hans waren de enige deelnemers in hun  categorie.

Over al categorieen samen waren er in totaal maar 11 deelnemers. Dat doet zeker niets af aan de prestatie en inzet van Aurelie en Hans.

Sportieve groeten,

Robert,reporter ter plaats.

De afwezigen hebben ongelijk en moeten zeker geen kritiek geven.

Zaterdagritten

Buienradar

Actueel beeld.