Verslagen 2024

Zaterdag 13 april 2024. Zaterdagrit “Schelderode.”
 
 
 
Weeral geluk met het weer. Een mooie lenteweertje. Met elf aan de start. Annie was er ook nog eens bij. Mooie landschappen wisselden mekaar af evenals de glooiende hellingen aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Langs de Schelde werd er zoals destijds nog eens flink doorgereden met her en der een demarrage. Wie er uiteindelijk als eerste onder de brug aan het einde van de trekweg reed weet ik niet want ik was er niet meer bij. Daarna genieten op het zonnig terras bij Anneke.
Woensdag 10 april 2024. Dagrit “Breskens”.
Blijkbaar is de woensdag de betere dag van de week. Er werd geen regen voorspeld en het zou droog blijven. We kunnen beginnen met dezelfde zin als deze van het verslag van de dagrit naar Tielt. Er werd zelfs mooi lenteweer voorspeld. Niettegenstaande het de dagen voordien slecht weer was en voor de dagen nadien opnieuw slecht weer werd voorspeld. Door het goede weer beloofde het een mooie ontspannen vakantierit te worden naar Breskens We waren met zeven die van deze mooie rit zouden genieten. Er was ook een primeur. Onze penningmeester Robert was er ook bij. We reden door het mooie Zeeuwse  polderlandschap richting Breskens met de wind in de rug. In de omgeving van Breskens doorkruisten we enkele prachtige natuurgebieden.
 
Op de middag werd er gestopt in het strandpaviljoen “Breskens aan Zee” Het was er lekker eten en we genoten van een mooi zicht op zee. Na het lekkere eten terug op de fiets richting Sint Laureins. We hadden de wind wel tegen maar gelukkig was het een matige tegenwind, die toch wel bij sommigen in de benen kroop. Omdat er in Sint Laureins  geen horecazaken open waren hebben wij nog een glaasje gedronken bij Robert op de Kruiskenshoeve  We werden er verwelkomd door een luid blatend schaap, een ezel, een alpaca en een pony en natuurlijk ook door Robert die er nog steeds mooi werk levert voor de jongeren die iets minder geluk hebben in het leven.
Het was een mooie dag. Een herinnering om te koesteren.
 
Zaterdag 6 april 2024. "Twee mogelijkheden".
Er was keuze tussen de gewone zaterdagrit en de "Klassieker van het goede doel". Beter gekend als "De rit van de gouverneur". Vijf reden er naar de sporthal van Zulte waar de georganiseerde rit startte. Achteraf vernamen we dat er goed doorgereden werd. Wat wel te verwachten was. Vier bleven er hier om de gewone rit te rijden. We reden niet de geplande rit naar Bellem maar wel de rit naar Breivelde omdat ik deze nog niet gereden had. Het is inderdaad een mooi ritje met nog voordien niet gekende baantjes. Terug aan 't Veer zat Robert ons op te wachten. Het nieuwe startuur was hem ontgaan.
De vraag van de dag was:"Waar is Eddy"?  (waren hem even kwijt toen hij moest stoppen voor een snel accelererende dame met een BMW.)
 
Zaterdag 30 maart 2024. Zaterdagrit. "Breivelde".
Het geluk kon niet blijven duren. Regen wind en geen fietsweer. Enkele van de club hadden de zaterdagrit de dag voordien gereden. Blijkbaar was het een heel mooie rit want ik heb heel wat fijne complimenten gekregen. I was happy.
 
Woensdag 27 maart 2024. Dagrit “Tielt”.
Blijkbaar is de woensdag de betere dag van de week. Er werd geen regen voorspeld en het zou droog blijven. We waren met zeven  leden en met Freddy  aan de start. Er sloot nog één lid aan in Drongen en zo waren we met negen voor deze mooie rit.
Droog maar wel een felle tegenwind en voor we de toren van Tielt in de verte zagen opdagen kregen we  heel wat vals plat onder de wielen waardoor het voor enkelen  toch lastig werd en de uitzichtloosheid van het moment bij eentje naar boven kwam met de gekende uitspraken van dien. Veel werd er achteraf goed gemaakt door de lekkere dagschotel en spaghetti in de “Gouden Pluim” en niet de “Gouden Pruim” zoals sommigen dachten. De uitbaatsters  verdienen tevens een pluim voor de vriendelijke bediening.
Na het middagmaal en na de beklimming van de Poeljeberg, die vlot verliep, hadden we gelukkig de wind van achter en zo werd het toch allemaal iets minder lastig. Een rit van toch meer dan 90 km. Als je dan nog niet veel kilometers in de benen hebt zie je natuurlijk af.  
Na de rit nagenieten met een warm of lekker drankje bij onze sponsor van wie we onmiddellijk vernamen dat bijna alle favorieten in de koers gevallen waren. Pech voor Wout.
 
Zaterdag 23 maart 2024. Zaterdagrit “Moortsele”.
Het geluk kon niet blijven duren. Slechte weersvoorspelling voor zaterdag. Gevolg: slechts drie starters, met Lotje erbij. We hadden de rit reeds gereden op woensdag omdat er het weer dan wel goed was. Een mooie maar eerder vermoeiende rit met vals plat en heel wat kleine hellinkjes.
 
Zaterdag 16 maart 2024. Zaterdagrit “ Laarne Wetteren Massemen”.
De weergoden blijven ons gunstig gezind. Op vrijdag heel de dag regen en voor zondag ook regen voorspeld. Wij kregen droog weer voor onze rit. Met tien man aan de start en Lotje was er weer bij. Het ritje viel bij iedereen in de smaak. We hebben - hier moet ik schrijven - “ik” heb bij het aflezen van mijn hartslagmeter opgemerkt dat het rond Gijzegem ook vals plat is.
Gelukkig maakt de debriefing bij onze sponsor in ’t Veer zeer veel goed. Tot volgende week.
 
Donderdag 14 maart 2024. Eerste dagrit. “De Koetshoeve.”
 
 
De weergoden zijn ons de laatste tijd zeer gunstig gezind. We kregen van hen een prachtig lenteweertje cadeau. Dit was ook te zien aan het aantal deelnemers nl. 12 starters. Met maar liefst drie gastrijders: Lotje, Lotje junior en Freddy. Marcel zou ons later op de dag nog vervoegen. Dus on totaal 13.
Het was een mooie rit door het Meetjesland maar de rit werd ontsierd door werkzaamheden op vier verschillende plaatsen. Her en der diende omgereden te worden. Maar er zijn ergere en minder aangename dingen in het leven. Eén ervan is tegenwind. Het was mooi weer maar er blies een felle wind en het was zoals meestal in het terugkeren dat we de wind niet langs achter hadden maar wel langs voor. Neem daar bij het onmerkbare vals plat in de omgeving van Lievegem en zo heb je toch enkele ingrediënten om er toch een lastige terugweg van te maken. Op bepaald moment week de kopgroep af van het parcours door het fout aflezen van de GPS. Zij deden er nog een extra heuveltje bij. Niet zo erg voor hen want zij waren de kopgroep. In het tweede groepje dat gelukkig niet misreed zat er eentje op het vals plat op zijn tandvlees Gelukkig was “het fluiterke” erbij die de ongelukkige af en toe een duwtje in de rug gaf. Tevens werd hij uit de wind gezet door onze overblijvende “Electra Glide” Hiervoor mijn dank..
Maar zoals reeds gezegd er zijn ergere dingen in het leven Het positieve was dat we gezellig en lekker gegeten hadden in de Koetshoeve en dat we na de rit nog een terrasje konen doen bij onze sponsor Anneke om zo al vlug de tijdelijke miserie te vergeten.
 
Zaterdag 9 maart 2024. Eerste zaterdagrit. “Lozer”.
 

 
Met een bang hartje afwachten hoe het weer op zaterdag zou zijn. We hadden geluk. Een beginnend lenteweertje en dat was ook te zien aan het aantal deelnemers. We stond met elf leden aan de start en Lotje was er ook weer bij als gastrijder. Dus een mooie opkomst.
We reden een parcours dat licht afweek van onze winterritje. Als extra reden we door Lozerbos waar we onze bananenstop hielden.
Hier en daar nog enkele schoonheidsfoutjes zoals "de start als losse flodders" waardoor we veel te veel verspreid het eerste kruispunt opreden. Het is niet altijd even gemakkelijk maar indien mogelijk zou er meer in groep moeten gereden worden. En twee per twee.
Maar alles komt in orde. We hebben een mooie rit gereden met een aangenaam terrasje na de rit bij Anneke, onze sponsor, in ’t Veer.  Vergeet niet ook zij heeft graag dat we in clubkledij rijden nu het seizoen begonnen is.
 
Zaterdag 02 maart 2024. Laatste keer "winterritje".
Niet iedereen was net als ik in zijn bed blijven liggen na het geslaagde feest de avond voordien. Nog een mooi aantal deelnemers en het weerwas ook mooi. Volgende week start van het nieuwe wielerseizoen.
 
 
 
Vrijdag 01 maart 2024. Laureaatfeest 2023.
We mogen best zeggen dat het laureaatfeest " gezellig weerzien" geslaagd was. Wer waren met 26. Vooral de oude garde was aanwezig. Uitzondering Luc D. die met de fiets  regen en wind trotseerde om toch aanwezig te zijn.
Met meer dan één glaasje werden Peter, Eddy en Piet, respectievelijk de laureaat, de tweede en derde van het seizoen 2023 gehuldigd. Onze voorzitter hield een korte speech ter gelegenheid van de laureaatviering. Met een beetje vertraging werd er daarna aangschoven aan tafel voor lekkere warme beenhesp met sausjes en groentenkrans en met frietjes geserveerd door onze vriend Luc Van Heule. Peter had voor lekkernijen gezorgd bij de koffie. Er werd heel veel gebabbeld en gesocialized tijdens het gezellig samenzijn. Dat was uiteindelijk de bedoeling. Dus een geslaagd feest.
Enkele sfeerbeelden..
 
 
Zaterdag 24 februari 2024. Naar de koers.
Door problemlen thuis met de elektrische verwarming was ik er niet bij. De geplande rit werd niet gereden. Een matige opkomst voor deze rit.Slechts drie leden en Lotje en Roland. Zij hebben de coureurs gezien maar ze waren in een flits voorbij. Ze hebben wel meer gezien van de oesterzwamkwekerij die ze bezochten.
 
Zaterdag 17 februari 2024. Nog maar eens het winterritje.
We hadden nogmaals geluk met het weer. Weer eens een droge dag tussen heel wat regendagen. Met elf mannen aan de start. Der vrouwen laten het afweten. Roland, Lotje en Visma waren er ook.
Gezien worden is belangrijk.
 
Zaterdag 10 februari 2024. Winterritje.
Zaterdagmorgen zou droog blijven. Aan de start met zeven man en het volledige Mr. T team was aanwezig. Frank, onze zwemmer, Peter onze   fietser en  Eric onze loper, .Roland, ex wielrenner was er ook weer bij .Onze "shadow" die meestal achter ons rijdt was nu reglmatig vooraan te zien. We kunnen dus concluderen dus dat de zon achter ons scheen? Dit is een joke voor de insiders. Na de rit voor het eerst dit jaar genoten van een drankje op het terras van onze sponsor
 
Zaterdag 03 februari 2024. Zacht weertje.
Bewolkt maar zeker niet koud. Met acht aan de start. Gastrijder: Roland
 
 
 
Zaterdag 27 januari 2024. Winterritje.
Koud aan de start. Maar geleidelijk aan kwam het zonnetje er door. Met vier aan de start voor het klassieke ritje.
 
Zaterdag 20 januari 2024. Wandelen op zaterdag.
De geplande deelname aan de winterrit van de bevriende wielerclub “De Zwervers” werd geannuleerd omdat de wegen er her en der ten gevolge van het voorbije winterweer nog glad bijlagen en we geen nutteloze risico’s wilden nemen.
We reden met de auto  naar de startplaats in Oosterzele om er acte de présence te geven. Hetgeen zeer gewaardeerd werd door het bestuur van “De Zwervers”. Na onze terugkeer  aan ’t Veer deden wij nog een aangename wandeling van een vijftal kilometer in Zwijnaarde, waar we net als vorig jaar even stil hielden bij het graf van onze overleden ondervoorzitter Eugène. Onderweg  tijdens de wandeling werden er vele mooie herinneringen  opgehaald. Na de wandeling werden we door Robert op een drankje en een hapje getrakteerd voor zijn verjaardag. Eddy, Robert, Peter, Any en ik hadden mooie voormiddag. De afwezigen hadden ongelijk.
    
 
Vrijdag 19 januari 2024. Bezoek Velofollies.
We waren met dezelfde vier als het jaar voordien. Na een klein uurtje file rijden konden we eindelijk de parkeerplaats van de expo oprijden. Gelukkig ging het er vlotter aan toe in de expositiehallen. We hebben  onze ogen uitgekeken op al die mooie fietsen en de al even mooie prijzen. De deskundige uitleg kwam er van Peter en Marc. Tegen de avond tevreden terug naar huis.
 
Zaterdag 13 januari 2024. Met negen aan de start.
 
Koud maar droog weer. Blijkbaar begon het toch bij velen te kriebelen  om de conditie aan te scherpen want we waren met negen aan de start. Annie was er ook bij. Nochtans was er ééntje die een totale offday had want het ging langs geen kanten. Uit eigen behoud hebben we hem moeten achterlaten  anders zouden we zelf versteven geweest zijn van de kou omdat we te weinig beweging hadden. Hij was wel eerder dan ons aan ’t Veer. Voor de rest een goede rit gehad.
 
Zaterdag 06 januari 2024. Eerste zaterdagrit 2024.
Door de regen werd er niet gereden.